Сакаш да се откажеш? Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.
Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач. Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.
Дознајте повеќе.
Ние носевме кај сите пријатели роднини и комшии без разлика дали се со деца или без деца.Се остава само и се бега веднаш на трчанка се се прави за детето да трчало.
Еве мили мои еден рецепт за да направите колачи кога вашето најмило ќе прооди.
2кг брашно 4јајца 1/2л млеко 250 гр зејтин 2 коцки квасец 100 гр. шеќер вода по потреба
Се замесува убаво, се остава половина час да одмори тестото и потоа се расукува кора и од неа со калапче се вадат проступалчиња(калап во форма на нога), доколку немате калапче печете го како погача и потоа се раздава на свои блиски. Речептот е за прилично голем број луѓе па можете да направите пола доза.
И секој кој ќе направи нека пише тука дека малото го направило првиот чекор, заедно да се радуваме
jas deneska praveve kolaci i nie proodevme ama jas gi pravev vanilicite so kalace stapalo se sto e bez kvasec mene mi e polesno
aj da ve pocas_tam za nozinjata na sin mi http://t3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcS-Fm-q5P0NYVHZqOORQoGj7La8jAHpAobVC--KQsiG-n3C2Dg&t=1&usg=__JulLGHkggjtJ4dSsgso463kmGEM=%20http://www.facebook.com/photo.php?pid=1226522&id=1599488694&ref=fbx_album i po edno sokce povelete
< Поракaта ја уредил Julie -- 28.9.2010 18:30:32 >
Отидов јас во продавница по калапче, ај ако знае некој рецепта без да стасува тестото да ми пише. А ова рецептава тука со квасец тврдо тесто излегува или меко? Ич не сум искусна со печење колачиња, повеќе ме бива за кифли, погачи и слично...
Bas ubavo izgledaat ovie kolacinja, Neznam dali moze da se napravat od testo za keks, (bez kvasec) so pecivo?? Aj mene uste mi e rano, ke naucam kako se pravat i navreme ke si najdam kalapce. Nego kaj nas tradicija e da se pravi kolace (turte) koga ke izleze prvoto zapce na bebusko i se razdava na bliski luge. Nejaznam receptata na pamet, ama ke ja najdam i ke vi ja pisam, samo znam deka odozgora se redat boni-top bomboncija koi asociraat na zapcinjata.
Nikad u zivot ne sum mesela testo ama receptava mi izgleda ednostavna. Me biva za drugi kolaci, pa moze ke me bide i za ova. Inace kerka mi odamna veke odi, a jas do pred nekoe vreme nemav ni poima deka vakov nekoj obicaj postoi kaj nas, slucajno mi kazaa drugarki od Stip. I vo sekoj slucaj, ako mi se sviga receptata ne bi si stvarala obvrska deka mora bas so odredena pricina da se pravi, moze vo sekoe vreme i za sekoja prigoda da bide. Nie porucek so kerka mi ke si igrame so testoto, pa ke vidime sto ke ispadne.
Дали ви се менструации болни? пеперутка16
Во последно време имам толку болни периоди што дури и се онесвестувам..итно е, ми дава инекција и толку..А сега кога стареам како што стареам. Имам 29 години, уште не сум се породила итн.