|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  25 26 [27] 28 29   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Првото запче
26.3.2012 16:19:50   
Annet
♪♫•*¨*•.¸¸❤¸¸.•*¨*•♫♪ Ива има запчееее ♪♫•*¨*•.¸¸❤¸¸.•*¨*•♫♪

(Одговор на членот beybygirl)
Непосредна врска до пораките: 651
26.3.2012 16:30:17   
Beatris
Ајде честито, да ги нижи како бисерчиња, бели и здрави user posted image  Можеш да почастиш по еден сутлијаш user posted image

Whatever you are feeling is a perfect reflection of what is in the process of BECOMING...

(Одговор на членот Annet)
Непосредна врска до пораките: 652
26.3.2012 16:46:27   
blond
ИЗВОРНА ПОРАКА: blond

Најверојатно ред е и Ј да вади запче, па редно е 8 и пол месеци е. Или можеби пак грешам. Нокако и да е, неколку ноќи прета во сон, спие многу немирно. Синоќа плачеше постојано, ќе заспие 5 мин и ќе почне да пиште. Кога му ставав мојот прст во устата, гризаше и заспиваше така. Се измачив цела ноќ со него. Редовно му ја мачкам жлабината. Му давам и глодалки изладени ама попусто. Еве сега едвај го заспав, се надевам ќе поспие барем 2 саати...

Шипинки.Уште нема запче! Точно 9 месеци и нема запченце user posted image Бар едно да му излезе да се порадуваме малце user posted image

На Ива да и се нижат со лесно бисерчињата белиuser posted image user posted image user posted image user posted image

(Одговор на членот blond)
Непосредна врска до пораките: 653
26.3.2012 16:56:12   
Beatris
Ќе биде, и А првото запче го извади на 9.5 месеци, второто тек после 3 недели. Сега на 1ви ќе прави 11 месеци а уште сме со две запчиња user posted image

Whatever you are feeling is a perfect reflection of what is in the process of BECOMING...

(Одговор на членот blond)
Непосредна врска до пораките: 654
26.3.2012 17:53:26   
Annet
falaa eve sutlijas :)))))))))))))user posted image

(Одговор на членот Beatris)
Непосредна врска до пораките: 655
26.3.2012 20:34:09   
eleonorastrumica
Ние сме со три запчиња ,првите две на 4 месеца и 4 ддена,сега на 7 месеца и 10 дена третото одоздоле и го чекаме четвртото одозгоре се подава али маки голеи кога му пробиваат лудост го фаќа,многу плаче кажувајте лек што не го мачкав веќе на жлебинките и ништо не му помага

Непосредна врска до пораките: 656
26.3.2012 20:53:45   
bombica

ИЗВОРНА ПОРАКА: Annet

Ееее чиститоuser posted image Нека и се редат ко бисерчињаuser posted image

Непосредна врска до пораките: 657
26.3.2012 22:11:33   
Annet
fala,user posted image na site decinja da im izlezat lesno,nie se macime epten,ama ke pomine

(Одговор на членот bombica)
Непосредна врска до пораките: 658
28.3.2012 1:56:59   
sani 13
i na Zoki mu izleze zapce pred 4 dena (vo nedela ke bide 6 meseci) i sega go cekame vtoroto da probie!!

Непосредна врска до пораките: 659
28.3.2012 8:37:45   
Luci

Да и се множат Анетuser posted image user posted image user posted image за Ива
На М. му излезе и 7-то запче пред 2 денаuser posted image

Рани куче да те лае!!!

Непосредна врска до пораките: 660
28.3.2012 8:46:01   
arh_diz
Cestitki za site novi zapcinjauser posted image

Биди тоа што си

(Одговор на членот Luci)
Непосредна врска до пораките: 661
29.3.2012 8:30:06   
Annet
kazete mi , mi kazaa se kupuvalo nesto belo na bebeto,toj sto ke go vidi zapceto prv da mu kupi belo alistence? vie taka pravite i sto obicno belo kupuvate?

(Одговор на членот arh_diz)
Непосредна врска до пораките: 662
29.3.2012 8:42:07   
Luci

kazete mi , mi kazaa se kupuvalo nesto belo na bebeto,toj sto ke go vidi zapceto prv da mu kupi belo alistence? vie taka pravite i sto obicno belo kupuvate?

