MademoiselleNina -> RE: Антифосфолипиден синдром (15.8.2013 9:54:32)
|
ИЗВОРНА ПОРАКА: LoveableMe Нина, јас сакам да видам се што треба да направам испитувања, за да се осигурам за ИВФ дека ќе биде во ред, да нема некои пропусти после џабе е се. Го прашав гинекологот, рече не е лошо да направиш, но кога се јавив во Систина ми рекоа немаш претходна историја ниту индикации досега дека треба да ги направиш овие испитувања. Сега сум во недоумица, може ќе консултирам уште некого за да видам дали треба да правам. Фала многу за појаснувањата и искуството. Поздрав, Јас мислам дека треба да се направат тие испитувања, навистина се важни, и ако има некој проблем треба претходно да се санира. А кај нас лекариве имаат некоја практика прво да го изведат зафатот (ивф, инсеминација) па ако не е успешна после тоа прават испитувања. Мене тоа лично не ми се допаѓа, прво треба да се осигураат дека се е во ред а потоа да се изведе постапката за Ивф. Инаку во однос на парите исто така мислам дека и лекариве гледаат да не не изложуваат на големи трошоци, па бидејќи некои испитувања се скапи, викаат дека нема потреба итн. Секако со упат од матичен гин испитувањата се многу поефтини, (а малтретирањето поголемо) :) но тоа и не е важно. Но и поркај се секој од нас е различен и не треба да се има ист пристап за сите! Од мое искуство - јас немав никави индикации за проблеми со крвта, и често го добивав одговорот -„млада си, ништо не тие“ ама се покажа дека не е така... Затоа не се остава на случајност. Сега има состојба на хипер акгрегација на тромбоцити и недостаток на вит Д, нормален број на тромбоцити, тест за тромбоза - негативен ... И немам одговор што понатаму, немам одговор дали тоа влијае на забременување, немам одговор како се лечи мојата состојба ... Единствено што ми кажаа е дека треба да го контролирам после неколку месеци повторно ... Но тоа е мојот случај, се надевам дека кај тебе се е во ред и ти посакувам што побрзо [sm=duda.gif] Па пиши што ќе одлучиш, многу е супер кога можат да се прочитаат различни искуства [sm=smiley1.gif]
|
|
|
|