|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  9 10 [11] 12 13   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Вакцинирање на детето
2.2.2010 10:40:39   
profesorica
Онаа вакцина за детска парализа всушност се прима на 20 месеци ама сите ги ставаат заедно на 18. таа е таа во уста што се става-Полио.

во случајот на мами таман им дошла на 20 месци да си ја примат.

< Поракaта ја уредил profesorica -- 2.2.2010 10:41:00 >

Има само едно најубаво дете на цел свет, и секоја мајка го има :))

(Одговор на членот BEBICA)
Непосредна врска до пораките: 251
2.2.2010 17:45:40   
Палешка РР
ИЗВОРНА ПОРАКА: Весна

user posted image
И од пуст страв никако да прашам која ли ќе биде следната за Јана...ама еве сега прашувам, таа има месец и пол?

На два месеци..тогаш и нас ни е следната user posted image

When I'm good, I'm very good, but when I'm bad, I'm better.

(Одговор на членот Весна)
Непосредна врска до пораките: 252
2.2.2010 17:48:42   
mis.
во гевгелија им стигаат дома покани за вакцина како најава дека треба да одат иако докторот веќе има напишано во книшка кога ќе биде следната вакцина.

(Одговор на членот Палешка РР)
Непосредна врска до пораките: 253
2.2.2010 17:53:14   
Палешка РР
Во Прилеп не се толку агилни..Праќаат покана за на суд ако не го однесеш шест месеци. user posted image

When I'm good, I'm very good, but when I'm bad, I'm better.

(Одговор на членот mis.)
Непосредна врска до пораките: 254
2.2.2010 17:53:52   
April
ИЗВОРНА ПОРАКА: mis.

во гевгелија им стигаат дома покани за вакцина како најава дека треба да одат иако докторот веќе има напишано во книшка кога ќе биде следната вакцина.

во СК е исто за оние кои примаат вакцини во Идадија, само не сум сигурна дали им стигнува дома или им се јавуваат

(Одговор на членот mis.)
Непосредна врска до пораките: 255
2.2.2010 17:58:13   
ripce

ИЗВОРНА ПОРАКА: April

ИЗВОРНА ПОРАКА: mis.

во СК е исто за оние кои примаат вакцини во Идадија, само не сум сигурна дали им стигнува дома или им се јавуваат

И кај нас во Штип праќаат покани дома... дека свеки е сестра во вакцинација, знам дека пишуваат, на нас не ни праќаат, таа ни се јавува кога треба да отидеме.

"Кога сте мајка никогаш не сте сами во своите мисли. Мајката секогаш мора да мисли два пати, еднаш за себе и еднаш за своите деца."

(Одговор на членот April)
Непосредна врска до пораките: 256
2.2.2010 17:58:54   
mis.
Кога Мартин го вакцинирав во Гевгелија бидејќи таму бевме во моментот, дома ни стигна покана со 1 месец доцнење

(Одговор на членот April)
Непосредна врска до пораките: 257
3.2.2010 11:47:29   
Еца
Бидејќи е преладена одложи докторката за наредна среда, леле почна нервоза да ме фаќа, седум месеци ќе наполниме, немаме вакцини применоuser posted image

Животот е убав за оние кои знаат да го живеат.

(Одговор на членот Еца)
Непосредна врска до пораките: 258
3.2.2010 13:40:28   
mami
Лука вчера ми крена температура ноќта. ама душиче бе, стана од креветче си ја соблече вреќичката и си легна до мене и мм. бараше вода да се напие, му дадов малкуцка и се заспа. Дури тогаш го осетив дека е топол ама ништо не направив. Може ке ме карате, ама бев претепана и немав сила да мерам и си продолжив со мисла ако има сабајлето има уште тогаш да превземеме нешто. Утрово си стана како ништо да не било..

(Одговор на членот Еца)
Непосредна врска до пораките: 259
3.2.2010 13:53:07   
nadica
надица денес прими 2 вакцини ја боцнаа во двете нозе user posted image user posted image user posted image прими ди-те-пер и хип кенкава е и раздразлива уште кога дојдовме и дадов парацетамол за да ја ублажиме болката сега заспа па ќе видиме како ќе поминеме

Завидливите луѓе се хранат со твојата несреќа...
Биди Среќен!...
Нека умрат од глад!!!

(Одговор на членот profesorica)
Непосредна врска до пораките: 260
3.2.2010 13:55:00   
caci20
Nie vo petok planirame da ja stavime hemofilus influenza ama epten se sekiram, sekoja ja pominuvame so temperatura. Plus krvna slika za mene i Petar. Ke bide naporen den

Zivej kako sto mozes koga veke ne mozes kako sto sakas... vazno zivej...

(Одговор на членот nadica)
Непосредна врска до пораките: 261
4.2.2010 1:54:01   
nadica
сега само што ја заспав со маки ја боли ногата каде и ставија ди-те-пер малку и температура доби ама се надевам утре ќе биде подобро

Завидливите луѓе се хранат со твојата несреќа...
Биди Среќен!...
Нека умрат од глад!!!

