|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  26 27 [28] 29 30   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Првото запче
9.4.2012 8:33:33   
AnnaMolly RR
Нанамкд, не мора да значи дека мора да му отечат и да му побелат непцата. Филип мене ме изненади со првото запче, иако и тој беше нервозен, кенкав, имаше еден ден пролив... Ама непцето не му беше ни побелено, ни отечено.
Сега има 16 заби и само кога му никнуваа горните единици му беа отечени и побелени непцата, за ниеден друг заб не му било така. Само за горните единици знаев дека кај и да е ќе му никнат, а СИТЕ останати ме изненадувале.

Live and let live

(Одговор на членот Viktori)
Непосредна врска до пораките: 676
9.4.2012 8:47:29   
mamicki
Првите две запчиња се појавија во пар и ги видовме затоа што ги очекувавме па постојано му ѕиркавме во уста на user posted image . Горните единици ги забележав дури откако убаво пробија, и тие во пар- ни симптоми, ни непце побелено, ни нервоза, ни пролив не видовме, фала Богуuser posted image

(Одговор на членот AnnaMolly RR)
Непосредна врска до пораките: 677
9.4.2012 22:37:07   
Andriance
Andrej ja pomina fazata na preterano ligavenje...si stava se vo usta..se cesa so sto stigne...ama poslednive 3 dena dolnata usna postojano mu e navnatre kako da si se cesa so nea...da ocekuvam zapce ili jok?

Зборовите и времето користете ги правилно!!! Ни едното ни другото не можете да ги вратите!!!

(Одговор на членот mamicki)
Непосредна врска до пораките: 678
10.4.2012 12:23:10   
ivoni4ka
lele znaci jas da ocekuvam zapceuser posted image prvo 1 mesec ligavese a sega racete ne gi vadi od usta isto kako da se cesa sto mislite da kupam od tie gumickite i pomagajte kakvi se najdobri za ova vrska nemam kakvi ima i i koi se podobri!

(Одговор на членот Andriance)
Непосредна врска до пораките: 679
10.4.2012 12:53:53   
Annet
нас денес ни излезе и второто забчеееееееuser posted image

(Одговор на членот ivoni4ka)
Непосредна врска до пораките: 680
10.4.2012 13:00:35   
Bethany
I nie imame 6 meseci i 3 nedeli i veke imame dve dolne edinice. Izlezea edno po drugo. E sega kako da mu se nabreknati i dolni dvojki, ama ke vidime.
Pred da mu probijat zapcinja, preku nok se budese so plac, te. vo son placese, ne se celosno razbuduvase i ic nejkese da jade. Ama toa so jadenje eden den ni traese bukvalno cel den odbivase jadenje, a inaku bese si dobro raspolozen. Nemavme temperatura, se na se dobro pominavme. Daj Boze i ponatamu da bide taka. user posted image
E da toj den mislam koga nejkese da jade duri i cucla odbivase, nisto ne sakase vo usta da stavi , sigurno go bolese,a na mama junak dobro podnesuvase.

< Поракaта ја уредил Bethany -- 10.4.2012 13:08:04 >

(Одговор на членот Annet)
Непосредна врска до пораките: 681
16.4.2012 9:08:55   
Fiao
I nie sme vo faza na preterano ligavenje, ja fakjaat strasni nervozi, mnogu e kenkava i so ke stigne buta vo usta... ama malecka e be ima samo 4 meseci. Posle kolku vreme od cesanjeto vasite izvadija zapcinja?

(Одговор на членот Bethany)
Непосредна врска до пораките: 682
16.4.2012 9:45:40   
ivoni4ka

ИЗВОРНА ПОРАКА: Fiao

I nie sme vo faza na preterano ligavenje, ja fakjaat strasni nervozi, mnogu e kenkava i so ke stigne buta vo usta... ama malecka e be ima samo 4 meseci. Posle kolku vreme od cesanjeto vasite izvadija zapcinja?

lele fiao jas bas se prasuvav deka si za da te prasam sto napravivte da nema zapce mi tekna na tebe bidejki go pravevvme toj muabet na razvoj na bebe i plus postara e od mojava eden mesec taka da ako izleze ka tvojata moma ke cekam i jas i mojava izgleda ke ja faka faza na prvo zapce abe vo son kenka i place ligave sto da ti kazuvam a racinjata i se non stop vo usta a cat pat i tugi race user posted image a za zapce ne e rano na edna drugarka na bebeto na 3 ipol meseci izleze prvo zapce abe napredni user posted image deca

(Одговор на членот Fiao)
Непосредна врска до пораките: 683
16.4.2012 9:50:36   
Fiao

