Melanija RR
|
ИЗВОРНА ПОРАКА: temjanuska75 ИЗВОРНА ПОРАКА: anaana mislam deka pritisokot e poveke vo nas. bez razlika kako gledame mislam deka nikoj namerno ne pravi pritisok za takvi raboti jas nemav ic mleko koga se porodiv i mislam deka koga i da se otvorese muabet za toa jas osekjav deka namerno se pravi toj muabet pred mene, a nemase nikakva vrska... posle nekako si legna se na brasnoto, i poveke ne osekjav pritisok isto e i so ova. drugarka mi ne moze da zabremeni i koga i nekoj da spomne za dete, ili za bebe ona misli deka namerno ja provociraat a vrska nema. koga gledas od strana e poinaku. nie pritisokot si go imame vo nas Tocno pritisokot e vo nasite glavi. Ova patalec vi go kazuva Nemav deca 9 godini.I mislev deka site me gledaat i si mislat ovaa nema deca za greota e.No ne bilo voopsto taka. Ova sega go znam koga imam dete. Od silnata zelba za dete pametot samu tamu ni e.Zatoa samo opusteno i so cista misla, bez optovaruvanje. lugeto si imaat svoi zivoti i voopsto ne se zamaraat so tugite problemi. Nitu provociraat so obicni muabeti, kako mene sto me nervirase sto ima novo, odma si mislev na beb mislat. A se e samo obicen nevrzam muabet. ИЗВОРНА ПОРАКА: baby77 temjanuska75 ti si znaci prekrasen primer za uspesna prikazna.. Jas skoro 13 god sum vo brak te molam kazi mi kako togas se spravuvase so ova i sto najmnogu ti pomagase vo tie moment ako se sekavas .kako se osloboduvase od sopstveniot pritisok .. ИЗВОРНА ПОРАКА: babyhope Делумно се согласувам дека е пристисокот во нас, затоа што реално самите сме под притисок да биде... ама па од друга страна кога ќе поминат 2-3 години во брак а сте без деца, сите очекуваат дека секое ново гледање со вас „ќе има нешто ново“!!! Јас не дозволувам да било кој се дрзне да ме праша за дете, иако поминаа 7 години ама кога и да честитам на некој и ќе ми каже и на ваша глава (нормално знам дека е добронамерно) јас го чувствувам како притисок за жал... ИЗВОРНА ПОРАКА: temjanuska75 Normalno e set__o ovaa sto go kazuvate i jas istoto go custvuvav. I zatoa go spodeluvam ova so vas. Nikoj apsolutno nikoj ne ve gleda so drugi oci bidejki nemate dete, ova ne zboram za prosti i bezobrazni rodnini i ojlevci dojlevci sto tropaat gluposti i ve vadat od takt. Tie misli i takvi luge mora pod ignore da gi stavite. Jas prirodno zabremeniv koga bukvalno voopsto ne ocekuvav. Doktorot mi rece nema care prirodno, aj da dobies pa da vidime koj pat da go fatime. I jas i mm taka si dignavme race ( drugi ke go pravat namesto nas ) i si kupivme lubrikatnce, prstence i konecno udrivme na seks. I jas naredniot mesec ne dobiv . ИЗВОРНА ПОРАКА: lindicka Јас лично не го чувствувам притисокот, додуша не сум го ни мнпгу чувствувала. Не зборувам со проблемот со други, со колешки од работа или слично, туку само со некои другарки и то ане постојано туку само кога е во тек некоја процедура, ама знам дека што и да им кажам никогаш не би ме навредиле потоа или би го искористиле за да ме навредат. А кога има злонамерни кои намерно прашуваат што има ново за да ме повредат, им кажувам дека има ново обично тоа е напредување во кариера, одмор и сл. Туку кај нас мм повеќе го чувствува притисокот, и тој повеќе е под притисок, и најинтересно е што не сака да се дружи со негови другари кои имаат деца, а сите имаат освен ние. , од друга страна пак моит едругарки ниедна нема дете, дури не се ни мажени неколку од нив, можеби и заради тоа јас сум повеќе растеретна за разлика од мм, искрено гајле немам . Освен што читам РР да научам ново информација, и по прегледи што одам, а да седам дома да плачам, па не ми се случува баш. Не се замарајте со другите, сите си имаат свои проблеми, ако не е дете, друго е.
3год= 8 кломифен,лапаро-хистеро, полупроодни јајцеводи, 3 IUI =/, без терапија август 2013г. Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни
|