|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  8 9 [10] 11 12   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Вакцинирање на детето
17.1.2010 23:47:07   
caci20
Nema nikakva procedura. Jas Petar si go nosam kaj Dr.Marina a na vakcina vo Jane Sandanski. Sekogas prvo kaj Marina a posle vo Jane Sandanski. Nekako ne im veruvam zasto pregledot pred vakcina e katastrofa. Disi disi i so lazice grlceto. A posle prasuva povraka li, ima li temperatura, sami li ziveete, koj go cuva. I obavesno sovet posle 38 temperatura paracetamol i tolku, a sestrite sto da vi kazuvam. Ne znam za drugite ama jas so trauma si doagam posle vakcina

(Одговор на членот Весна)
Непосредна врска до пораките: 226
17.1.2010 23:48:37   
mis.
Јас кај што ги носам моите за лекар има одел за болни деца кај што е и нашиот педијатар а има и посебен одел кај што е за вакцинација и за советувалиште.Кај вакцинацијата има лекар каде го прегледува детето и дава одобрение или забрана за вакцината зависи дали детето е здраво или болно.И покрај овие правила сепак јас прво го носам да преглед кај нашата матична бидејќи ми е посигурна и имам поголема доверба во неа па после одиме за вакцина доколку таа одобри.За Мартин првата доза од ди те пер кога требаше да ја прими бевме во Гевгелија и за да не се брзаме за неа тој таа вакцина ја прими таму и немавме никаков проблем.Битно е се да биде запишано во книшката,убаво прегледан од лекар и запишана шифрата на вакцината.

(Одговор на членот BEBICA)
Непосредна врска до пораките: 227
17.1.2010 23:54:59   
pacuvce
Јас имам одлично искуство со Др.Гоцевска од Јане Сандански и за двете деца...Пријатна личност,добра докторка...Сестрите се малку user posted image ,ама тоа е тоа...Не можеме да ги смениме...

Love is in the air

(Одговор на членот mis.)
Непосредна врска до пораките: 228
18.1.2010 0:04:00   
Еца
Др.Гоцевска прво ни беше матична и навистина сум задоволна, а сега е за вакцините. искрено јас не практикувам да ги носам прво кај матичната бидејќи по пат чекајќи кај неа може убаво да закачиме некој вирус, сепак тој дел е за болни деца. А доколку се сомневам дали треба моето дете да прими вакцина си барам да направиме прво крвна слика, па потоа конечна одлука.

Животот е убав за оние кои знаат да го живеат.

(Одговор на членот pacuvce)
Непосредна врска до пораките: 229
18.1.2010 0:09:09   
pacuvce
И мене за Андреј ми беше матична се додека не ги одвоија...

Love is in the air

(Одговор на членот Еца)
Непосредна врска до пораките: 230
18.1.2010 0:11:56   
jovanka
Dokolku se posomnevate deka deteto ne vo dobra zdrastvena sostojba najdobro bi bilo da go posetite maticniot lekar bidejki toj najdobro go poznava vaseto dete.Porano se sekavam za prvoto dete znaci pred osum godini nemase vakva podelenost poseben odel za vakcini i poseben odel za maticen lekar tuku prvo pregleduva maticniot i vednas na sestrata i kazuva dali e za vakcina ili ne no edno ne bese dobro vo toj hodnik i bolni i zdravi taka da sega e podobro sto se odnesuva na odvoenosta.A za sestrite od Jane Sandanski zavisi od denot poveke ne bi komentirala.Sepak decata zasluzuvaat podobra zdrastvena zastita!!!!

Zivotot e podarok a podarocite se za da se raduvame.

(Одговор на членот Еца)
Непосредна врска до пораките: 231
18.1.2010 0:18:57   
Весна
Морееее, кога ќе им с’ржам!!! Ќе им одржам јас лекција, се’ на куп user posted image

(Одговор на членот jovanka)
Непосредна врска до пораките: 232
18.1.2010 0:29:19   
jovanka
Utre so lesno da ja primite vakcinata posle toa pruzi mu na bebusot mnogu toplina i ljubov i se ke bide vo red.

