|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  10 11 [12] 13 14   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Адаптирано млеко
20.1.2011 11:05:07   
antonie
dali nekoj ima koristeno hrana  novalak protiv grcevi, i kolku pari aptimilot ako moze da mi kazete?

(Одговор на членот Pepelaska *)
Непосредна врска до пораките: 276
20.1.2011 11:07:03   
Maca25
ИЗВОРНА ПОРАКА: Nadezna

Ние сме на Аптамил 900 грама -860 денари.

To be a mother is to know how it feels to have your heart walk around outside your body...

(Одговор на членот antonie)
Непосредна врска до пораките: 277
20.1.2011 11:12:22   
Nadezna
Да, ама мене ова 900 грама ми трае преку сила една недела, знаци 4*860 месечно.
Искрено, Лактовитот е најевтино млеко, околу 200 денари 350 грама, ама се праувам да не е мал за менување на млекотот. Ако не го сака новото а после не го сака ни старото? Досега бевме на Аптамил.
Имате искуство со менување на млекото на оваа возраст? И искуство со Лактавтот?

(Одговор на членот Maca25)
Непосредна врска до пораките: 278
20.1.2011 13:04:09   
Maci3
antonie nie sme na novalac protiv grcevi i sum prezadovolna.Grcevite gi nema poveke user posted image

(Одговор на членот Nadezna)
Непосредна врска до пораките: 279
20.1.2011 13:07:09   
Vesna31
ИЗВОРНА ПОРАКА: Maci3

antonie nie sme na novalac protiv grcevi i sum prezadovolna.Grcevite gi nema poveke user posted image

Isto

(Одговор на членот Maci3)
Непосредна врска до пораките: 280
20.1.2011 13:21:30   
antonie
a posle kolku vreme osetite podobruvanje? i kolku pari e?

Непосредна врска до пораките: 281
20.1.2011 13:24:28   
mamica33
Jas koristev Novalac protiv zapek i taka-taka sum zadovolna, sega sme na Aptamil i sum prezadovolna go kupuvam od Zegin 800 denari 900 grama. Go smenivme mlekoto zaradi cenata i fala bogu sto go smenivme, stolicata mu e podobra duri i od specijalnata formula protiv zapek na Novalac.

Непосредна врска до пораките: 282
20.1.2011 13:26:42   
Maci3
ИЗВОРНА ПОРАКА: antonie

a posle kolku vreme osetite podobruvanje? i kolku pari e?

Pa posle edna nedela imase podobruvane, a cenata e 470 denari

Непосредна врска до пораките: 283
20.1.2011 18:05:11   
Pepelaska *
Јас користам хип розово исто нова формула за грчеви и никогаш немавме проблем а цена е 270 ден 300  гр

Жената која мисли дека е интелигентна се бори за еднакви права со мажот. Жената која е интелигентна не го прави тоа !

(Одговор на членот Maci3)
Непосредна врска до пораките: 284
20.1.2011 18:28:06   
kikicka
mislam deka imam napisanoama pakke napisam,znace leona kolku mleka smeni za dva meseci bebe tolku nema nikoj smeneto,NAN proba-vresteshe,posle aptamil-zapek,novalak za zapek-nisto hipp razredenomalku-se podobri stolicata ali izgubina kilaza i go povrakashe nedeka sega ne povraka alipomalku,posle zemavme novalak protivbluckanje pak si blucnuvashealikako fontana i stana agresivna duri od nego,i sega se vrativ pak na aptamilot i dobar e sega ima 4 meseci.ine menjamveke mleko....taka da dodekane im go pogodish mlekoto neznam strasna rabota.

Најважната работа која таткото може да ја направи за неговите деца, е да ја сака нивната мајка."

(Одговор на членот Pepelaska *)
Непосредна врска до пораките: 285
20.1.2011 23:49:38   
stela
Dali znaete po koi kriteriumi se vrednuva kvalitetot na Eden tip na mleko? Zosto eve na PR. Aptamilot go preporacuvaat kaki najdobro? Samo po cenata ili I radi Nesto drugo?

(Одговор на членот kikicka)
Непосредна врска до пораките: 286
20.1.2011 23:58:38   
kikicka
kolku sto spreduvav HIPP i NOVALAC... novalacot ima pogolema hranliva vrednost,so aptamilot ne sum sporeduvala ali ke vidam

Најважната работа која таткото може да ја направи за неговите деца, е да ја сака нивната мајка."

(Одговор на членот stela)
Непосредна врска до пораките: 287
21.1.2011 14:34:35   
mamica33
Kikicka, navistina mnogu promeni na mleko za mnogu kratko vreme se nadevam bilo vo konsultacija so pedijatar, nie sme na aptamil i sum prezadovolna, od NAN 1 odma zapek od NOVALAC  protiv zapek nesto podobro ama ne najdobro

(Одговор на членот kikicka)
Непосредна врска до пораките: 288
21.1.2011 14:41:02   
penelopa
ИЗВОРНА ПОРАКА: stela

Dali znaete po koi kriteriumi se vrednuva kvalitetot na Eden tip na mleko? Zosto eve na PR. Aptamilot go preporacuvaat kaki najdobro? Samo po cenata ili I radi Nesto drugo?

