Сакаш да се откажеш? Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.
Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач. Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.
Дознајте повеќе.
Majki, ve molam dokolku nekoja od vas znae da mi kaze pekara vo Skopje kade pravat postapalki . Sakam da si naracam oti bas nemam iskustvo so mesenje. Pozdrav
Состојки 1кг брашно 250 гр шеќер 4 јајца 200 гр маргарин 200 мл млеко 1 квасец 2 пакетчиња ванилин шеќер,рендана кора од лимон,и малку сол за квасецот Подготовка 1. Се раствора квасецот во млако млеко, со малку сол и се остава да нарасне. 2. Се замесува тесто од сите состојки, се остава да кисне ,се измесува добро и се сука кора дебела околу 1 см. 3.Со калапче се вадат во форма на стапалки , се премачкуваат со жолчка и на прстињата се става по едно зрно суво грозје. 4. Се печат во тепсија намачкана со маргарин околу половина час.
Напомена Слатките се месат по повод проодување на малите деца.
Eve edna recepta sto najdov
модератор: Надворешни линкови не се дозволени.
< Поракaта ја уредил sandriana RR -- 28.11.2013 19:35:38 >
Motherhood is a forever love story...Enjoy every minute and treasure it!
Денеска на помалото ќе му правиме престапулка за проодувањето.И за тоа направивме со баба баклава и со неа ќе ги заблажиме гостите.Ми кажуваше една пријатека од друг град дека и кај нив се прават постапалки за проодувањето на детето во облик на нога,ама овде кај нас најчесто тулумби еклери или баклава.Како и да е во секое место си има различни традиции и адети.Е сега на маса исто така му се редат на детето најразлични работи и кои три ќе ги земе означувало дека демек со тоа ќе се бави во животот.
Денеска на помалото ќе му правиме престапулка за проодувањето.И за тоа направивме со баба баклава и со неа ќе ги заблажиме гостите.Ми кажуваше една пријатека од друг град дека и кај нив се прават постапалки за проодувањето на детето во облик на нога,ама овде кај нас најчесто тулумби еклери или баклава.Како и да е во секое место си има различни традиции и адети.Е сега на маса исто така му се редат на детето најразлични работи и кои три ќе ги земе означувало дека демек со тоа ќе се бави во животот.
Дефне ајде сега да си трчкате Да е здрав и жив ,голем да расте Баш интересен адет ,со предметите на маса,што ќе посегне детето демек тоа ќе биде Кај нас нема ништо од ова Само симболично нешто му се купува на детето пр.патичиња. Дефне чекаме да известиш по што посегнал малиот
Хе хе навистина интересно.Инаку обично така кога ќе го стави човек до маса полна со играчки и предмети веднаш се граба и не знае што попрво да зема.А денеска дали дека беше во центарот на вниманието се заврте на другата страна и едвај го намоливме да земе нешто.Ама сепак најпрво ја зеде топката,па после тетратката и на крај пенкалото.Изгледа ќе биде голем ученик детето.Хе хе,или може и некој спортист. Во секој случај убаво си поминавме трчаа децата со баклавите во раце за адет да трчало и детето и да било брзо.Додуше А баш и не беше свесен што се случува и некако беше целиот скиселен,дали дека многу луѓе околу него имаше.Ама се на се супер си поминавме.
Gledam deka nikoj nema odgovoreno na prasanjeto pa aj jas povtorno da prasam-a kalap kade ima? i nie uste malce ke treba da pravime,imame 7 i pol meseci,ke ni treba nabrzo,ko sto proaga vremevo dur da trepnes,ke dojde vreme i za mesenje
Калапче има на зелен пазар кај што се продавничките за домакински работи,тањири,ноеви,тепсии...веднаш после цвекарите.70 ден
3год= 8 кломифен,лапаро-хистеро, полупроодни јајцеводи, 3 IUI =/, без терапија август 2013г. Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни
Искривените заби кај децата и кај возрасните се честа појава која може...
Анкета
Дали ви се менструации болни? пеперутка16
Во последно време имам толку болни периоди што дури и се онесвестувам..итно е, ми дава инекција и толку..А сега кога стареам како што стареам. Имам 29 години, уште не сум се породила итн.