|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  8 9 [10] 11 12   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Прекин на доењето
5.9.2011 7:02:36   
Палешка РР
Минатата недела се обидов да ја одбијам Миа, бидејќи требаше да примам лекарства, но не успеав. Многу плачеше и тагуваше по цице...Матичната ме советуваше како да ги пијам апчињата за да имаат намалено дејство кога ќе цица и така направив.... Не знам како и кога ќе се одбиеме user posted image

When I'm good, I'm very good, but when I'm bad, I'm better.

(Одговор на членот BILE.F)
Непосредна врска до пораките: 226
5.9.2011 9:58:38   
Sandric
Paleska jas mojot edna nedela preku den go nosev kaj baba mu i po cel den ne me gledase, pa nekako podzaboravi za preku den. A za navecer si stanuva na 2 saati i si bara si place ama toa e , jas se spremiv deka 1-2 nedeli nema da spijam noke, samo da ne bide povekeuser posted image

(Одговор на членот Палешка РР)
Непосредна врска до пораките: 227
5.9.2011 10:04:22   
dzigimigi
jas go odbiv na 10 meseci iako imav mleko no mislev deka e podobro togas negoli koga ke znae poveke i ke bide privrzan za ciceto i bese uspesno user posted image

(Одговор на членот Sandric)
Непосредна врска до пораките: 228
5.9.2011 10:36:05   
mila 3
jas prvoto dete go odbiv na 16 meseci bidejki trgna vo gradinka, ja namackav gradata so ocet 2-3 pati vo tekot na denot koga barase da cica i poveke ne mu tekna preku den a navecer samo edna vecer stanuvase i jas mu ponudiv i mleko i sokce ama nesakase nisto, go zaniskav i prodolzi da spie.od togas pocna da spie cela nok, ne se budese za jadenje voopsto.super pominav so negouser posted image so vtorovo ke vidime, ke go dojam do 1god. sugurno, samo da nemam nekoja posebna pricina za da prestanam

(Одговор на членот BILE.F)
Непосредна врска до пораките: 229
6.9.2011 10:04:43   
Sandric
Nie eve pominavme treta nok, se budime uste po 3-4 pati , samo mnogu pobrzo zaspiva , isklucivo so muzikauser posted image

(Одговор на членот mila 3)
Непосредна врска до пораките: 230
6.9.2011 11:06:12   
Pregnant
I jas se misalm koga da ja odbijam, ima 16 meseci i sega mi e zal oti trgna vo gradinka, pa da ne i se sobere naednas mnogu. Taka sto verojatno od sledniot mesec ke se odbieme. Inaku postarata kerka ja odbiv na 18 meseci i togas nemav nekoj problem, i vikav deka me bole mnogu ciceto i taka-taka zaboravi. A za stopiranje na mlekoto piev Bromergon, iako uste meseci potoa imav mleko. 

Непосредна врска до пораките: 231
6.9.2011 15:47:05   
Палешка РР
Проблемот е што ниту јас не сум решителна. Многу ми е жал кога ќе ме моли за цице, како да и одземам нешто што многу и значи. А не ми смета што цица, воопшто, баш полесно заспива, туку си велам дека како расте така и потешко ќе биде.
Сега засега продолжуваме. user posted image

(Одговор на членот Pregnant)
Непосредна врска до пораките: 232
19.9.2011 23:05:55   
mila mama
Еве и јас да пријавам, ја одбив Е. од цицање на 10 септември без никаков проблем. Решението беше земено силом прилике, морав да примам лекарства, но, сепак уште оддавна она си цицаше само навечер пред заспивање, така што немавме ама апсолутно никаков проблем. Ни јас немам проблем со градите, тие и онака постепено си се испразниле-откако и воведов адаптирано некаде 5-6 месец. Фала Богу што си го сака и пие адаптираното, дури и пред да ја одбијам имаше периоди навечер кога претпочиташе шише отколу цице, така што и таа некако природно тргна кон процесот на одбивање. Јас малку тагував дека ете пред година дена сум ја одбила, планирав докај 14-15 месец да ја дојам, барем навечер, ама кога знаеш дека така мора и не зависи од тебе, го примаш пооптимистички.

