|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  51 52 [53] 54 55   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Адаптирано млеко
6.6.2013 10:06:03   
Bethany
Миана, и мене ми е некако чудно, ама ете се случува очигледно.
АД е погусто од кравјото, можеби и повеќе ја заситува, можеби се измори додека го испие, можеби повеќе го сака...
Ако повеќе го сака АД давај и од тоа, зошто да не, кравјо нека ти пие преку ден, само најдобро решение би било веќе да ја одвикнеш од ноќно пиење, посекако е веќе голема.

(Одговор на членот miana)
Непосредна врска до пораките: 1301
6.6.2013 10:25:58   
Annet
Еве ние покажавме реакција и од Ад млеково,се закашлува ептен исто како и од кравјото,сега незнам више какво да купам еве пие Хип Комбиотик Ха,неколку дена,таман почна да го пие пак јово на ново,мрсули,кашлање...Незнам кај да се обратам више,ми се плачеuser posted image .

(Одговор на членот Bethany)
Непосредна врска до пораките: 1302
6.6.2013 10:27:19   
Bethany
Аннет, па ако пие ХА не би требало да и смета ако има алергија... Да не е нешто друго во прашање? user posted image

(Одговор на членот Annet)
Непосредна врска до пораките: 1303
6.6.2013 10:32:39   
Annet
незнам Bethany RR,секој ден сум кај матичната,сал прашувам,еве од што би можело да е,испитавме брисеви,алерго тест,што да испитам уште,еве совет дај ми...
можно ли е да е некој бронхит,ми велат нема на гради ништо....каде да ја носам да видиме да не е нешто друго???еве ја два дена пак многу кашла,ама нема мрсули,нема црвено грло??незнам што е ова веќеuser posted image
ИЗВОРНА ПОРАКА: Bethany RR

Аннет, па ако пие ХА не би требало да и смета ако има алергија... Да не е нешто друго во прашање? user posted image

Непосредна врска до пораките: 1304
6.6.2013 10:33:38   
Annet
си велам да не е во прашање лактозата,ова е со лактоза???како кравјото што правеше проблем,и ова така.

Непосредна врска до пораките: 1305
6.6.2013 10:49:35   
Bethany
Уфф user posted image
Не знам Анет, ако се сомневаш на лактоза тогаш треба да исфрлите млеко и сите млечни производи најмалку две недели од употреба и да видиш дали симптоми ќе се намалат. А симптомите се пролив, мачнина, болки во мешето.... Не сум сигурна како се поврзани мрсули и кашљање со алергија на лактоза user posted image Инаку, и тоа се проверува...

Ама ако до сега немаше проблем со лактоза и ти уредно пиеше млеко, од каде би сега излегло да е алергична на лактоза?

Не знам за Хип дали е со лактоза, има и млека без лактозе Нан без лактоза, дури и кравјо млеко има без лактоза Моја Кравица, не сум сигурна дали тука има да се купи... А можеби да ги повториш брисевите, да не случајно некоја бактерија има?

< Поракaта ја уредил Bethany RR -- 6.6.2013 10:50:56 >

Непосредна врска до пораките: 1306
6.6.2013 14:38:01   
sandriana RR
Девојки, разговорот е префрлен ТУКА

Непосредна врска до пораките: 1307
6.6.2013 16:13:02   
Dreamline
Annet kolkavo e detenceto i dali dois? Ako se somnevas na alergija na mleko, iako testovite ne ja pokazuvaat, sepak moze da ja ima. Znaci vaka, ako dois isfrli sve mlecno od ishranata tvoja. Ako ne dois ne i davaj obicna formula, detenceto treba da pie mleko Alernova ili Neocate ili Althera... znaci ne HA mleka tuku mleka so hidroliziran kazein- znaci razgraden do toj stepen da teloto ne go prepoznava kako alergen. Pobaraj vo apteka dali ima nekoe od ovie mleka so hidroliziran protein i probaj so takvo mleko, znace ne na baza na soja tuku so kravji hidroliziran protein. NIe imame slicen problem i jas dojam ama pak ne jadam nisto mlecno.Da ne doev ke koristev nekoe od ovie mleka- preporaka na pedjatar-alergolog.

