RE: Фоликулометрија (Целосна верзија)

Форум >> [Забременување] >> Проблеми со забременување

Порака

Melanija RR -> RE: Фоликулометрија (20.6.2013 23:29:41)

sibela ако не реагираш на кломифен а не ти дава додатна стимулација и паралелно не правиш инсеминации, искрено си го губиш времето.
Може еднаш до двапати да пиеш кломифен а без инсеминација,се над тоа не е во ред само си трошиш стимулација.
4 години но тоа е тоа,мора да си го бараш чарето на друго место

sibela -> RE: Фоликулометрија (21.6.2013 11:44:14)

tnnnnnnnxxxx za odgovorite .da taka i ke napraavam vcera si zakazav za u sistina ivo cetvrtok ke odam so mm kaj d-r pancevski pa ke vi pisam sto napraviv i sto mi kaza.... inace samo so vas za ova rabota mozam da se razberami vie me razbirate inace so domsnite tesko.pooozzz

wanna be mum -> RE: Фоликулометрија (21.6.2013 20:54:44)

Само напред Сибела голем чекор напред правиш со одењето во Систина гледај на тоа како на нов почеток и сега борбата пократко нека трае [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif] јас викам дека гооолема и важна работа е да си во раце на добар доктор [sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif]

MademoiselleNina -> RE: Фоликулометрија (21.6.2013 21:31:43)

ИЗВОРНА ПОРАКА: wanna be mum

Само напред Сибела голем чекор напред правиш со одењето во Систина гледај на тоа како на нов почеток и сега борбата пократко нека трае [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif] јас викам дека гооолема и важна работа е да си во раце на добар доктор [sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif]

I jas istoto go mislam, dobar doctor sto ke se zaangazira da gi razgleda temelno site aspekti na "problemot" I da najde resenie, navistina e najvazno. Iskreno jas od forumov doznav sto e folikulometrija [sm=smiley1.gif] a I mn drugi raboti

wanna be mum -> RE: Фоликулометрија (21.6.2013 22:07:46)

Меланија да те прашам, тестот со мокрача може да покаже лажно позитивен заради прегнилот?
и дали доцни од утрогестанот? предвреме прашувам имам уште 4 дена [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

Melanija RR -> RE: Фоликулометрија (22.6.2013 0:17:16)

Да прегнилот дава лажно позитивен тест преку мокрача,а доколку нема бременост по завршувањето со утрогестан се добива после 4-5 дена.Значи до 15 ден од инсеминација се става утрогестан и се прави тест преку крв,ако не тогаш треба да се сочека уште 4-5 дена т.е. вкупно 21 ден од примање на прегнилот.
Ова информативно не мисли на тоа [sm=smiley1.gif]
[sm=bravo.gif]

wanna be mum -> RE: Фоликулометрија (22.6.2013 11:35:03)

ИЗВОРНА ПОРАКА: Melanija RR

Да прегнилот дава лажно позитивен тест преку мокрача,а доколку нема бременост по завршувањето со утрогестан се добива после 4-5 дена.Значи до 15 ден од инсеминација се става утрогестан и се прави тест преку крв,ако не тогаш треба да се сочека уште 4-5 дена т.е. вкупно 21 ден од примање на прегнилот.
Ова информативно не мисли на тоа [sm=smiley1.gif]
[sm=bravo.gif]

Не правев инсеминација само стимулација со кломифен ама да истото е те разбирам баш како што ми кажа докторката ама јас сум 100 % сигурна дека ке добијам па си викам да го прекинам утрогестанот да добијам на време кај сум ептен разочарана барем на одмор да не одам со баба рога [sm=zmeden.gif]

sibela -> RE: Фоликулометрија (28.6.2013 8:44:15)

eve jas dragi prijtelki da ve izvestam . vcera bev vo sistina mu mi odnesov site rezulatti na d-r, sto dosega gi imam napraveno ,, i on mi rece deka dobro e se dosega sto proveriv i se sto napraviv mu rekov deka samo ednaska imav zrel folkul primiv pregnil i pak nisto , koga mi gi proveri site rezultati mi napravi gin pregled i mi rece deka bidejki imam pcos vo janicite imam kako kapsuli koi gi gusaat moite folkuli i nemozat da se zgolemat a i ako se zgolema ne mu dozvoluvaat da prsne da izleze jajce kletkata ,, i mi rece deka moram da pravam LPSC laparoskopija i histeroskopija,, i ddeka malce karlicata treba da mi se ispravi zaso e na T forma, i posle toa mi rece ne ti treba ni klomifeni ni nisto ke si rastat prirodno folikulite i prirodno ke mozam da zabremenam. taa operacija ke trae pola cas.. i ke me cini 1400 evra. da sobram pari i ke napravam.inace vaka samo vremeto ke sigo gubam.

Hopeful RR -> RE: Фоликулометрија (28.6.2013 11:24:54)

sibela баш ми е мило што имаш поконкретен одговор, мислење и совет што треба да се направи. Многу е битно кој доктор колку се посветува, и дај боже да ти тргне [sm=smiley1.gif] скапо е, ама само нека помогне... Само не ми е јасно како карлицата да се исправи - да не мислел на матката? Да не има септум? Те гушкам [sm=smiley31.gif]

sibela -> RE: Фоликулометрија (28.6.2013 12:38:33)

da tokmu taka na matkata... karlica --matka toa e edno isto. znaci mene mi e odozgora malku iskrivena kako T BUKVATA STO E EPA GORNIOT del a kako cadorce znaici malku iskriveo kako kaun. [sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif] lellee aman od maka mi doag smeenjeto.