Јас му го видов прва и му купив бело боди и уште еден куп други работи што не беа бели, ама и најблиските му купија, од пусти мерак бели блузичкиuser posted image

Рани куче да те лае!!!

Непосредна врска до пораките: 663
29.3.2012 10:50:02   
Natuska85
user posted image user posted image user posted image за Ива, да и се редат како бисерчиња.

Кај нас мајка ми му го виде прва првото запче и му купи бело блузиче,ама скроз бело за да немал кариес на забитеuser posted image

"Whoever said that money doesn.t buy happiness didn.t know where to shop."

(Одговор на членот Luci)
Непосредна врска до пораките: 664
29.3.2012 12:49:19   
kikicka
user posted image Добро е ова со кариесот...Нека и се белки како бисерчиња,Честитааа!

Најважната работа која таткото може да ја направи за неговите деца, е да ја сака нивната мајка."

(Одговор на членот Natuska85)
Непосредна врска до пораките: 665
29.3.2012 12:54:32   
lilicka

Da i se redat kako beli bisercinja user posted image

Непосредна врска до пораките: 666
31.3.2012 12:25:42   
baby_bump
Не знам дали прашањето е за тука, ако не е слободно преместете го, имено мојата ќеркичка има веќе година ипол, на 11 и 12 месеци ги извади горните и долните единици и од тогаш ништо, ни трага од други запчиња.
Пред некој ден играјќи си ринге, ринге раја, user posted image , ја гледам, кога има што да видам, таа има два катника на горната вилица, не сум сигурна но мислам дека се четворки или петки, прво не ми беше верно, па ја фатив убаво го бутнав прстот и се уверив дека има огромни (за неа се огромни зашто единиците и се ситни запчиња) катници убаво излезени.
Дали ова е некој знак за лошо развивање на вилицата, не знам, дали некој може да ме посоветува или да отидам на заболекар, што да правам?
Имаше и знаци дека детето си има мака, ама пошто иде во градинка и нон стоп сме болни, мислевме дека нервозата и плачењето и се од настинката, од температурата, од не знам веќе што, но испадна дека можеби и високата Т и проливот и беа од забите што ние не ги видовме, зашто цело време чекаме да излезат двојките.
Ве молам за совет, искуство?

< Поракaта ја уредил baby_bump -- 31.3.2012 12:26:35 >

(Одговор на членот lilicka)
Непосредна врска до пораките: 667
31.3.2012 12:31:58   
arh_diz
Baby_bamp kaj sin mi prvo izlegoa katnicite gore i dolu 4 pa posle trojkite

Биди тоа што си

(Одговор на членот baby_bump)
Непосредна врска до пораките: 668
31.3.2012 13:52:58   
vanessa30
baby_bump ne se sekiraj, maz mi e stomatolog i ke vidam on sto ke mi rece pa ke ti pisam no sto i da kaze ke bide nagaganje kako mozni opcii.
sepak za da se kaze nesto konkretno ke treba da go odnesis na stomatolog na pregled, a dosta e verojatno i da ti pobaraat rengen snimka na celo zabalo, za da se vidi dali ima zacetoci na zabi.
Pisi samo kolku godini ima momentalno.

(Одговор на членот arh_diz)
Непосредна врска до пораките: 669
31.3.2012 17:59:09   
Calypso
ИЗВОРНА ПОРАКА: baby_bump

Не знам дали прашањето е за тука, ако не е слободно преместете го, имено мојата ќеркичка има веќе година ипол, на 11 и 12 месеци ги извади горните и долните единици и од тогаш ништо, ни трага од други запчиња.
Пред некој ден играјќи си ринге, ринге раја, user posted image , ја гледам, кога има што да видам, таа има два катника на горната вилица, не сум сигурна но мислам дека се четворки или петки, прво не ми беше верно, па ја фатив убаво го бутнав прстот и се уверив дека има огромни (за неа се огромни зашто единиците и се ситни запчиња) катници убаво излезени.
Дали ова е некој знак за лошо развивање на вилицата, не знам, дали некој може да ме посоветува или да отидам на заболекар, што да правам?
Имаше и знаци дека детето си има мака, ама пошто иде во градинка и нон стоп сме болни, мислевме дека нервозата и плачењето и се од настинката, од температурата, од не знам веќе што, но испадна дека можеби и високата Т и проливот и беа од забите што ние не ги видовме, зашто цело време чекаме да излезат двојките.
Ве молам за совет, искуство?