POz user posted image

(Одговор на членот sandriana RR)
Непосредна врска до пораките: 1308
6.6.2013 16:44:32   
Dreamline
Annet sega gi procitav tvoite poranesni postovi. Alergija na mleko se manifestira i preku kaslanje i sajmovi pokraj egzema da receme. Stom ste sigurni deka e alergicna na mleko znaci HA mlekata se so delumno hidroliziran protein i zatoa i smetaat. Kako sto rekov ke zemes celosen hidrolizat- nekoe od gorenavedenite.

Vtoro gledav deka imas pisuvano i na temata za alergija na antibiotici. Ona moze ne e alergicna na antibiotikot ama SKORO SEKOJ lek vo sebe ima laktoza- a laktozata moze da ima kazein (ova mie od internet sajt na Nutramigen- isto specijalno mleko za deca so alergija). Znaci pred da i dades nekoj lek citaj go sostavot i ako ima laktoza ne i go davaj tuku pobaraj zamena. I stogo citaj na upatstvata na site proizvodi sto i gi davas dali ima mleko ili laktoza. Najdobro e so domasna gotvena hrana da ja ranis duri da ja nadrasne alergijata- taka si sigurna sto prima vo sebe. Dodeka celosno ne ja lisis od kravji protein nema da ja nadrasne alergijata. Zatoa treba mnooogu vnimavanje sto jade i pie.user posted image

(Одговор на членот Dreamline)
Непосредна врска до пораките: 1309
6.6.2013 17:11:24   
Annet
Dream line kerka mi ima 22 meseca,ne sum ja doela nikogas.bese do 8 meseci na Ad,potoa na kravjo,pred eden mesec pocna da povraka,i da se vcrvenuva na liceto,odkoga ke go ispiese mlekoto,se zakasluvase i gusese,i povrakase.Ne i davav nikakvo,po sovet so nejzinata doktorka,zemav Hipp combiotik ha 2,go pie navecer,ama eve odkoga pie pak istite simptomi gi ima.Gi ima li voopsto ovie mleka vo Mk? Samo da najdeme care,kolku saka neka e.

< Поракaта ја уредил Annet -- 6.6.2013 17:15:08 >

(Одговор на членот Dreamline)
Непосредна врска до пораките: 1310
6.6.2013 18:45:22   
Malecka23
ima NAN bez laktoza probaj go toa.negde e 450den 400g

Непосредна врска до пораките: 1311
6.6.2013 20:37:44   
Annet
fala Malecka,sekoj vas sovet mi e dobredojden:)))Ako ima Nan ke zemam ako e dobro,go pievme nie porano i ni odgovarase obicnoto ad nan,ako e ova ok,ke probame,dodeka ne najdeme kako sto treba,se ke probame:)))

(Одговор на членот Malecka23)
Непосредна врска до пораките: 1312
7.6.2013 16:41:30   
deluxe
Имате ваков форум тука
за исхраната и проблеми

< Поракaта ја уредил deluxe RR -- 7.6.2013 16:42:12 >

„ Можеш да го извадиш човек од кал,но калта од човекот не!! “

(Одговор на членот dostickage)
Непосредна врска до пораките: 1313
7.6.2013 22:13:37   
sandriana RR
Девојки, постовите се префрлени во темата што ја посочи deluxe, ТУКА

(Одговор на членот deluxe)
Непосредна врска до пораките: 1314
19.7.2013 13:38:07   
Сонценце
Здраво, дали некој знае зошто има се` помалку производи на Хип во аптеките? Наводно имало застој и немале дотур на производи. Има некој инфо што се случува и колку ќе трае ова? Ќерка ми е на адаптирано млеко ХИП комбиотик и не би сакала да и` го менувам бидејќи одлично и` одговара. Ако трае подолго ќе морам, ама ако се нормализира брзо доставата, би набавила привремено од Србија или од Грција. Фала

(Одговор на членот sandriana RR)
Непосредна врска до пораките: 1315
19.7.2013 22:20:48   
Mama G
Zdravo Mamicki

Jas sum nova na forumot pa da go spodelam mojot problem so vas.

