mosa -> RE: Повреди во домот и надвор од него (17.4.2013 2:37:08)
|
lele luge mojon palavko vcera padna i se udri od masa,ja dupna glavata bas do okoto.Znaci sedese na garniturata,ama bese svrten so grbot nakaj masata.Taman sakav da mu recam da sedne ubavo(jas inaku sreduvav nekoj dokumenti)odednas slusam silen tresok od masata.I odednas spiska silno.bese legnatr na zemja.I koga go krewnav imav sto da vidam ,glavceto krv.Lele lugeeee strasno bese se.Odma Tino vo raka,vikam po svekor mi na cel glas i odma vo bolnica.Tamu mu ja iscistija ranata,i mu stavija gazicka i flasterce. dodeka da stigneme do bolnica mestoto mu potece.Ni rekoa malku za sienje bilo da sum go odnela vo Gratska da mu stavele 1 konce za da ne mu ostane beleg.Pa jas ne go odnesov iskreno ne sakam da go sijat,nesakav dopolnitelno da go isplasam,bidejki ke go sieja na zivo,samo zaradi toa da ne mu ostane beleg.Ja prasav doktorkata dali moze nesto opasno taa mi rece ne samo za da nema beleg inaku vaka ke zarasne ranickata i ke bide ok.A deneska go nosev i kaj maticnata.i taa mi rece deka ne e strasno,pa ne e strasno ako ima i belegce.Sega gledam deka pocna i otokot da mu se namaluvai da mu modree.E sega nesto drugo me plasi.pa cekam i vas sovet.Vednas posle otkako se udri ne povrakase(neli za potres na mozoceto),ama povrati vecerta,nokata nekade posle 8-9 saati otkako se udri.D=r odmam mi dade upat za snimanje na glavceto,mi rece verojatno povrakanjeto e povrzano so udarot,ama ne e strasno,ama jas za sekoj slucaj go nosam vo gratska bolnica da se proverime.Samo mi rece da go pazam da vidam dali e pospan ili pak ako povraka odma da go nosam.I da mu davam vitamin b6.Da ne trcka i ripa mnogu.deneska go pazev cel den,voopsto ne bese pospan,znaci kako i sekoj den,si igrase ubavo,a i ne povrakase veke.Vakcinite gi imame primeno site.A dr mi veli da ne se plasam ,deka decinjata se poelasticni od vozrasnite,postrasno e ako e kaj vozrasen.inaku jas duri sega pocnav da se smiruvam inaku bev isplasena poveke i od nego.
|
|
|
|