Razbirlivo e deteto da se plasi od temninata...
No, ne e razbirlivo vozrasen da se plasi od svetlinata.

Непосредна врска до пораките: 233
19.9.2011 23:15:19   
Тања РР

ИЗВОРНА ПОРАКА: Палешка РР

Проблемот е што ниту јас не сум решителна. Многу ми е жал кога ќе ме моли за цице, како да и одземам нешто што многу и значи. А не ми смета што цица, воопшто, баш полесно заспива, туку си велам дека како расте така и потешко ќе биде.
Сега засега продолжуваме. user posted image

Палешка уште цицате? Алал да ти еuser posted image

There are two ways to live your life. One is as though nothing is a miracle. The other is as if everything is."......А.А

Непосредна врска до пораките: 234
21.9.2011 11:55:31   
saravita
филип веке една недела не цица, ама сеуште се буди ноќе се мачи да призаспие и после 1 час плачи и бара враце да се шетаме и така да заспие, user posted image пред неколку дена ме штипеше, маваше викаше дај дај кутрото, мене срцево ми се кине, уште колку вака? многу тешко, уште знае за цице, не сака ни тато да го заспива мн. плачи за кај мене. за една недела почнувам на работа ако продолжиме вака незнам како ке се издржува. имал некој вакво искуство? колку време му треба за да спие  ноќе и да заборави на цице? не сакам да го учам ноќе со млеко, пробувам со вода или чајче ама пие по 2, 3 голтки што значи не е жеден за да плачи толку.
Мене градиве постепено ми идат во нормала, првиот ден мн ми се наполнија и малку се подизмолзив и ги стегнав со марама. После 2 дена пак малку се измолзив и се стегав со марама за спиење обавезно првите 3 дена. после 6 ден пак малку се подизмолзив и веке мн е намалена количинава по некоја капка има и мислам дека е доволно и осеќам дека се меки.Овај совет го добив од мојата докторка ми рече дека успева и навистина, а сакав да земам апчинња.
Филип во последно време цицаше за заспивање, ноќе 2,3 пати и насабајле еднаш ко ќе станеше.
Ова било многу тешко навистина,и жалосно многу, и јас незнам дали е од хормониве или што ама не се осеќам убо,ништо не е исто, како да не сум мајка, како нешто лошо да сум направила. инаку Филип има 14м и 3 недели, милсам дека е доволно плус иде зима а за на пролет одбивање мислам дека повеќе ќе разбира и ќе биде потешко.
Не сум редовна во пишување ама редовно ве читам мамички, поздрав и кажете дали некој имал вакво искуство, колку време му треба на дете да се одвикни од доење?user posted image

(Одговор на членот Тања РР)
Непосредна врска до пораките: 235
21.9.2011 12:09:52   
Палешка РР
ИЗВОРНА ПОРАКА: Тања РР

Палешка уште цицате? Алал да ти еuser posted image

Уште Тања, само навечер. На работа ме зафркаваат, велат има време до 48 месеци, рано ти е сега да ја одбиеш. user posted image

Саравита, јас незнам што да те советувам, ниту јас не успеав да ја одбијам.  Но можеби во овие статии ќе најдеш некаков совет.

КЛИК
КЛИК

(Одговор на членот Тања РР)
Непосредна врска до пораките: 236
21.9.2011 12:18:04   
anedespo
Edna komsika na svekrva mi , go doese deteto do 5 godini!!!. Iako i jas sum golem pobornik na doenjeto, moite cicale do 2 godini, smetam deka e ova premnogu.