Baby bump, nema pravila za redosledot na niknenjeto na zabite kaj malite deca. Otprilika do dve, dve i pol godini treba kaj deteto da gi ima site mlecni zabi, dvaeset_ na broj. Obicno prvo izleguvaat dolnite kecovi, potoa gornite, pa dvojkite (dolu pa gore), pa cetvorkite, pa petkite i na kraj trojkite kako najmasivni zabi. Jas mislam deka za brzo vreme kaj devojceto ke niknat i dvojkite, ama ako ti e sube, odi na detski stomatolog, moze da proverat so snimka (ako ima potreba) da vidat dali ima zabni zacetoci. Ama vo princip, toa najcesto se pravi otkako ke izmine periodot vo koj se ocekuva da niknat site mlecni zabi.

Jas licno mislam deka nema potreba od griza, ama ako sakas da se smiris, najdobro e da odis na detski stomatolog.

< Поракaта ја уредил Calypso -- 31.3.2012 18:00:02 >

All that is gold does not glitter,
Not all those who wander are lost;
The old that is strong does not wither,
Deep roots are not reached by the frost.

(Одговор на членот baby_bump)
Непосредна врска до пораките: 670
8.4.2012 11:49:25   
mamicki
Na osum meseca K ima 4 zaba. Prerano li e toa?

(Одговор на членот Calypso)
Непосредна врска до пораките: 671
8.4.2012 12:17:49   
bombica
Мамички нема правило кај забите така да не е прерано.Кај мене П. е 9,5 мес. има 6 запчиња за 2-3 дена ќе му излезе и седмиот, а на пријателка малиот е 16 мес. има само 4 запчиња.

(Одговор на членот mamicki)
Непосредна врска до пораките: 672
8.4.2012 12:53:42   
TeacherMom
Вчера ни никна првото запче на точно 9 месеци user posted image Не се мачеше многу но последните два-три дена беше многу нервозна и спиеше уште полошо. Се надевам дека и другите ќе ги извади со лесно.

(Одговор на членот bombica)
Непосредна врска до пораките: 673
9.4.2012 8:03:38   
nanamkd
Mamicki HELP...
Moeto user posted image ( polni 7 meseci) gi ima site simptomi za izleguvanje zapce, znaci krena T pred 2 dena, vcera imase osip po teloto go odnesov na lekar rece od s'klet bilo - nisto strasno, sigurno od zapcinjata. E sega sveki moja celo vreme mi veli deka koga izleguvalo zapce trebalo da bide nababreno sto kaj moeto user posted image ne e, ima na dolnata vilicka dve linii pobeli kade treba da stoi zapceto. Ve molam pisete mi od iskustvo dali belite linii se znak deka doaga zapceto ili treba da nababri prvo.
Inace nervozen e nema do kade ako moze cela raka do laktot ke si ja stavi vo ustauser posted image , i vo nikoj slucaj ne dava da mi brknes vo usta, edvaj mu stavam gelce.

(Одговор на членот TeacherMom)
Непосредна врска до пораките: 674
9.4.2012 8:21:42   
Viktori
nanamkd, белите линии значат дека запчето е близу и дека кај и да е ќе пробие.
Не мора непцата секогаш да се набабрени. Многу родители биле изненадени од првото запче, баш затоа.

Danger! Ha! I laugh in the face of danger. Ha, ha, ha, ha ...
Мај нејм ис лукс. Жито лукс.

(Одговор на членот nanamkd)
Непосредна врска до пораките: 675
Страница:   <<   < Претходна страница  25 26 [27] 28 29   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  25 26 [27] 28 29   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

kako da se vika?
lukas

ime za nasata idna princeza.. :)

Lina (36%)

Leona (42%)

Lusija (21%)

Број на сите гласови: 154

Фала на гласовите. Гласавте веќе на сите актуелни анкети. Можеш да направиш своја анкета!