(Одговор на членот caci20)
Непосредна врска до пораките: 262
4.2.2010 8:25:19   
mami
Луѓе од вакцините од вторникот на ноџето нема ништо, ама на рачето му се познава точкичка каде што го боцнаа, малку е како потврдо местото и вчера на бањање кога го допрев ми го тргна рачето како да го здоболеuser posted image

(Одговор на членот nadica)
Непосредна врска до пораките: 263
15.2.2010 10:57:24   
pacuvce

ИЗВОРНА ПОРАКА: Еца

user posted image user posted image user posted image Ајде со лесно Пацувче.

Ништо не направивме...Не вратија за после еден месец,затоа што верувале или не од последната вакцина(која ја примивме на 21.01.2010) сеуште му стои местото тврдо и добив објаснување дека наводно такви биле вакцините и потешко ги апсорбирал организмот...И сега сум многу user posted image и се прашувам себеси којзнае какви вакцини ни ставаат...user posted image user posted image user posted image

Love is in the air

(Одговор на членот mami)
Непосредна врска до пораките: 264
15.2.2010 14:16:58   
pacuvce
ИЗВОРНА ПОРАКА: Весна

Брррр...Пацувче те гледам присутна си...бргу пишувај како помина вакцинацијата! Како е сонцето ти?user posted image
Јас сега ќе земам ништо да грицнам и ќе штрачкам низ темиве :)

Веќе пишав...еден пост погоре...А инаку уште сум user posted image user posted image user posted image ...

Love is in the air

(Одговор на членот pacuvce)
Непосредна врска до пораките: 265
15.2.2010 14:20:13   
Cacko
u petokot primivme za hepatit b i pak super projdovme pu pu pu.ni kenkava ni temperatura,super,sea sme na pocetok na mart

(Одговор на членот pacuvce)
Непосредна врска до пораките: 266
24.2.2010 22:35:19   
Bile
Denes primivme DiTePer+polio+Hib (koktel)
i zasega sme dobri ne kacivme T a dodeka predhodnata imavme duri do 38.

Gorana i Stefani

(Одговор на членот Cacko)
Непосредна врска до пораките: 267
25.2.2010 23:07:38   
viksa
ние утре примаме DTP + polio. Се надевам добро ќе поминеме. Ова ќе му биде втора ревакцина на Петар. Дај Боже да не крене температура.

Насмевката е единствена крива линија која исправа многу работи.

(Одговор на членот Bile)
Непосредна врска до пораките: 268
25.2.2010 23:11:55   
lidijas
Nie vo ponedelnikot primivme Hib-3-ta doza i do sega nemala nikakva reakcija, na mestoto na bockanje stavame samo obloga od acidi borici i tolku, zasega dobro e so vakcinite iako mislam deka mnogu cesto ni gi vakciniraat decata, mora da se smisli nekoja polivalentna vakcina da ne se bockaat tolku.

(Одговор на членот viksa)
Непосредна врска до пораките: 269
26.2.2010 12:28:45   
Iva
Денес планирам да ги однесам и Тео и Михајло на вакцини. Тео касни со вакцината 6 месеци, а Михајло 1 месец. А да ви кажам не ни знам што треба да примаат. Пишува во книшкатаuser posted image . Само се мислам како ќе го боцнат Михајло. Голем ќе дава отпор, знам. Не знам како ќе го додржам. Ај ќе ви пишам дали сум ги  однела и како сме поминале.

(Одговор на членот lidijas)
Непосредна врска до пораките: 270
3.3.2010 10:36:50   
Cacko
вчера Елена прими ДТП + полио ревакцина,и пак пу пу пу пројдовме супер,само таму малце плачеше ама толку и после ни кенкава ни температура ни нисто.многу сум среќна што така проаѓавме со вакцините.
сега треба тек со полни 1 год да одиме на вакцина,фала богу малце ќе се одмори од боцкање

(Одговор на членот Iva)
Непосредна врска до пораките: 271
11.3.2010 8:05:43   
BEBICA
Dense popladne treba da ja nosam Moni na vakcina.

Дајте и на жена десет добри совети, таа ќе го следи само еднинаесеттиот - својот.

(Одговор на членот Cacko)
Непосредна врска до пораките: 272
11.3.2010 8:09:24   
mina_m
user posted image bebice,aj so ubavo,so lesno da pominete...

Непосредна врска до пораките: 273
11.3.2010 8:12:04   
BEBICA
Fala mina_m ja se nadevam deka so ubavo da pomineme.

Дајте и на жена десет добри совети, таа ќе го следи само еднинаесеттиот - својот.

(Одговор на членот mina_m)
Непосредна врска до пораките: 274
11.3.2010 8:12:52   
profesorica
ма ќе биде се во ред ќе видиш БЕБИЦЕuser posted image user posted image user posted image

Има само едно најубаво дете на цел свет, и секоја мајка го има :))

Непосредна врска до пораките: 275
Страница:   <<   < Претходна страница  9 10 [11] 12 13   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  9 10 [11] 12 13   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

Расположението во бременоста.
Admin

Дали сте имале ненадејни промени во расположението за време на бременоста?