|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  36 37 [38] 39 40   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Знаци на бременост
11.12.2010 13:16:12   
lady_bug
Vi blagodaram mnogu sega sum poopustena,se nadevam na se najdobro i sega cekame uste 2-3 dena i ke vidime ajde drzete mi sreca:)))) pozzzzzzzzz do VASuser posted image

(Одговор на членот Annet)
Непосредна врска до пораките: 926
11.12.2010 16:09:53   
Annet
ајдее lady_bug ќе биде.те чекаме да ни кажеш миличка за некој денuser posted image user posted image
ИЗВОРНА ПОРАКА: lady_bug

Vi blagodaram mnogu sega sum poopustena,se nadevam na se najdobro i sega cekame uste 2-3 dena i ke vidime ajde drzete mi sreca:)))) pozzzzzzzzz do VASuser posted image

(Одговор на членот lady_bug)
Непосредна врска до пораките: 927
14.12.2010 11:22:15   
lady_bug
MILI MOI eve sum jas so radosna vest od sabajle napraviv test i dobiv user posted image crticki mnogu sum radosna a se nadevam i vie ke me pridruzite vo ovaa radosna vest e sega sakam da ve prasam dali do vecer treba da odam na lekar ili ke moze i utre,bi mozelo li da se vidi nesto na vaginalno eho???????
I uste nesto cesto odam vo wc ok li e toa?a odvreme navreme osecam blago bolki vo stomakot dali e normalno toa???
Pozdrav do site vas i cekam da mi kazeteuser posted image

Непосредна врска до пораките: 928
14.12.2010 11:27:18   
Natuska85
лејди буг честиткиииииииии!!!!!!!!!!!!!!!user posted image user posted image user posted image добре дојде во клуботuser posted image .

Немора до вечер да одиш на лекар,јас дури после 4 дена отидов,тогаш имаше слободен термин,а ќе се види сигурно нешто на вагинално ехо.Одењето во вц е нормално и болките во стомакот исто ако не се преголеми болки.

Честитки уште еднаш и имај лесна user posted image

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

"Whoever said that money doesn.t buy happiness didn.t know where to shop."

Непосредна врска до пораките: 929
14.12.2010 11:29:09   
anebebe
lady bug cestitki imaj si lesna bremenost user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(Одговор на членот Natuska85)
Непосредна врска до пораките: 930
14.12.2010 11:29:43   
Beatris

MILI MOI eve sum jas so radosna vest od sabajle napraviv test i dobiv user posted image crticki mnogu sum radosna a se nadevam i vie ke me pridruzite vo ovaa radosna vest e sega sakam da ve prasam dali do vecer treba da odam na lekar ili ke moze i utre,bi mozelo li da se vidi nesto na vaginalno eho???????
I uste nesto cesto odam vo wc ok li e toa?a odvreme navreme osecam blago bolki vo stomakot dali e normalno toa???

Честитки user posted image user posted image user posted image  Ти посакувам лесна бременост user posted image  Натушка ти одговори на прашањата, се тоа си е најнормално во бременоста

Whatever you are feeling is a perfect reflection of what is in the process of BECOMING...

Непосредна врска до пораките: 931
14.12.2010 11:54:20   
lady_bug
Milicki moi VI BLAGODARAM za se sto mi kazuvate i sto me opustate so vas se cuvstvuvam prekrasno bas mi e milo sto si imam prijatelki na forumov.

Golem pozdrav do site vasuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(Одговор на членот Natuska85)
Непосредна врска до пораките: 932
14.12.2010 12:06:56   
arh_diz
Cestitki , uzivaj vo bremenosta user posted image user posted image user posted image

Биди тоа што си

Непосредна врска до пораките: 933
14.12.2010 15:53:26   
Annet
леле колку убаво,ти честитам,заедно ке си чекаме изгледа.имај лесна бременост мила.и јас ги имав истите симптоми и на тестот user posted image .поздравчеuser posted image user posted image

user posted image

Непосредна врска до пораките: 934
16.12.2010 8:41:00   
babyhope
Толку сакам да сум user posted image !!!
Имам нередовнаuser posted image , сега ми е точно 37 ден, ама кај мене знае и на 40 да дојде. Како и да е, овој месец бевме активни, и толку многу се надевав. Вчера чувствував невообичаени слаби болки во јајници (што обично не ми се случува- добивам сосема неосетно без никакви болки) и направив тест. Беше негативенuser posted image user posted image user posted image
Толку многу се разочарав... Го направив попладне, после работа и сега сум во user posted image дали треба да го повторам од сабајле. Но со оглед дека ми „доцни„ мислам дека ако сум user posted image ќе покажеше веднаш user posted image . Не знам, толку сум безнадежна и user posted image user posted image user posted image .  Новогодишните празници не ги чувствувам како порано, целата паѓам во депресија.. Навистина многу се надевав овој пат...но како и секогаш во овие 4 години- само една цртичка user posted image

