niki -> RE: "Има ли нешто ново?" (23.6.2009 12:55:53)
|
Sestra mi e pomala od mene i se omazi na 18 godini, a jas na 27. I mnogu pati mi go postavuvale prasanjeto, pa koga, pa sto cekam, pa koga deca, ona pomala demek se napravila a jas nisto. Bog da cuva. Jas ne cuvstvuvam deka nesto propustiv vo zivotot ili deka zakasniv.Mnogu poveke dobiv, se iznasetav, rabotev i si gi trosev svoite pari onaka kako sto jas si sakav, si vloziv vo steknuvanje na novi vestini i znaenja za podobra rabota iako nemam zavrseno fakultet, sozreav i rodiv dete vo mnogu poinakvi uslovi otkolku da go napravev toa porano. Sega postoi pritisokot za vtoro dete, demek doslo vreme, pa decata da bile blizu so vozrasta da si bile drugarcinja i sl. Se e toa vo red, no ni jas ni maz mi ne sme spremni na toj cekor ima raboti vo nasiot zivot koi imaat prednost taka da toa ke ceka, po cena i nikogas da ne se sluci, no podobro taka otkolku da se vpustime vo nesto za koe ne sme dorasnati. Nekogas me nervira sto ete si dozvoluvaat lugeto da si go pikaat nosot tamu kaj sto netreba no sepak smetam deka ne e so losa namera, ne go ziveat tie mojot zivot za da znaat so sto se ssoocuvam pa da mozat da me razberat.
|
|
|
|