Snowhite RR -> RE: Вакцинирање на детето (21.5.2010 0:30:31)
|
Ние малку ја згрешивме работата со таа вакцина, односно дојде до недоразбирање, имено, поради тоа што претходно пиеше сирупче, се измени редоследот на вакцините и кога и реков на матичната да види во книшката која вакцина треба да ја прими наредниот ден, ми рече знам јас и така кога ми објаснуваше за вакцината за наредната недела, всушност била баш таа што требаше да ја прими наредниот ден и јас мислејќи дека оваа нема врска со цицањето, кога отидовме на вакцина, многу чекавме и него почна да му се јади и му дадов да цица и некаде по пола саат ја прими и откако ја прими ми рекоа да не јади 1 час и јас тогаш се сетив, за она што ми го кажа, ама веќе касно беше. После и кажав на матичната, малку мрчеше, па рече да се надеваме дека не се измешала со млекото и дека има ревакцинација и ме праша дали таму не ме прашале дали цицал претходно, а се разбира дека тие сестрите не ме прашаа. Абе хаос..не знам да ли ме разбравте, ама и јас не знам како да објаснам поинаку, ова со вакциниве е премногу комплицирано
|
|
|
|