ИЗВОРНА ПОРАКА: ivoni4ka

ИЗВОРНА ПОРАКА: Fiao

lele fiao jas bas se prasuvav deka si za da te prasam sto napravivte da nema zapce mi tekna na tebe bidejki go pravevvme toj muabet na razvoj na bebe i plus postara e od mojava eden mesec taka da ako izleze ka tvojata moma ke cekam i jas i mojava izgleda ke ja faka faza na prvo zapce abe vo son kenka i place ligave sto da ti kazuvam a racinjata i se non stop vo usta a cat pat i tugi race user posted image a za zapce ne e rano na edna drugarka na bebeto na 3 ipol meseci izleze prvo zapce abe napredni user posted image deca

Abe mojava epten ja fakjaat napadi kasacki nekogas user posted image kako kucinjata grize so ke najde user posted image
eve vcera i mene mi go zema prstot da mi go grize ama mnogu i se tvrdi nepcata, neznam dali e toa normalno ili e predznak deka skoro ke vadi zapcinja. Kako i da e, sega za sega ne planiram da koristam nisto od tipot na gel za nepca, lancinja i sl. Ako epten padne zort ke vidime togas za togas.
P.S. I mojava otkako pocna naglo zabite da ja cesaat, abe ne sme spieni ic navecer user posted image . Se budi sekoj saat i kenka, se prasuvam dali e od toa ili pak mozebi nesto drugo e vo prasanje user posted image

Непосредна врска до пораките: 684
16.4.2012 10:22:41   
kikicka
Нормално е тоа за сега им се подготвуваат непцињата а башка може и да испадне порано заб,ние се лигавевме од 2ипол месеци али на 9 извадивме заб и тоа цел месец помина додека да пукне и да испадне,ке се мачи ја боле ,зако не сакаш ништо да даваш од гелови и ланче можеш глодалката во фрижидер и после дај и ја да ја глода.Ладното ке и делува како анестезија и ке ја намали болката.

Најважната работа која таткото може да ја направи за неговите деца, е да ја сака нивната мајка."

(Одговор на членот Fiao)
Непосредна врска до пораките: 685
22.4.2012 18:30:48   
mamapi
На Јоанна и никна запче конечно на 9 ипол месеци!!!!user posted image Ауууу ама мака видовме,леле леле!Температура цела недела,проливче,затнат нос,кашлање како да испушила 1 кутија цигари,плачење и дење и ноќе!Симптомиве гледам се намалија,ама не престануваат може ќе вади уште некое,леле тешко мене user posted image

(Одговор на членот kikicka)
Непосредна врска до пораките: 686
22.4.2012 18:57:03   
ivoni4ka
zenski kako ste mi abe kako se vika toj gelot za zlebinite nemozam da najdam niz stranive bebevo epten go cestaat duri i vo son pace i g butka racinjata vo ustetouser posted image

(Одговор на членот mamapi)
Непосредна врска до пораките: 687
22.4.2012 19:17:35   
kikicka
Без разлика,побарај во аптека некое гелче за заби за бебиња и ке ти кажат што имааат па земи мислам дека на Л беше ама и јас не се сечавам,ние го користиме Калгел само во Мк дали го има незнам.
ИЗВОРНА ПОРАКА: ivoni4ka

zenski kako ste mi abe kako se vika toj gelot za zlebinite nemozam da najdam niz stranive bebevo epten go cestaat duri i vo son pace i g butka racinjata vo ustetouser posted image

Најважната работа која таткото може да ја направи за неговите деца, е да ја сака нивната мајка."

Непосредна врска до пораките: 688
1.5.2012 17:38:00   
jagodica
Denes izgleda skarata ni pomogna user posted image user posted image user posted image Tocno za 1 vi maj ni nikna i prvoto zapce user posted image user posted image sega mi e mn maka ama vecer ke napravam edno turte

(Одговор на членот kikicka)
Непосредна врска до пораките: 689
1.5.2012 19:33:04   
lilicka
Нас првото запче ни искочи пред 1месец второто после една недела а сега се спрема и третото душиче се изнамачи изгоре од Т не јаде,вриштии-пишти од болки и дење и ноќее.........до кога вакаа многу ми е жал кога ја гледам ваква а неможам да и помогнам!!

(Одговор на членот jagodica)
Непосредна врска до пораките: 690
2.5.2012 0:45:11   
jagodica
lindicka davaj i nesto ladno samo da grizi od tie edno gumicki so voda so se ili pak probaj so gel sto gi razladuva nepcata
nie malku pokasno na 9 i pol meseci ama nemame nikakvi problemi zasega duri i ne e ni nervozna

(Одговор на членот lilicka)
Непосредна врска до пораките: 691
2.5.2012 8:44:03   
ana mari
I nie sme vo faza na preterano ligavenje, ja fakjaat strasni nervozi, mnogu e kenkava i so ke stigne buta vo usta... ama malecka e be ima samo 4 meseci. Posle kolku vreme od cesanjeto vasiteizvadija zapcinja?
fiao mojata pocna od 3 meseci da pravi taka mn ligavenje nervoza i sto uste ne eve sega ima 5 i uste se macimo site mi vikaat deka vaka moze i do 9m vaka da se maci..... LELELE TESKO NAS AKO BIDE DO 9 MESECI

