mis. -> RE: Прекин на доењето (5.12.2009 12:46:08)
|
ИЗВОРНА ПОРАКА: Еца Дефинитивно не сум за апчиња, бидејќи кога јас ја одбивав Мартина и отидов во аптека и барав апчиња за да ми престане млекото(а имав многу млеко)аптекарката, инаку моја пријателка ми вика:-Ти мислиш уште да раѓаш, ма какви апчињаЕлена.Ќе одиш дома и ќе ги стегнеш градите со пелена, ама цврсто, и ќе се измолзуваш така што ќе намалуваш по едно молзење, а градите постојано стегнати да ти бидат. За недела дена јас веќе немав млеко,затоа Нато мој совет ти е да го направиш ова, и онака немаш премногу млеко. ИЗВОРНА ПОРАКА: mami ете ова не сум го знаела..ама бидејки ми беше страв да не ми се врати маститот посигурно ми беше со апчињата, па сега здравје, ке видиме како ке биде понатаму ИЗВОРНА ПОРАКА: Natasha5 Е Елена ако сакаш поубаво објасни ми.Како да ги стегнам градиве со пелена?Постојано да се стегнати? ИЗВОРНА ПОРАКА: Еца Да, посотјано стегнати, онака пелената ќе ја напправиш за да може да те опфати да ја врзеш нели, или некоја поголема крпа или малочаршавче, нешто со што ќе можеш добро да се стегнеш, и така постојано, еве викендот си дома направи така, кога одиш на работа не мораш, но дома стегај се.Јас мислам кај тебе и побрзо ќе престане млекото.Есега на крај ќе имаш по малку млеко, но тоа веќе не е опасно. ИЗВОРНА ПОРАКА: Еца На туку не ти кажав овие денови намали го внесување на течности, за да самото лачење стане оскудно. ИЗВОРНА ПОРАКА: Natasha5 E Elena bas preeska koga stana ja staviv malce da probam dali ke fati,znaes da probam pak da ne imam griza na sovest.Ama Jana samo cicna edno pet minuti i toa ne mnogu aktivno.I pocnuva mnogu da se luti.Sega si vikam da ja prekinam ovaa rabota zasto nema fajde samo se zalazuvam a i ja nerviram nea.Sto mislis? ИЗВОРНА ПОРАКА: Еца Нато дали ти можеш да се измолзуваш, мислам дали имаш болки кога го молзеш вишокот млеко? ИЗВОРНА ПОРАКА: Natasha5 bolki nemam ama mnogu malku mozam da se izmolzam.Epten malce edvaj 40 ml.od dvete gradi
|
|
|
|