Snowhite RR -> RE: Прекин на доењето (2.6.2014 22:48:57)
|
ИЗВОРНА ПОРАКА: sandriana RR .А бромергонот го пијам по шема,ми напиша матичната,значи првиот ден пола апче,вториот ден двапати по пола.Третиот насабалје пола вечерта цело и од четвртиот ден веќе двапати по едно.Е сега ме интересира дали ти ги испи сите апчиња или не и за колку време ти снема млеко. Една пријателка исто така пиеше бромергон ама не ги испи сите мислам дека пиеше само 4 или 5 дена.Се си мислам дека ќе си направам мастит ако не го снама скроз млекото и заостане во градите.И дали се измолзуваше притоа.Мене сите ми велат различно,некои ми велат молзи се некои не ептен сум во дилема. Мое искуство со бромергонот - го пиев по шема и лошо го поднесував. Плус тоа се изначитав куп информации за него, и ме фати страв да не имам проблем со млеко за следно бебе, и само што намали маститот, го прекинав бромергонот. И јас го пиев 5-6 дена (направив реципроцитет на шемата од д-рката и ја преполовив). За измолзување - само првите неколку дена, дур ми се создаваше притисок во градите, одмолзував по 1-2 секунди, дури да пушти притисокот (оти измолзување е исто како цицање - стимулира лактација). Продолжи со зелаката ( листовите стоени во фрижидер - ладни.па пред да ги наредиш на града малку натисни ги, да пуштат сок) и масирај ги градите и со туш прави им топло - ладно шок, за циркулација. Да ти кажам не се сеќавам баш колку ги пиев, зашто сега за Јана не ни пиев бромергон, ги пиев за Михаил, ама тоа беше пред 3 години и не знам, мислам една недела секако, еве како што ти вели сандриана рр, добри совети ти дала, а инаку да знаеш и кога ќе ти престане млекото, и по една година ќе ти протече ако ги стегнеш градите, ама тоа е нормално
|
|
|
|