Непосредна врска до пораките: 237
21.9.2011 12:50:21   
saravita
Благодарам Палешка пп.
Уживајте во доењето. Мене многу ми недостига. user posted image
Позз

(Одговор на членот anedespo)
Непосредна врска до пораките: 238
21.9.2011 16:04:00   
vida
Moze li nekoj sto go piel Bromergonot da mi kaze kako se pie?Go kupiv na svoja raka zatoa sto koga se konsultirav so ginekologot sto da zemam za prekin na mlekoto mi kaza da zemam dostinex ednas nedelno po pola apce.Koga citav tuka vidov deka najcesto se spomnuva bromergonot a i ima mnogu razlika vo cenata.Dostinexot e 1200 denari 2 apcinja a bromergonot bese 133 denari.Znaci ako moze nekoj ubavo da mi objasni kako da gi zemam apcinjata ke mu bidam blagodarna.

(Одговор на членот saravita)
Непосредна врска до пораките: 239
21.9.2011 16:08:55   
Палешка РР
Vida,

На форумот не изигруваме лекари. Овде може да добиеш совет и искуство, но не и дозирање на лек.
Бромергонот е специфичен лек и се пие по шема, која е различна за секоја жена. Затоа консултирај се со својот гинеколог.

(Одговор на членот vida)
Непосредна врска до пораките: 240
21.9.2011 16:28:06   
vida
Jas ne rekov deka na forumot izigruvate lekari.Ubavo zamoliv nekoj sto gi piel da mi kaze kako gi pie.I fino si napisav deka gi kupiv na moja odgovornost,ginekologot mi preporaca lek od 1200 denari sto licno nemam namera da gi dadam koga ocigledno site pominale so bromergon.I nema nisto strasno ako nekoja sto gi piela mi kaze kako se pijat,pak ke kazam na moja odgovornost.

Непосредна врска до пораките: 241
21.9.2011 16:40:45   
Sandric
Vida eve jas da spodelam moe iskustvo. Imav mnogu mleko koga resiv da prekineme so cicanje, znaci cicavme i denje i noke.
Jas pominav bez apcinja i posle edna nedela veke voopsto nemav mleko.
Prvite dva dena mi bese malku macno , cuvstvuvav tezina vo gradite i ic neubavo mi bese, se molzev i ja razbivav sekoja grutka sto mi se pravese . Postepeno posle 2-3 dena molzenjeto go svedov na 1-2 pati za 24 casa i posle prekinav skros. Sega nemam nikakvi problemi.
I jas sakav da pocnam apcinja ama bese vikend, nemav so kogo da se konsultiram a koga veke dojde ponedelnik i mene mi se namali mlekoto pa resiv da probam bez apcinja

Непосредна врска до пораките: 242
21.9.2011 20:04:39   
sweety girl
Jas koga pocnav da ja odbivam ne smeev da pijam apcinja zatoa sto ostanav bremena, inaku ke si ja doev uste, edno 2 nedeli trea procesov na pocetok e potesko da imas bolki vo gradite ama se trpi, jas znaci se vrzuvav so sal, gradite mi bea stegnati , gi odvrzuvav 2-3 pati dnevno se tusirav so topla voda i se izmolzuvav ama epten malku i toa e ustvari mojata prikazna na odbivanje, bese nervozna 1 ta nedela togas pocnav i mleko kravjo da i davam ama se pominuva

Непосредна врска до пораките: 243
22.9.2011 9:22:16   
Snowhite RR
Јас можам да ти кажам за мене како ми рече гинекологот да ги пијам, затоа што се јаки почетокот 2 дена по 1/4, потоа 2 дена по 1/2, а потоа остатокот по 1 на ден. Но можеби сепак можеш да се јавиш кај друг гинеколог и да прашаш по која шема да ги пиеш, затоа што јас имам 2 другарки кои исто така земаа од овие апчиња и ги пиеа различно од мене

Life is not the amount of breaths you take, it''''''''s the moments that take your breath away

(Одговор на членот sweety girl)
Непосредна врска до пораките: 244
22.9.2011 12:40:51   
vida
Fala mnogu za pomosta eve uste ne sum pocnala da gi pijam ama nemam nekoi posebni problemi pa neznam ni dali da gi pocnuvam se mislam.Samo makata mi e i neznam dali ke se sredi toa sto sin mi posto cicase od ednata grada samo od drugata nemam mleko nekolku meseci,ednata grada mi e baagi pogolema od drugata.