Непосредна врска до пораките: 935
16.12.2010 8:52:07   
arh_diz
babyhope ne ocajuvaj predvreme , povtori si go uste ednas testot

Биди тоа што си

(Одговор на членот babyhope)
Непосредна врска до пораките: 936
16.12.2010 9:13:13   
sesilija
srekni sme i site nie za novite mamicki cestito babyhope nemoj taka crno da gledas ako ne bidnalo ovoj pat ke prodolzime site so rabota edas e nova godina i jas ti preporacuvam da si kupis nekoj ukaras da te fati merak ima tolku mnogu ubavi raboti

(Одговор на членот arh_diz)
Непосредна врска до пораките: 937
16.12.2010 10:03:34   
Maca25
ИЗВОРНА ПОРАКА: babyhope

Толку сакам да сум user posted image !!!
Имам нередовнаuser posted image , сега ми е точно 37 ден, ама кај мене знае и на 40 да дојде. Како и да е, овој месец бевме активни, и толку многу се надевав. Вчера чувствував невообичаени слаби болки во јајници (што обично не ми се случува- добивам сосема неосетно без никакви болки) и направив тест. Беше негативенuser posted image user posted image user posted image
Толку многу се разочарав... Го направив попладне, после работа и сега сум во user posted image дали треба да го повторам од сабајле. Но со оглед дека ми „доцни„ мислам дека ако сум user posted image ќе покажеше веднаш user posted image . Не знам, толку сум безнадежна и user posted image user posted image user posted image .  Новогодишните празници не ги чувствувам како порано, целата паѓам во депресија.. Навистина многу се надевав овој пат...но како и секогаш во овие 4 години- само една цртичка user posted image

немој одма да се разочаруваш. и јас го имав истиот проблем со менструацијата ( и уште го имам додуша). јас добивав на отприлика 40-50 дена и чекав и толку да поминат за да направам тест. Немој да бидеш безнадежна. Имај верба!!! Ти пуштам среќа!!! user posted image user posted image

To be a mother is to know how it feels to have your heart walk around outside your body...

Непосредна врска до пораките: 938
16.12.2010 10:11:51   
babyhope
Ви благодарам на сите за поддршката.. ќе почекам уште денес и утре од сабајле ќе го повторам тестот. Не се надевам многу!!!user posted image user posted image user posted image и јас сите...

(Одговор на членот Maca25)
Непосредна врска до пораките: 939
16.12.2010 11:09:37   
Annet
babyhope се надевам дека ќе се покажат user posted image најбрзо што можеuser posted image .немој да се разочаруваш.А пиеш ли фолна киселина, јас ја пиев 2 месеца и еве сега сумuser posted image .ама треба да се верува и да не се нервираме да се опуштиме и да уживаме,и се разбира да се фрлиме на работаuser posted image ,
user posted image user posted image user posted image

Непосредна врска до пораките: 940
16.12.2010 11:20:04   
lady_bug
DOBAR DEN NA SITE
Ti blagodaram za cestitkite,bi sakala da mi kazes dokolku znaes se razbira,vecerva imam zakazano na ginekolog dali ke se vidi nesto vo stomaceto???bas me interesira
pozdravce do vasuser posted image

Непосредна врска до пораките: 941
16.12.2010 11:49:03   
Beatris
Ќе се види сигурно, една мала точкичка user posted image , тоа е user posted image

Whatever you are feeling is a perfect reflection of what is in the process of BECOMING...

Непосредна врска до пораките: 942
16.12.2010 11:55:42   
lady_bug
user posted image user posted image user posted image ajjjjjjjj edvaj cekam da go vidam a mozebi I DA GI VIDAM ne se znae vo familija imam bliznaci i ke vidime vecer sto ke kaze doktorot!!!user posted image user posted image user posted image

(Одговор на членот Beatris)
Непосредна врска до пораките: 943
16.12.2010 12:07:30   
Maca25
lady_bug чекаме да ни пишеш, па и сликиче да ставиш да видиме. јас имам сликичка од бебушка кога е само 2 cm. 

To be a mother is to know how it feels to have your heart walk around outside your body...

Непосредна врска до пораките: 944
16.12.2010 16:16:00   
maripoza
најпрво здраво и честитки за сите нови трудници и нека ви е со лесно..до сега сум имала редовна user posted image и имам родено едно дете кое ке полни уште малку 4 години. последните два месеци со user posted image сум катастрофа минатиот месец ми доцнеше 7 дена а овој месец 12 дена и усте немам добиено правев и домашни тестови и преку крв и сите се негативниuser posted image десет дена пред терминот за добивање осекав болки во долниот дел во стомакот а и привремено уште ги осекам, дали кога се има циста може да се имат истите болки бидејки кога бев на лекар ми рекоа дека имам циста скоро 1 см но не ми даде никакви лекарства освен антибиотици. дали би можело од неа да ми се таквите нарушувања бидејки веке стварно незнам што да мисламuser posted image поззз и се надевам да чујам ваше мислење

понекогаш добро е кога ке го послушаш срцето...дозволи тоа да ти каже.....