Imam kerka koja e stara 27 dena i sme na AD mleko Hipp Pre Organic. Jas se izmolzuvam minimalno po 5 ili 10 ml i toa i go davam pred AD mleko. Pred 6 dena pocnaa grcevite i bas vo momentot dodeka i davam da jade, prvite 50ml gi pie bez problem a posle pocnuvaat grcevite, se stega pocrvenuva place i ja trga glavata od cuclata. pravam pauza ja tapsam po grpceto pa pak i davam da jade, ona saka ama koga ke goltne dve tri goltki povtorno se srcvenuva i ne saka da pie...i taka cel saat se macime za da ispie 90, 100 ili 110ml (sto e malku spored tabelata na Hipp mlekoto) pieme na sekoj tri saati.

Pieme Espumisan kapki veke 6 dena a stolicata e zolta i kaka ednas dnevno so poteskotiii.
Ke moze li sovet od nekoj sto ima vakov problem.
Pozdrav

(Одговор на членот Сонценце)
Непосредна врска до пораките: 1316
21.7.2013 19:30:25   
slavicav
Mozebi treba da probash so drugo ad mozebi ke ima promena,nishto ne gubish ama sepak mozesh i so pedijatar da se konsultirash.

(Одговор на членот Mama G)
Непосредна врска до пораките: 1317
30.7.2013 8:52:32   
slavicav
Mamichki da ve prasham za onie shto se na doenje + dohrana so ad,kako go davate ad posle sekoj obrok ili eden obrok cicanje eden aduser posted image So prvoto davav ad mnogu malku prviot mesec i toa sekoj vtor den po ednash dnevno.

No so ova user posted image nekako poslabo imam mleko,zaspiva i ne docicuva,bara na sekoj saat a treba vreme sepak da nadojde mlekouser posted image a plus toa i jas sum veke dve nedeli na antibiotik i pod stres pa normalno deka nema da imam mnogu.

Sakam da si cica ama pa nesakam ni gladno da bide.sega za sega mu davam ednash sabajle i ednash navecher.Shto misliteuser posted image

A pochnaa i grchevite i se misla deka ima vlijanie i toa deka cica na saat,mislam deka treba vreme i mlekceto da se obraboti vo stomacheto pre da dojde slednoto,shtoznam?????

(Одговор на членот slavicav)
Непосредна врска до пораките: 1318
30.7.2013 9:15:54   
deluxe
I nie go imavme istiot problem bukvalno kako jas da sum go pisuvala postotuser posted image .Sin mi zaspivase na cice,a se budese gladen so placenje I toa se slucivase najcesto popladne nakaj 6-7 casot.Dr.mi kaza deka togas mlecnite zlezdi uspruvaat so rabota ,pa najcesto togas mu nudev AD mleko posle cicanje ili koga bees gladen a jas sekavav deka nemam mleko.Sepak bebeto seuste nema red vo jadenjeto ,probaj da mu vovedis.MOJ sovet koga veke ke gi isprazni dvete gradi a e uste gladden ponudi mu AD,daj si vreme da se napravi novo mleko vo gradite za toa vreme AD ke mu drzi sitost.I uste Nesto ne se baziraj so prvoto dete bidejki sekoe dete si e svoja prikazna I svoj red,so prvoto I mene mi bese porazlicno AD dadov posle 3 mes.AMA so vtoroto uste tretiot denuser posted image

„ Можеш да го извадиш човек од кал,но калта од човекот не!! “

Непосредна врска до пораките: 1319
30.7.2013 9:17:54   
Bethany
Славицав, јас да ти одговорам па може и некоја свежа мама да се јави попосле со совет.
Се сложувам дека има многу влијание на создавање грчеви бидејќи ново млеко доаѓа на старото се уште несвареното.
Бебето може и поради грчеви да бара да цица, поради утеха, а всушност така е само полошо, ко во некој маѓепсан круг влегувате, таа цица поради грчевите, а грчевите има уште повеќе поради несвареното млеко.