Zivotot e podarok a podarocite se za da se raduvame.

Непосредна врска до пораките: 233
21.1.2010 14:29:58   
pacuvce
Само што се вративме од вакцина...Аман веќе...Денес ни дадоа три одеднаш...Во раче,во ноџето и со лажичка...Сега останува да чекаме реакции...user posted image user posted image user posted image

Love is in the air

(Одговор на членот jovanka)
Непосредна врска до пораките: 234
21.1.2010 14:40:43   
Mila na mama
Јас редовно пред вакцина ја носам кај матичната, правиме крвна слика комплет преглед па следниот ден на вакцина. Кај нашата матична се закажува па нема чекање и нема мешање со болни деца. Сум напишала веќе некаде дека без крвна слика не смеат да го вакцинираат детето ама и ова како и многу други работи во државава не се почитува. Во Јане Сандански убаво сум ги искарала. Докторките се ок ама сестирите кога и да отидеме баш поради нивниот однос многу внимавам што и како прават и ги испрашувам.

love u all

Непосредна врска до пораките: 235
21.1.2010 14:43:35   
profesorica
ИЗВОРНА ПОРАКА: pacuvce

Само што се вративме од вакцина...Аман веќе...Денес ни дадоа три одеднаш...Во раче,во ноџето и со лажичка...Сега останува да чекаме реакции...user posted image user posted image user posted image

епа тие се задно што се примаат Ди Те пер, полио менингитис.последна (т.е. трета доза) така пацувче???

ние сега ја примивме првата ревакцина од овие и тоа едно во уста и другите две во секоја рака, бидејќи до годинмка с епримало менингитис во ноџе а за поголеми во раче.и многубезвезе кога го облакаш блузиче-двете рачиња го болеаuser posted image user posted image user posted image

< Поракaта ја уредил profesorica -- 21.1.2010 14:44:49 >

Има само едно најубаво дете на цел свет, и секоја мајка го има :))

Непосредна врска до пораките: 236
21.1.2010 14:56:32   
pacuvce
Да...Ди-те-пер,полио и за Инфлуенца некоја...Некоја реакција сега за сега нема,ама ќе видиме подоцна...

Love is in the air

(Одговор на членот profesorica)
Непосредна врска до пораките: 237
21.1.2010 15:03:46   
profesorica
Хемофилис Инфуенца (ХИБ)  е друго име за менингитис. и на Дамјан многу му правеше оток на ноџето. а сега му ја ставија во раче и имаше црвенило ама како линија,чудноuser posted image user posted image user posted image

Непосредна врска до пораките: 238
22.1.2010 0:38:31   
Весна
Вчера Јана ја прими втората доза од хепБ. Леле, што плачење си удрив. Рацете ми се тресеа, едвај ја соблеков за преглед. Уф, од дното на душата ги мрзам вакцините. Инаку, др. Гоцевска ја прегледа, ја испофали, а мене ме испокара зашто премногу се грижам. Сестрите за живо чудо беа фини, ми помагаа, ме тешеа. Пред да ја боцнат ме предупредија дека ќе ја боли и дека ќе плаче, а сонцето мое да го видовте, глас не пушти, си ме гушна и само при убодот закенка и толку. Гордост моја. Ама за тоа јас липав user posted image . Мене повеќе ме болеше user posted image

Непосредна врска до пораките: 239
2.2.2010 9:04:19   
mami
Бвеме утрово на вакцина. Па нема смисла како можат три одеднаш да ги ставаат. едвај го држев и накрај си се расплакав со негоuser posted image user posted image user posted image душиче...
Башка што педијатарот ме изнервира тотално. Луѓе го слушаше како диши преку боди, да не сум го тормозела да го соблекувам, грлото му го гледаше легнат во една темница- незнам како воопшто помисли дека ке види нешто. Среќа што во минатата недела бевме кај матичната па таа рече дека е се ок и може да се вакцинираме. Сега сме слободни до 02.02.2012 раат малку од тие вакцини веќе

