temjanuska75 -> RE: Детали од УЗВ преглед (31.8.2010 10:51:08)
|
ИЗВОРНА ПОРАКА: riba79 Sakam da ve prasam tie sto ste bile na pregled na 4 d eho pomegu 20-22 nedela dali se gleda dali bebeto ima nedaj boze Daunov sindrom ili drugo narusuvanje?sto se gleda najcesto na toj pregled?fala vi i pozdrav.Jas planiram da odam za 4 nedeli kaj Adamova na klinika pa ako nekoj a bila od vas me interesira kakov vpecatok vi ostavila? Jas bev na 4 d, vo 22 nedela , pred dve nedeli kaj dr. Petrova vo Re Medika, (trebase kaj Adamova ama imase guzva, mi rekoa deka i dvete se isto dobri za skrining). Se gledaat site ograni, pocnuvajki od mozok, srce, krvni sadovi, bubrezi, i normalno dali ima Daunov sindrom. Znaci se moze da se vidi, t.e. dali ima ili nema nekoi anomalii vo razvitokot na organite i Daunov sindrom.Od petrova sum mnogu zadovolna, ona mi go pravese i PRISCA testot vo 12 nedela za Daunov sindrom, zatoa sakav sega pak da odam kaj nea. A za Adamova sum slusnala deka bila isto mnogu dobra za otkrivanje na anomalii, na edna prijatelka nejziniot ginekolog i vikase deka se e vo red, a Adamova vide deka ima Daunov sindrom vo 23 nedela.Isto i mojot doktor mi gi preporaca Adamova i Petrova.
|
|
|
|