Јас мислам дека Аптамилот намногу го рекламираат па затоа е и на препорачувано млеко. Не се сложувам па сека е најдобро. Секое дете е различно и мора да се најде кое е најприкладно за него т.е кое најдобро го пребавувава а нема други несакани последици.

"When planning for a year, plant corn. When planning for a decade, plant trees. When planning for life, train and educate people."- Kuan Tzu

Непосредна врска до пораките: 289
22.1.2011 14:05:36   
ole2004
Nie pieme NAN 1 i nemame nikakov problem.Mene me interesira po kolku ml.dnevno treba da pie 5mesecno bebe so eden obrok kasicka.

(Одговор на членот penelopa)
Непосредна врска до пораките: 290
22.1.2011 20:27:06   
kikicka
kaj mene nekogas pie 90 ml nekogas 120 zavisi 4meseci e a i davam kasicki samo za rucek nekogas i navecer.

(Одговор на членот ole2004)
Непосредна врска до пораките: 291
23.1.2011 0:15:24   
mamicka_26

ИЗВОРНА ПОРАКА: stela

Аптамилот го препорачуваат затоа што тоа млеко било најприжно по вкус со мајчиното млеко.Јас откако престанав да го дојам user posted image , ги пробавме скоро сите адаптирани млека и единствено млеко што го пиеше беше Аптамилот,и уште сме на Аптамил а сакам веќе да почнам да му давам кравјо млеко ама не ми го сака,па си купуваме Аптамил 3user posted image user posted image

Непосредна врска до пораките: 292
23.1.2011 0:32:04   
Боцко
ние си истеравме долг период со хип розево а потоа поминавме на несле џуниор и тоаго пиеше многу долго пред да поминеме на кравјо. еден период дури и козјо од виндија пиевме.

Sometimes it is the people who no one imagines anything of, who do the things that no one can imagine.

(Одговор на членот mamicka_26)
Непосредна врска до пораките: 293
23.1.2011 1:02:07   
mami2
За првото дете строго по правила нема менување млека, придржување до количина на оброк соодветна на возраст и сл.
Па така пиеше Милумил 1,2,3, па Нестле џуниор до 2,5 години...
Второво ич не е по млекото, сменивме Нан, Аптамил, Хип немаше никогаш проблеми, грчеви или запек од менувањето млеко.
Сега пие/непие Лактовит, кога и така и така повеќе од пола го фрламе може да е и поефтино, а калориски и нутритивно немаше отстапувања бидејќи го споредував со Хип пробиотик, вредностите беа слични...

(Одговор на членот Боцко)
Непосредна врска до пораките: 294
23.1.2011 1:28:40   
Maca25
Ние супер поминавме со Хипп Био. Иако купувавме на секои 2 дена нова кутија, ама барем немаше мноогу големи проблеми со запек. Се случуваше да има проблем со столицата кока и давав на секои 2 саати да пие млеко, посебно навечер многу често се будеше за млеко, но кога почнавме на 3 - 3.5 саати столицата се регулираше. 

To be a mother is to know how it feels to have your heart walk around outside your body...

(Одговор на членот mami2)
Непосредна врска до пораките: 295
25.1.2011 23:31:26   
Nadezna
Mami 2, nikade ne mzam da najdam Milumil, znaete kade ima?

(Одговор на членот Maca25)
Непосредна врска до пораките: 296
25.1.2011 23:33:20   
Maca25

го има во Зегин

Непосредна врска до пораките: 297
25.1.2011 23:45:51   
mami2

Кога не можев да најдам Милумил по аптекиве, главно Зегин, или во Веро, Рамстор....одевме во магацин. Се наоѓа во Скопски саем, последниот објект што е одвоен од другите хали, долу во подрумскиот дел се магацините. Таму ни излегуваа во персрет па ни даваа на мало и млеко и по некоја кутија каша...

Непосредна врска до пораките: 298
26.1.2011 14:42:31   
Nadezna
јас сакам да го префрлам ДАМЈАН НА МИЛУМИЛ, ГЛЕДАМ ИСТ ПРОИЗВОДИТЕ Е СО аПТАМИЛ КОЈ СЕГА ГО ПИЕ, АМА ГИ ДРЗИ ДЕЦАТА ПОДОЛГО ВРЕМЕ СИТЕИ...
КАКО СТЕ ЗАДОВОЛНИ СО МИЛУМИЛОТ?

(Одговор на членот mami2)
Непосредна врска до пораките: 299
29.1.2011 16:32:47   
gvenda
prv pat kupiv ad mleko na HIPP da i pravam kasicki so nego
prasanjeto mi e deka taa u apteka mi dala za 10 meseci 3 na hipp a mojava ima 9 meseci
ke zgresam li ako i pravam so toa da kupuvam drugo ili?

Непосредна врска до пораките: 300
Страница:   <<   < Претходна страница  10 11 [12] 13 14   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  10 11 [12] 13 14   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

Расположението во бременоста.
Admin

Дали сте имале ненадејни промени во расположението за време на бременоста?