|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  45 46 [47] 48 49   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Знаци на бременост
1.4.2011 20:28:58   
stars
i jas mislev taka ama sepak, nikogas ne si na sigurno :) ti blagodaram na mislenjeto :) a i da bide nesto, samo neka dava gospod, toa e user posted image mislam deka veke utre ke dobijam, taka se cuvstvuvam. pozz

(Одговор на членот Olivia)
Непосредна врска до пораките: 1151
1.4.2011 22:40:51   
cleo
Ringerajki, mala pomos mi treba od vas, potocno od onie koi se vekje trudnivi ili mamicki. Dali vo ranata bremenost imavte bolka vo jajnikot i pritisok okolu preponata, pa duri i nogata da ve boli i da vi se koci? Ako ste imnale vakvo iskustvo ve molam spodelete go. Fala odnapred

(Одговор на членот stars)
Непосредна врска до пораките: 1152
1.4.2011 22:47:13   
Viktori
jas imav bolki vo stomakot  bas kako sto opisuvas so sin mi, duri i upat mi dadoa za op na slepo crevo...
Ama samo po toa pamtam Cleo, odamna bese pred 8 godini.
Bev vo Voena bolnica me vide hirurg i me prati doma. Epten rana bremenost, samo sto imav test napraveno. Duri ne mi bese ni dijagnosticirana bremenost od lekar.Ne pamtam da piev nekakvi apcinja, nitu pak mi kazaa deka e nesto strasno. Bev samo na eho, se izgledase vo red i tolku..

< Поракaта ја уредил виктори -- 1.4.2011 22:48:19 >

Danger! Ha! I laugh in the face of danger. Ha, ha, ha, ha ...
Мај нејм ис лукс. Жито лукс.

(Одговор на членот cleo)
Непосредна врска до пораките: 1153
1.4.2011 22:47:19   
humana
Da cleo imav i nozgata mi se kocese i jajnikot me bolese i dolniot del na stomakot,ajde mila vidi si gi crtkite

(Одговор на членот cleo)
Непосредна врска до пораките: 1154
2.4.2011 8:50:10   
mamicki
Da, Cleo, jas imav ostra bolka i nogata mi se kocese cel prv trimestar, prvo na desnata strana, a potoa pocna da me boli i na levata strana vo predelot na jajnikot. I se pozaliv na doktorkata nekade vo 11 nedela, a taa mi rece samo deka ne bi trebalo da me boli- i tolku! Togas bev mn. luta, no najverojatno ne e nisto opasno stom ne reagirase, oti inaku taa e moj dolgogodisen lekar i mnogu e ljubezna. Postepeno, bolkata se povlece sama od sebe, no jas umrev od strav celi tri meseca i samo gledav da lezam, da miruvam... Jas nekako si go povrzav toa so mojata vozrast (37) i pocnav da mislam deka toa se bolki na tkivoto od matkata sto raste, a ne sfativ zosto me boli, nitu pak nekoj mi objasni user posted image

(Одговор на членот humana)
Непосредна врска до пораките: 1155
2.4.2011 9:32:29   
Beatris
ИЗВОРНА ПОРАКА: cleo

Ringerajki, mala pomos mi treba od vas, potocno od onie koi se vekje trudnivi ili mamicki. Dali vo ranata bremenost imavte bolka vo jajnikot i pritisok okolu preponata, pa duri i nogata da ve boli i da vi se koci? Ako ste imnale vakvo iskustvo ve molam spodelete go. Fala odnapred

И јас имав јаки болки во јајниците и препоните, како за добивање ама многу посилни, тоа траеше некоја недела па после престанаа, еве сега сум 37 недела и се е во ред фала богу user posted image  Не се секирај, штом ти рекле дека се си е во ред, нема простор за паника

Whatever you are feeling is a perfect reflection of what is in the process of BECOMING...

(Одговор на членот cleo)
Непосредна врска до пораките: 1156
2.4.2011 14:51:23   
mamamoni

ИЗВОРНА ПОРАКА: cleo

и јас имав грчеви во ногата особено навечер при истегнување ми се укочуваше и тоа само едната

Daughters are another version of yourself, but only better !