(Одговор на членот Maca25)
Непосредна врска до пораките: 945
16.12.2010 16:22:39   
Pepelaska *
Јас би те советувала да бараш второ мислење, на една моја другарка и се случи нешто слично и рекоа дека има циста а таа беше бремена, исто и на друга жена која ја сретнав во породилиште така и кажале а таа бремена, секогаш барај и друго мислење

Поздрав

Жената која мисли дека е интелигентна се бори за еднакви права со мажот. Жената која е интелигентна не го прави тоа !

(Одговор на членот maripoza)
Непосредна врска до пораките: 946
16.12.2010 21:52:28   
wannna baby
Dragi rr, eve me i mene posle odredeno vreme. Iskreno da vi kazam se izmaciv ovaa nedela i psihicki i fizicki. Na 27.11 ja pravev 5-ta inseminacija i na 13.12. trebase da dobijam user posted image ama ne mi dojde. Zivi radosti bev naredniot den od nestrplivost zemav test i bev ziva srekna koga vidov vtora crtka , dodusa dosta bleda ama mi dade nadez. Po uste eden den nisto od user posted image nemozev da izdrzam i pak naprvaviv test dodusa dodeka bev na rabota ispiv 3 casi voda za da odam vo wc i mi pokaza seka negativen rezultat user posted image I veke bev zbuneta. Pominaa uste 2 dena i pak nisto od user posted image zemav uste eden test i pak mi se pojavi 2 crtka pak nesto pobleda ama bese tamu. Ziva srekna bev se do posle 2 saati od testot koga odejki taka bezgrizno vo wc zabelezav deka imam dobieno. Padnav vo sok, prvo zatoa sto mene nikogas vo zivot mi nemase zadocneto poveke od 1 den, vtoro imav 2 pozitivni testa i tie denovi se custvuvav deka sumuser posted image duri na sabajle imav nekoe cudno custvo vo stomak i custvo na gadenje, dali bese se psiha neznam, doktorot mi rece deka sigurno ne sum bila bremena samo mi docnelo, a za pozitivniot test nema objasnuvanje. Nekoi velat deka moze radi pregnil inekciite da pokazuva user posted image ama ako se pravi test 10 dena posle nivno primanj, a jas go pravev prviot test 15 dena posle pregnil inekciite. Utre odam da proveram hormoni, pa ke pisuvam kakvi rezultati imam. Dali nekoja od vas imala vakvo iskustvo user posted image

Don''''''''t look back in anger.

(Одговор на членот Pepelaska *)
Непосредна врска до пораките: 947
16.12.2010 23:03:04   
veckasr
wanna baby jas cekav dve nedeli ne napraviv test ni eden dodeka cekav otidov pravo na beta hcg preku krv napraviv test sto e sigurno sigurno e 

Непосредна врска до пораките: 948
16.12.2010 23:59:35   
kasiopea
wanna baby и мене ми се беше ситуацијата слична овој месец. Инсеминација правев на 23.11, а циклус требаше да добијам на 06.12. Бидејќи циклусот ми е точен ко швајцарец и секогаш добивам на 28 дена , после 2 дена каснење се уфилмав дека овој пат сме успеале.....тест не успеав да направам од проста прицина што го купив на 08.12 вечерта и мислев да го направам наредното утро но се разбудив со сигурен доказ дека не сум бременаuser posted image
што се однесува до утринска  мачнина, гадење, замор и благи болки во долниот дел од стомакот, се уште ги имам.
Утре сум на фоликулометрија па ќе видам што ќе ми каже докторотuser posted image

(Одговор на членот veckasr)
Непосредна врска до пораките: 949
17.12.2010 8:56:16   
babyhope
Драги wannna baby и kasiopea..
Потполно ве разбирам милички. мене се уште ми доцни(ако можам така да кажам), направив тест и беше негативен ама се уште се надевам дека нема да ми дојде user posted image и дека ќе видам user posted image . Не знам каков шок би било да видам еднаш 2 цртки а после да ми дојде, но синоќа имав невидени кошмари. Се будев на 1 саат да проверувам да не ми има дојдено user posted image . Значи што значи моќ на психа!! Wannna baby а дали др. ти рече да направиш и крвни тестови или нешто слично- затоа што неретки се случаите да бидеш user posted image а да добиваш user posted image ?

(Одговор на членот kasiopea)
Непосредна врска до пораките: 950
Страница:   <<   < Претходна страница  36 37 [38] 39 40   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  36 37 [38] 39 40   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

Каде би се породиле?
vanessa30

Каде би се породиле? Во приватна или државна клиника, ако знете дека на приватно тоа би ве чинело околу 1000 евра, што воедно би ви дошло добро да ги искористите за бебенцето. Но сепак во приватните условите се каде каде подобри.

Приватна болница (56%)

Државна болница-клиника (44%)

Број на сите гласови: 160

Фала на гласовите. Гласавте веќе на сите актуелни анкети. Можеш да направиш своја анкета!