Сакаш да се откажеш? Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.
Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач. Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.
Дознајте повеќе.
леле бе дури сега видов дека маст сум пишела, да де на течноста мислев имам јас дома еднаш земав у случај да ме фатит реска да се изнамачкам и баш читав дали смеам за Л да ја користам и така прочитав. ајде гуд лак со вакцините
ИЗВОРНА ПОРАКА: miana
Kikicke ,ne mast ALPA tuku tecnost ( plava ) alpa i ne pisuva na nea deka ne e za deca...Ti moze ja imas masta taa e za masaza ama ova e tecnost i mnogu pomaga...Inaku eve sega poagam na vakcina i aj so gospod napred
ИЗВОРНА ПОРАКА: kikicka
абе Мианче јас ја имав таа алпа дома и баш кога читав упатството пишуваше не за деца ,кој тебе ти ја препорача маста за ставање облоги ,јас ставав нишесте со вода потопено во крпче и така миневме некако. А ова не се плаши за бебувко иако се сестрички немора да значи дека исто ке биди и бебето така со вакцините,не му а секирај стави облога ако мине со алпата ако не пробај и со нишесте изматено во вода ладна и тоа е.гушки за вас
ИЗВОРНА ПОРАКА: miana
leleee luge,ie utre sme na prva vakcina DI TE PER i neznam kako ke mi reagira bebevo...Prvoto dete me iznamaci sekoja vakcina so 40 T ,i sega sum preplasena...Inaku za oblogi vi ja preporacuvam plavata ALPA od apteka,okolu 150 denari e i mnogu pomaga...Aj so gospod napred utre lesno da si pomineme..
Abe Kikicke eve mi ja alpata vo race ( plavata ) i nikade ne psiva da ne se stava na mali deca tuku pisuva da se cuva VON DOFAT na deca. Inaku mene pedijatarot mi ja preporaca i navistina e spas.
inaku Daria vcera ja primi vakcinata za hemofulus.... i denes kasla so slaem ( a ne i tece nos ) se javiv kaj nejzinata doktorka mi rece deka i e od vakcinata..Dali vasite bebinja reagiraat vaka na ovaa vakcina???? ajde pisaete da ne se sekiraM
inaku Daria vcera ja primi vakcinata za hemofulus.... i denes kasla so slaem ( a ne i tece nos ) se javiv kaj nejzinata doktorka mi rece deka i e od vakcinata..Dali vasite bebinja reagiraat vaka na ovaa vakcina???? ajde pisaete da ne se sekiraM
Majki kazete dali nekoe od vasive bebinja imalo reakcija kako kaslanje i sl od ovaa vakcina Haemophilus influenze???
М.има 13 месеци и 10 дена и треба кај и да е да го носам да ја прими МРП. До сега немал никаква реакција од вакцините, освен на првата што си беше малку кенкав
nie se spremame zdravje vo sreda da odime na ovaa vakcina, kakvi se reakcii se pojavile kaj vasite decinja posle ovaa vakcina, teicka do sega nema reagirano nesto posebno na vakcinite, sto da otcekuvame sega?
I nie isto, primivme Hib, polio i Diteper... se nadevam deka nema da kacuva T... Hib oznakata e za hemofilus influenca a Hb e za hepatit b, taka .. ili da ne sum greska?!
nie se spremame zdravje vo sreda da odime na ovaa vakcina, kakvi se reakcii se pojavile kaj vasite decinja posle ovaa vakcina, teicka do sega nema reagirano nesto posebno na vakcinite, sto da otcekuvame sega?
Ја примивте ли вакцината? Ние ќе одиме здравје за 2-3 недели отприлика
I nie isto, primivme Hib, polio i Diteper... se nadevam deka nema da kacuva T... Hib oznakata e za hemofilus influenca a Hb e za hepatit b, taka .. ili da ne sum greska?!
Така е да, Хиб е за хемофилус инфлуенца тип Б а ХБ е за хепатит б
tocno natasa na nas sledna vakcina ni zakazaa na 2 maj
tocno natasa na nas sledna vakcina ni zakazaa na 2 maj
i na nas otprilika togas, mislam deka na 26.04. ko da napisa doktorkata, samo sto nie prethodno na 18.04 ke odime za tretata doza na Hb.
da luci ja primivme vakcinata vo sredata, bez problem do sega sme super, mi rekoa za edna nedela moze da dobie osip, takva bila reakcijata (zadocneta), se nadevam ke pomineme lesno i osipot ne se tretiral so lekovi tuku so tusiranje pominuval...... vie koga?
da luci ja primivme vakcinata vo sredata, bez problem do sega sme super, mi rekoa za edna nedela moze da dobie osip, takva bila reakcijata (zadocneta), se nadevam ke pomineme lesno i osipot ne se tretiral so lekovi tuku so tusiranje pominuval...... vie koga?
Во четврток ќе ги земам резултатите од алерго тестот па ќе одам до кај д-р да се договориме, се надевам нема да биде алергичен на белка од јајце. Ако не е тогаш за едно 2 недели отприлика. А за реакцијата знам дека може да има од 7 до 10 дена по примањето и тоа најчесто што ми кажувале е со осип и висока Т
mamicki aj pomos dali e mozno od Hib vakscinata bebusot da mi potkasluva?
Ne kasla od vakcinata.. jas si prasav , zasto i nie neli ja primivme i doktorkata mi rece deka samo mozno e od Diteper-ot da kaci temperatura, drugite dve vakcini ne davaat reakcija. I miana pogore toa prasuvase pa eve odgovor i od mene.
Луѓе јас сум сериозно преплашена. М треба да ги прими првите две вакцини БСГ и ХБ бидејќи не ги прими во болница зашто имаше инфекција. Ни рекоа дека смее да се вакцинира 3 месеци по излегувањето од интензивна нега. И еве поминаа три месеци, но јас приметив нешто чудно. Додека ја држиме за бањање, дланките и стапалата и помодруваат, а понекогаш и јазичето. Во болница не и најдоа ништо на срце, ниту на плуќа, не дај Боже, кога се роди, но сепак утре пак ќе ја однесам на кардиолог да ја прегледаат. И сега многу ми е страв, поради вакцините, и поради ова сега што го приметив. Сите ме уверуваат дека не е ништо, но сепак закажав утре преглед, подобро да сум сигурна отколку така да ја однесам на вакцина.