(Одговор на членот cleo)
Непосредна врска до пораките: 1157
2.4.2011 21:49:27   
stars
ne e nisto strasno.bez panika, samo pozitivni misli :) jas cela bremenost imat trpki po nozete, vo goeniot del na nozete, isto taka i jajnicite me bolea isto kako da imav dobieno. ne e nisto strasno, se naviknav na tie bolki :) pozz i samo pozitivno :) 

(Одговор на членот mamamoni)
Непосредна врска до пораките: 1158
2.4.2011 22:14:07   
*mika*
Cleo, i mene me bolese a i sega me boli delot kaj desniot jajnik, koga bev na dr prosliot pat, si mislese da ne e slepo crevo..ili nekoja urinarna infekcija, pa duri i mi zedoa krv i mokraca da ispitaat, ama posto rezultatite izlegoa dobri, dr pretpostavi deka e toj folikulot sto proizveduva progesteron, corpus luteum, demek toj "raboti", pa zatoa me boli. Ama toa mu bese samo pretpostavka. Neznam zasto nemaat odgovor na ova prasanje, ama posto citam e chesta pojava.. ne se sekiraj :))) jas pocnav da pijam Magnezium od 250mg, po jadenje, tie se protiv grcevi na matkata, pa mislam deka ovoj pat ne me boli kako prosliot pat.. pa ke si gi pijam se dodeka si vidam user posted image , i najverojatno i potoa. A ako ne daj boze dobijam.. ke gi prekinam do nareden pat :)) a i nogata mi se koci :)) pa ke vidime sto e, dali ima nekoe user posted image  :)))

(Одговор на членот stars)
Непосредна врска до пораките: 1159
4.4.2011 11:30:37   
ana33
humana zlato tuka li si ? sto naprai bese li denas na doktor?te ocekuvam celo sabajle te guskam user posted image

(Одговор на членот humana)
Непосредна врска до пораките: 1160
4.4.2011 14:24:50   
veckasr
zenicki ima li tema za sinusite 

(Одговор на членот ana33)
Непосредна врска до пораките: 1161
4.4.2011 14:33:51   
AnnaMolly RR
ИЗВОРНА ПОРАКА: veckasr

zenicki ima li tema za sinusite 

Вецка, горе десно на страната има едно зелено правоаголниче со лупа до него. Таму напиши „синуси“ и стисни ентер. Ќе ти се покажат сите теми во кои се збори за синусите. Таму можеш да пребаруваш што те интересира, но внимавај да користиш македонска поддршка.
Поздрав

Live and let live

(Одговор на членот veckasr)
Непосредна врска до пораките: 1162
5.4.2011 19:07:45   
cleo
Ringerajki mili moi, jas imam nekoi povremeni blagi bolki poveke kako pritisok vo jajnicite i po malku vo matkata. Primam Utrogestan veke 12 dena 2X100 mg vaginalno. Seuste nemam user posted image  i daj Boze i da ne mi dojde. Minatiot mesec dobiv na 02 Mart, ama sepak mislam deka e rano za test. Ovulacijata mi docnese malce i se sluci na 23/24 Mart. Mozno e i od Utrogestanot da ne dobivam...ili vo prasanje e user posted image . Od drugite simptomi mnogu mi se spie i imam pokacena bazalna temp , no i toa moze da e od Utrogestanot. Moze li nekoja da mi kaze dali prokrvarela i pokraj Utrogestan? I vase mislenje za mojava sostojba..dali e rano za test? Blagodaram odnapred

(Одговор на членот AnnaMolly RR)
Непосредна врска до пораките: 1163
5.4.2011 20:14:55   
Olivia
Cleo mene mi rekoa deka po prekinuvanjeto na utrogestanot se dobiva no jas si imam dobieno i pri negova upotrba zasto mi e bas redoven ciklusot, za bazalnata temperatura e normalo da e pokacena pri upotrebata na istiot lek, daj boze da ne ti dojde pa pocekaj za test barem do krajot na nedelava,mnogu ke se raduvam ako ostanes bremena, ajde ti posakuvam da gi vidis user posted image konecno.

"Trust takes years to build , only seconds to break , and forever to repair"

(Одговор на членот cleo)
Непосредна врска до пораките: 1164
5.4.2011 21:46:53   
cleo
Olivia mila blagodaram za odgovorot i ubavite zelbi. Se molam na Bog i jas konecno da si gi vidam user posted image . Inaku, nemam nikavi simptomi nitu za user posted image  - ni stomak me boli kako sto znae da me boli pred dobivanje, nitu gradi me bolat..ama ke pocekam do Petok i ke napravam test, pa Bog neka e so mene. Ajde malku poddrska od novite mamicki za nas iscekuvalkite - kade ste? user posted image

(Одговор на членот Olivia)
Непосредна врска до пораките: 1165
5.4.2011 21:54:56   
Viktori
user posted image
Куп поддршка за вас што сте во исчекување!!! Да си видиш 2 цртки во петок, Клео, мада веќе ти касни ко што читам скоро цела недела! Дај боже да не ти дојде 10 месеци!
user posted image

Danger! Ha! I laugh in the face of danger. Ha, ha, ha, ha ...
Мај нејм ис лукс. Жито лукс.

