Calypso
|
ИЗВОРНА ПОРАКА: baby_bump Не знам дали прашањето е за тука, ако не е слободно преместете го, имено мојата ќеркичка има веќе година ипол, на 11 и 12 месеци ги извади горните и долните единици и од тогаш ништо, ни трага од други запчиња. Пред некој ден играјќи си ринге, ринге раја, , ја гледам, кога има што да видам, таа има два катника на горната вилица, не сум сигурна но мислам дека се четворки или петки, прво не ми беше верно, па ја фатив убаво го бутнав прстот и се уверив дека има огромни (за неа се огромни зашто единиците и се ситни запчиња) катници убаво излезени. Дали ова е некој знак за лошо развивање на вилицата, не знам, дали некој може да ме посоветува или да отидам на заболекар, што да правам? Имаше и знаци дека детето си има мака, ама пошто иде во градинка и нон стоп сме болни, мислевме дека нервозата и плачењето и се од настинката, од температурата, од не знам веќе што, но испадна дека можеби и високата Т и проливот и беа од забите што ние не ги видовме, зашто цело време чекаме да излезат двојките. Ве молам за совет, искуство? Baby bump, nema pravila za redosledot na niknenjeto na zabite kaj malite deca. Otprilika do dve, dve i pol godini treba kaj deteto da gi ima site mlecni zabi, dvaeset_ na broj. Obicno prvo izleguvaat dolnite kecovi, potoa gornite, pa dvojkite (dolu pa gore), pa cetvorkite, pa petkite i na kraj trojkite kako najmasivni zabi. Jas mislam deka za brzo vreme kaj devojceto ke niknat i dvojkite, ama ako ti e sube, odi na detski stomatolog, moze da proverat so snimka (ako ima potreba) da vidat dali ima zabni zacetoci. Ama vo princip, toa najcesto se pravi otkako ke izmine periodot vo koj se ocekuva da niknat site mlecni zabi. Jas licno mislam deka nema potreba od griza, ama ako sakas da se smiris, najdobro e da odis na detski stomatolog.
< Поракaта ја уредил Calypso -- 31.3.2012 18:00:02 >