Јас би ти препорачала да ја доиш, и ако заспива да се обидеш да ја разбудиш, расоблечи ја да не се успива, едноставно не и давај да заспие додека не се нацица повеќе. сигурно цица од тоа првото млеко и не ја држи многу, па пак бара за кратко време.
Ако сепак гледаш дека ти немаш доволно млеко (а ти во меѓувреме можеш да се обидеш да ја зголемиш лактацијата) пробај овака: да цица колку има, после секое доење понуди и Ад, ако е уште гладна ќе испие и од адаптираното. Ќе и воспоставиш времето на хранење, кога ќе биде сита, доење и ад, нема да има потреба да ја раниш на секој саат време.
Ако сметаш дека не ви одговара, тогаш се обиди со некоја друга опција. user posted image

Лично јас на почетокот, додека ми надојде млекото, му давав да цица и потоа го дохранував со Ад, колку испие-толку.
Потоа, после неколку дена имав повеќе млеко и престанавме со Ад.

" Maturity is knowing more and more what is worth fighting for, and what is not worth fighting for."

Непосредна врска до пораките: 1320
30.7.2013 9:36:14   
slavicav
Fala vi mnoooguuser posted image Se trudam da ja budam za da moze da se nacica ama kako trupche e user posted image spie li spie i posle 5 min ete ja vika,gladna.
Vchera vecher posle cicanje ispi 90ml ad i kako da ne mislam deka e gladno i si spieshe 4 chasa.mene za toa vreme mleko mi nadojde i si se nacica ubavo,pa sledniot podoj beshe posle 2 chasa.
E posle toa e problemot ama ke se borime,ke cicame ne se otkazuvame ama i ke davame ad,moze se ke se sredi user posted image

Непосредна врска до пораките: 1321
31.7.2013 1:26:39   
Snowhite RR
Чим испила 90мл ад после подој значи дека е гладна и би ти препорачала еден подој да и даваш да цица, а следниот да и даваш ад млеко, така и таа ќе биде сита и нема да бара, а и кај тебе ќе има време да надојде ново млеко.
И земи го чајот за доилки од билна аптека, јас го зедов по препорака на рингерајки и многу ми помогна, сега скоро цело време е на доење, а ад и давам, т.е. даваат само кога не сум тука, зашто немам сега толку за да се измолзувам или понекогаш ако сме излезени исто и давам ад

Life is not the amount of breaths you take, it''''''''s the moments that take your breath away

Непосредна врска до пораките: 1322
1.8.2013 11:14:19   
slavicav
Sega za sega pravime kombinacija ama ushte red nemame,ad davam nekogash posle podoj nekogash samo ad.Izmegu cica ama sega ne ubivaat grchevite i davav kapki espumisan l ama nekako ne ni pomagaatuser posted image pa gi prekinav.

Da probuvam da menuvam aduser posted image ama jas se mislam deka nema vrska so grchevite,ama veke neznam celo vreme se vitka,stenka i ne spie se budi,saka vo race da euser posted image grevche mi e da ja gledam.

(Одговор на членот Snowhite RR)
Непосредна врска до пораките: 1323
1.8.2013 22:15:57   
Snowhite RR
Мислам дека грчевите немаат врска со видот на ад млеко, масирај и го стомачето, прави и вежби исто со ножината нагоре надолу и внимавај кога пие од шише убаво да и ја ставиш цуцлата, зашто може прима воздух и затоа има грчеви, давај и чајче бекутан два пати дневно по 50 мл

Life is not the amount of breaths you take, it''''''''s the moments that take your breath away

Непосредна врска до пораките: 1324
17.8.2013 7:52:50   
bucko mal

Модератор: постовите за количина на АД млеко се префрлени во темата Колку е доволно

< Поракaта ја уредил sandriana RR -- 30.8.2013 11:55:30 >

You have to dream if before you can do it.

(Одговор на членот Snowhite RR)
Revisions: 1 | Непосредна врска до пораките: 1325
Страница:   <<   < Претходна страница  51 52 [53] 54 55   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  51 52 [53] 54 55   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

Дали ви се менструации болни?
пеперутка16

Во последно време имам толку болни периоди што дури и се онесвестувам..итно е, ми дава инекција и толку..А сега кога стареам како што стареам. Имам 29 години, уште не сум се породила итн.