Hopeful RR -> RE: Фоликулометрија (28.6.2013 13:12:01)

Се разбравме [sm=smiley36.gif] точно знам, имав и јас септум, ми го отстранија со хистероскопија, не е ништо страшно ни комплицирано, истиот ден си идеш дома. Септумот не прави проблем за забременување, туку предизвикува спонтани и мислам дека подобро е да се реши. Не разбрав дали само тоа треба да ти се реши или уште нешто, пошто хистероскопија за септум е дупло поевтина од ова што ти го кажале... [sm=smiley31.gif]

wanna be mum -> RE: Фоликулометрија (28.6.2013 14:53:56)

Да го споделам моето искуство сите резултати мој и на мм во ред и на ХСГ снимката дознав дека имам матка во форма на Т и докторот спомна лапароскопија и спонтани и дома си отидов со главата каша-попара се испаничив
Мајка ми по 1 недела зборуваше со сестра од гинекологија 20 год што е во родилна сала и вака и рече
-Ма каква Т, М, Ш и со 5 рога матка на царски имаме видено во сала раѓаат здрави прави, бебето внатре си прави место матката е еластична безразлика во која форма е првично
Мене малце тоа ме расположи [sm=smiley1.gif]

MademoiselleNina -> RE: Фоликулометрија (28.6.2013 15:05:55)

Денес на ехо ми кажаа дека има лидер фоликул од 26 мм на 9 т ден од циклус. Да не е тоа малку рано за да биде толкав? Какво е вашето искуство? Инаку во сабота ќе примама инекција -стоп.
И дали можат да пораснат остантите фоликули кои не беа толку големи но сепак беа околу 19 мм, па да се направат 2 [sm=duda.gif][sm=duda.gif] ?
[sm=smiley1.gif]

LoveableMe RR -> RE: Фоликулометрија (28.6.2013 15:20:12)

ИЗВОРНА ПОРАКА: MademoiselleNina

Денес на ехо ми кажаа дека има лидер фоликул од 26 мм на 9 т ден од циклус. Да не е тоа малку рано за да биде толкав? Какво е вашето искуство? Инаку во сабота ќе примама инекција -стоп.
И дали можат да пораснат остантите фоликули кои не беа толку големи но сепак беа околу 19 мм, па да се направат 2 [sm=duda.gif][sm=duda.gif] ?
[sm=smiley1.gif]

Мене фоликулот на 12 -ти ден ми беше 23мм, другиот ден ми правеа инсеминација. Не знам како ако сега ти е 26мм, во понеделник да ти прават инсеминација, малку е чудно, тој веќе е преголем. Евентуално за овие 19мм, за нив таман е понеделник, може нив ги сметаат за инсеминацијата. Во секој случај, имаш материјал [sm=bravo.gif]за постапкава. Среќно и ајде [sm=nosecka.gif]

Hopeful RR -> RE: Фоликулометрија (28.6.2013 15:38:26)

Јас мислам дека супер ти се фоликулите, the more the merrier [sm=smiley36.gif] Ајде со лесно на инсеминација, па дај боже [sm=modricrtici.gif] [sm=smiley31.gif]

Melanija RR -> RE: Фоликулометрија (28.6.2013 23:36:09)

MademoiselleNina od 26 mm e golem toj od 19mm e taman za stop/pregnil i za toj se pravi inseminacija.

Примаше стимулација,а кога инсеминација?

sibela -> RE: Фоликулометрија (25.12.2013 8:54:48)

zdravo zenski eve posle nekoe vreme pak vi se priklucuvam,, jas posle laparo i histero se podobriv fala bogu, sega folikulite mi rastat normalno bez nikavi lekarstva,, ovoj mi e 3 mesec posle intervencijata, i se nadevam deka ke bidam daj boze bremena. pred 1 nedela bev na kontrola i imav eden folikul 24mm d-r . mi rece da ne mrdaame od spalnata[image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/smiley36.gif[/image]  ama sega se plasam pak da ne se razocaram,, a me interesira sto ako folikulot bide 24 ili 28mm  a jas uste 1 den treba da dobijam i nemam nikakvi simtomi za dobivanje, a pa i za bremenost nemam nikakvi simtomi i strav mi e, inace onie dva meseca mi stvrdnuvaa gradite me boleja jajnicite i taman na vreme si dobivav duri 4 dena odnapred, a sega eve nisto

SOLE -> RE: Фоликулометрија (15.7.2014 20:42:16)

zdravo devojki denes mi e devetti den od ciklusot I denes bev na folikulometrija I folikulot mi e 10mm sto mislite neli e mal za 9ti den?

Shila -> RE: Фоликулометрија (14.2.2015 14:38:33)

Maticniot lekar mi rece da odam na klinika na folikulometrija. Znam deka tamu e guzva i ne znam dali ke me primat deka nemam zakazano na moj termim. Imate vakvo iskustvo?
I dali ima vo Sistina ili Remedika da odam samo za folikulometrija i kolku cini? Ima nekoj iskustvo so toa?

Melanija RR -> RE: Фоликулометрија (14.2.2015 14:45:28)

Фоликулометрија се прави кај матичен гинеколог, ако сака тој треба да ти каже дали се закажува.Тоа би било во амбулантата на ГАК.

Страница: <<   < Претходна страница  1 2 3 [4]