Aleksandra -> RE: Хуманитарна Роденденска Акција (23.3.2010 9:37:59)
|
Eve me i mene i jas nesto da vi pisam za vcerasniot nastan vo domot, nemozev sinoka bev na Mladenci kaj btar mi i zaglaviv do mnoguuuu kasno. Bravo za organizatorite bese super se bese pod kontrola i bea spremni na se. Golemo BRAVO za niv[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif] Decinjata super si pominaa se iznaigraa, jadea duri i po dve parcinja torta, srcinja mali... Od druga strana najiskreno mene mi bese mnogu tesko, srceto mi se kinese na milion parcinja, jas neznam kako uspeav da ne poznam da placam i lipam pred niv. Tie mali iskreni kako bela kniga dusicki bez nikoj na ovoj svet ostaveni sami da se snaogaat vo zivotot brz troska podrska i podadena raka od najbliskite. Eve i sega placam..... Toa ti e zivot... Mi se idese site da gi zemam so mene i da bidat moi deca... Koga si odev so solzi vo ocite bidejki ne mozev veke da izdrzam prasav edna od vospituvackite ne bese stara imase okolu 30 godini kako mozat da rabotat na vakvo mesto taa krena ramenici i rece si gi sakame kako svoi deca, najtesko e koga na 18 godini ke treba da izlezat od domot sami na sebe. Koga me zema mm se utepav od placenje vo kolata, nemozev da se smiram, a toj kutriot me gleda i kuti sto moze da mi kaze... Mnogu mi e zal, se nadevam deka poveke nema tolku deca da ostanuvaat bez roditeli. Jas sum protiv abortusot no koga gi gledas vaka sami uste poloso se custvuvam. Lele ve udaviv so mojte mracni misli, no nemozam na nikoj osven na vas da vi kazam Neka ni se zivi i zdravi decinjata i gospod mnogu sreka neka im dari, taa im e najpotrebna
|
|
|
|