(Одговор на членот jagodica)
Непосредна врска до пораките: 692
2.5.2012 15:06:45   
lilicka

ИЗВОРНА ПОРАКА: ana mari

I nie sme vo faza na preterano ligavenje, ja fakjaat strasni nervozi, mnogu e kenkava i so ke stigne buta vo usta... ama malecka e be ima samo 4 meseci. Posle kolku vreme od cesanjeto vasiteizvadija zapcinja?
fiao mojata pocna od 3 meseci da pravi taka mn ligavenje nervoza i sto uste ne eve sega ima 5 i uste se macimo site mi vikaat deka vaka moze i do 9m vaka da se maci..... LELELE TESKO NAS AKO BIDE DO 9 MESECI

Ние почнавме до лигавење и пикање се во уста од 3 месеци а првото запче ни порасна на скоро 9 месеци!!!

(Одговор на членот ana mari)
Непосредна врска до пораките: 693
5.5.2012 13:37:39   
Natasa981
Pedijatarot mi kaza deka golema uloga vo niknuvanje na prvoto zapce kaj bebinja igraat i naslednite geni, potocno ako majkata i tatkoto podocna izvadile prvo zapce ,najverojatno taka i ke bide so nivnoto dete..Taka ocekuvam i kaj nas, malava se ligavi uste od 2 meseci koga imase, eve sega 7 m ke pravime i seuste bez zapce, a preterano e kenkava i nervozna, pika i grize se sto ke stigne :)

Моќните нешта доаѓаат од малите почетоци - Џон Драјден

(Одговор на членот lilicka)
Непосредна врска до пораките: 694
7.5.2012 18:46:07   
Yummy Mammy
Mamicki so koi poteski simptomi ste se sretnale pri niknuvanjeto na prvite zabi?

Moevo bebe ima 6,5 meseci, nema ni z od zabi, nema ni izgledi deka naskoro ke i niknat, no povtorno e zatnata i ima zolto-zeleni leplivi mrsuli. I napravivme bris, nema bakterija, bevme na dr, nema nisto, i na kraj dr zakluci deka bi mozelo da e znak na vadenje zabi user posted image Navistina?! Dali ima nekoj iskustvo so vakvo vadenje zabi???

There are no strangers, just friends you haven''t met yet!

(Одговор на членот Natasa981)
Непосредна врска до пораките: 695
11.5.2012 9:30:46   
Beatris

ИЗВОРНА ПОРАКА: libra.n

Decki, imame zabce user posted image user posted image user posted image So sudni maki go izvadi, se iznamaci. Ve cestam kravacinja ( vo Prilep taka se pravi) majka mi gi pravela, jas nemav vreme, moze vecer ako sum free
user posted image

ИЗВОРНА ПОРАКА: Annet

да се редат бели како бисериuser posted image
ИЗВОРНА ПОРАКА: libra.n

Decki, imame zabce user posted image user posted image user posted image So sudni maki go izvadi, se iznamaci. Ve cestam kravacinja ( vo Prilep taka se pravi) majka mi gi pravela, jas nemav vreme, moze vecer ako sum freej
user posted image

ИЗВОРНА ПОРАКА: Felly RR

Честитки либра.н. Нека и се нижат бели како бисерчиња!

Whatever you are feeling is a perfect reflection of what is in the process of BECOMING...

(Одговор на членот Yummy Mammy)
Непосредна врска до пораките: 696
11.5.2012 9:51:00   
blond
Имаме запче user posted image user posted image Конечно, вчера ооооооп, ете ти го. На 10 и пол месеци user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(Одговор на членот AnnaMolly RR)
Непосредна врска до пораките: 697
11.5.2012 10:02:01   
Beatris
Нека се нижат како бисерчиња user posted image user posted image user posted image

Whatever you are feeling is a perfect reflection of what is in the process of BECOMING...

(Одговор на членот blond)
Непосредна врска до пораките: 698
14.5.2012 22:27:38   
miana
Мамички да ви се пофалам,многу сум срекна..Моето бебе за три дена ке полни пет месеци,а денес го извади првото забче...Многу сме радосни...user posted image

(Одговор на членот Beatris)
Непосредна врска до пораките: 699
14.5.2012 22:37:00   
Felly RR
Честитки Миана! Нека и се редат бели како бисерчиња!

Life isn't about waiting for the storm to pass, it's about learning to dance in the rain.

(Одговор на членот miana)
Непосредна врска до пораките: 700
Страница:   <<   < Претходна страница  26 27 [28] 29 30   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  26 27 [28] 29 30   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

zabremenuvanje so donirana sperma
5678m

Dali bi zabremenile so donirana sperma od nepoznat donor?

Da (41%)

Ne (59%)

Број на сите гласови: 98

Фала на гласовите. Гласавте веќе на сите актуелни анкети. Можеш да направиш своја анкета!