Melanija RR -> RE: Вакцинирање на бебето (17.6.2016 0:15:08)
|
Да не ве плашат муабети,си има на нет која вакцина на која и до која возраст се прима.Па нели сега рекоа ММР дека календарски е пролонгирана.Какви покани и сл. кога ќе мислите тогаш.ММр од секогаш била до 3 год ,како па да не одма по роденден. Ако има покана мислите ќе ве казнат не е точно ,точно си има до кога треба да се прими.И нема повеќе тоа ах до тогаш ако не се прими не се прима ,и тоа не е точно.Да најдам линк ќе ви пуштам тоа се одредби од Министерство за здравство најмеродавно од матични педијатри. Одете си во диспанзер и прашајте си се. ММр и белка ќе ви речат да има пробано и толко.Моето е со документ алергично на белка па не ми признават, вакцината нема врска со белката и така јас на картонот си пишав дека јас ја одлагам.Само они да си бидат чисти. Ревакцината ДТП,Полио и Инфлуенса која наводно е до 2 год ,со одредба сега е и до 4 год мислам,со тоа што следната место на 4 год ќе се прими покасно. Не паничете и информирајте се ,се ова е инфо од министерство ,законски и јавно објавено
|
|
|
|