Непосредна врска до пораките: 240
2.2.2010 9:46:42   
Mila na mama
Мами требало да побараш Хемофилус да ти ја одложат за една недела додека да помине реакцијата од ДТП а и за да не го малтретираат. Јас прашав, а додуша и докторката сама предложи така. Стварно е гревота така да ги мачат посебно зашто сега се доволно големи па разбираат и се многу исплашени. Ние на 8 февруари  ќе ја примиме хемофилус и слободни до 2012. А на ДТП имавте реакција?

love u all

(Одговор на членот mami)
Непосредна врска до пораките: 241
2.2.2010 9:52:41   
mami
Ма какво одложување..каква идиотка е таа. Ова е последен пат што одам кај неа. Минатиот пат крена сосема малку температура, а на рачето и ноџето немаше ништо. Се надевам и сега дека ке е така. Еве го заспал, сега зборев со мајка ми, си легнал до сестра ми во кревет и побарал млеко и си заспал, душичка.  А таа во 2012 што ке треба да се прима е една или се три? Ако се пак три нема шанси да му ги стави во исто времеuser posted image

(Одговор на членот Mila na mama)
Непосредна врска до пораките: 242
2.2.2010 10:00:20   
Весна
Мамииии и и и, ми се плаче од овие грозоморни вакцини, секогаш со кнедла во грлото ја гледам оваа тема, нозете ми се отсекуваат. Ве гушкам и дај боже никаква реакција да не покаже!!! user posted image
И од пуст страв никако да прашам која ли ќе биде следната за Јана...ама еве сега прашувам, таа има месец и пол?

(Одговор на членот Mila na mama)
Непосредна врска до пораките: 243
2.2.2010 10:02:25   
mami
не ти пишаа во книшката?мене овој пат и покана ми дадоа за следнатаuser posted image

Непосредна врска до пораките: 244
2.2.2010 10:08:43   
Весна
њет, ништо од тоа... последен пат ја прими втората доза од хепБ, претпоставувам дека следува ХиБ...само ми рекоа дека ќе ни се јават на телефон, но да си рачунаме некаде на 18 фебруари user posted image

(Одговор на членот mami)
Непосредна врска до пораките: 245
2.2.2010 10:25:13   
profesorica
мами ние ги примивме Ди Те Пер, Полио И менингитис (хемофилис инфлуенца)- одеднаш и сме слободни до 4 годинки.

кои три сте ги примиле???
има ли температура?

Непосредна врска до пораките: 246
2.2.2010 10:27:32   
mami
епа тие де...лажиче, раче и ноџе и следна во 2012 :)
Сега за сега нема ништо

Непосредна врска до пораките: 247
2.2.2010 10:34:40   
mis.
мами сите 3 ги прими наеднашuser posted image па не се нормални.Ние сме во март на оваа вакцина што е на 18 месеци.За Поголемиот син не беше вака.Сега се пренатрупени со вакцини.Знам дека се корисни но 3 вакцини наеднаш многу е.user posted image

(Одговор на членот mami)
Непосредна врска до пораките: 248
2.2.2010 10:36:25   
profesorica
i nie trite odednas mis.pa stalno taka gi primame.ama nas vo dvete racinja.vo nodze ni rekoa deka do godinka se stavalo a sega vo race

(Одговор на членот mis.)
Непосредна врска до пораките: 249
2.2.2010 10:38:12   
BEBICA
Eve i Monika vo matr ke gi prima site tri.I ovde taka gi stavaat.
Nemoze da se napravi pauza.

Дајте и на жена десет добри совети, таа ќе го следи само еднинаесеттиот - својот.

Непосредна врска до пораките: 250
Страница:   <<   < Претходна страница  8 9 [10] 11 12   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  8 9 [10] 11 12   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

Расположението во бременоста.
Admin

Дали сте имале ненадејни промени во расположението за време на бременоста?