(Одговор на членот Snowhite RR)
Непосредна врска до пораките: 245
30.9.2011 12:55:52   
Mihaela 2010
denes 3 ti den kako ne cicame,i neznam sto da pravam,u princip nemav mnogu mleko,no neznam dali treba da se izmolzuvam ili samo o dsebe ke si pomine.kaj site e individualno,edna koleska mi rece deka samo od sebe i prekinalo,nikakvi apcinja ne piela,ama sega me fakja strav,neznam kako da postapam.sega za sega nemam nikakva neobicna reakcija ama ke vidime kako ke se cuvstvuvam ponataka.

(Одговор на членот vida)
Непосредна врска до пораките: 246
1.10.2011 13:57:40   
saravita
еве сме после 2 недели и 2 дена без доење, Филип мисрно спие ноќе не се буди, градиве ми се добри освен што јадеа многу ќотек и штипење user posted image . Почнавме два вечери да пиеме и млеко ама откако пиеме имаме проливuser posted image , дали е од млекото или е вирус не знаеме,др симптоми како температура и сл. нема, од вчера му се подобри столицата, јадевме компир, морков, ориз, банана и пиевме смекта и саностал прашак.
извинете ако малце избегав од темата на разговор.

(Одговор на членот Mihaela 2010)
Непосредна врска до пораките: 247
5.10.2011 15:42:33   
Mihaela 2010
5-6 dena sme bez cicanje,i super sme..Mihaela ne bara,navecer se budi bara mlekce,jas sum dobra bez nikakvi lekarstva,od ednava grada nema vise mleko a od drugava koja povekje ja koristevme ima uste malku.Konecno se otkacivme,cicase do 1 god i 4 meseci

(Одговор на членот saravita)
Непосредна врска до пораките: 248
5.10.2011 18:45:59   
zaklina
и ние се одбивме. веке три дена. јас повеке плачам одколку син ми. ептен тешко ми падна ова. не знаев дека е толку емотивно. имаме проблем навечер кога по саат време е буден и не сака млеко. еве синока беше толку гладен што не знаеше уште што да изеде. леле душичка, се надевам дека ова ке помине што поскоро. јас нема да заборавам како ми е сега, само се тешам дека тој ке заборави. поздрав до сите и ви посакувам срека и успех во одвикнувањето од цицање

(Одговор на членот Mihaela 2010)
Непосредна врска до пораките: 249
10.10.2011 15:00:24   
dushice
zdravo mamicki mnogu mi olesnuva koga ke vi pisam i ke vi gi kazam makite a si gi imam nekolku
denes mi stignaa rezultatite od patofiza i sum na 100 mg propiltiouracil mi se zgolemil pak tiroksinot
jas ne primav dodeka bev vremena strav mi e da ja dojam i se plasam da ne se poremetilo i kaj nejze nesto dodeka sum ja doela ovie mesec ipol
ako nekoja mamicka primala od ovoj lek dodeka doela neka mi kaze

inace vi pisav zosto se mislam sama da ja odbijam zosto se nerviram otkako go vidov rezultatot niti vo bremenosta vidov air od doktori nitu sega

(Одговор на членот zaklina)
Непосредна врска до пораките: 250
Страница:   <<   < Претходна страница  8 9 [10] 11 12   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  8 9 [10] 11 12   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

Расположението во бременоста.
Admin

Дали сте имале ненадејни промени во расположението за време на бременоста?