Calypso -> RE: Кога се буди,кога заспива вашето дете (22.2.2012 11:30:24)
|
Sin mi obicno zaspiva okolu 9, najdocna do 9 i pol. Posle saat vreme ke zakenka, pa ke go smiram, taka tera do kaj 1 ili 2 po polnokj, e posle toa na sekoj polovina cas stanuva, nema vrska dali spie vo krevetceto ili so nas. Ovie nekolku veceri go odviknuvam od nokno cicanje, pa e poplacliv otkolku sto obicno e, ama i toa se namaluva. Sabajle okolu 6 cica i prezaspiva do kaj 8. Do polni sest meseci spiese skoro cela nok, so ednas budenje za cicanje i tolku. Ama posle sest meseci, koga pocna zabi da vadi - jas i mm sme nenaspani. Edna vecer spie cela nokj, narednite deset_ veceri se budi na sekoj pola saat. I se prasuvam, do koga vaka? Inaku, preku den, obicno ima dve dremki, edna od 10.00-11.45 i vtorata okolu 13.30-15.00. Nekogas spie i okoli 17.00 ama samo pola saat, i sum zabelezala deka ako otspie togas, nokjta pomirno spie. Sum se potrudila poveke pati da go zaspijam vo pet popladne, ama ne sekogas mi uspeva. Toa znaci deka koga ne se zamoruva mnogu preku den, pomirno spie, prasav i pedijatar, mi rece deka e toa tocno i deka ne e ubavo deteto mnogu, premnogu da se izmoruva denje, zatoa sto toa vo sonot go prezivuva denot i zatoa pocesto se budi. Ima logika ova, barem za malive deca do godina i pol, dve.
|
|
|
|