(Одговор на членот cleo)
Непосредна врска до пораките: 1166
5.4.2011 21:59:06   
cleo
Viktori draga moja kolku slatko izgledaat  user posted image  Blagodaram za nesebicnata poddrska i daj Boze konecno site koi cekame da ni se ispolni zelbata za user posted image  ili user posted image user posted image

(Одговор на членот Viktori)
Непосредна врска до пораките: 1167
10.4.2011 11:26:17   
fila
i jas eve da vi kazam uste edna nedela imam za da ne dobijam a nemam nikakvi simptomi nit za bremenost nit za menstruacija bas mi e cudno porano barem gradite me bolea dve nedeli pred da dobijam a inace denes mnogu glavata me boli pa neznam dali da se napijam nekoe apce

(Одговор на членот cleo)
Непосредна врска до пораките: 1168
24.4.2011 22:56:59   
Andzi
Здраво рр user posted image
Јас сум ептен тазе член. Ве читав често па решив да се зачленам. Имам дилема па се надевам дека ќе ми дадете совет.
Веќе 3 години како се обидуваме да имаме бебе, ама никако да бидне. Се е во ред со мене и мм. Во текот на минатиот месец имав 2 пати user posted image
Последната М ми беше на 30 Март. Последниве 2 недели имам болки во јајници, стомак,кичма. Брадавиците ми се преосетливи, градите и не толку отечени.  Знам дека е рано за тест, ама пуста желба и некој инстинкт ми кажуваат дека овој месец нема да дојде user posted image .Дали имал некој вакво искуство.Б.Т ми варира од 36.9 до 37.1 (последнава недела).
Секој совет е добредојденuser posted image

(Одговор на членот fila)
Непосредна врска до пораките: 1169
24.4.2011 23:55:00   
Beluvce
Andzi jas koga ostanav bremena prv znak sto  me terase da napravm test dva dena pred da trebase da dobijam bea bolni i osetlivi bradavici, trebase da dobijam na 16 okt. a test napraviv na 14 i vidov user posted image , no za zal mojta sreka traese kratko voo 6 -ta nedela imav spontan.i jas kako tebe posledna menstruacija imav na 30 mart, a posle 3 meseci od spontaniot sega povtorno se obiduvame za user posted image .
Mislam dokolku te bolat bradavicite i ti se osetlivi si 80% bremena user posted image , bidejki od licno iskustvo ti kazuvam...nemav nikakvi simptomi osven bolni i cuvstvitelni bradavici.
za test ti e rano....treba da pocekas barem  do kaj 28 april i jas sum nestrpliva za mene.
Inaku jas osven odvrme na vreme taka mali tapi bolki vo stomakot do sega i nemam drugi simptomi ni za dobivanje ni za bremenost...gradite mi se podzgolemeni ama ic ne me bolat...
pozdrav i SREKNO

(Одговор на членот Andzi)
Непосредна врска до пораките: 1170
25.4.2011 18:52:43   
Andzi
Beluvce драга,  се надевам дека ќе ги видам своите user posted image Еве денес имав некои мачнини и болките се сеуште тука, но ќе почекам и ќе видам што ќе биде. На сите ви посакувам да си  видите што поскоро user posted image

(Одговор на членот Beluvce)
Непосредна врска до пораките: 1171
27.4.2011 9:23:55   
Arabika
Zdravo na site!
So mm pocnavme da se obiduvame za da ostanam vo blazena sostojba...Sega se mi e novo! Eve veke 2 nedeli osekam vo stomakot kako da sum pred menstruacija ali rano mi e za da dobijam....prvo mislev deka mozebi samiot mozok mi gi proektira bolkite poradi zelbata i startot za bebus, ama sega sigurna sum deka vistina cuvstvuvam! Nemozam da gi nosam starite farmerki, me stegat bas tamu i ne mi e prijatno!
Dali mozebi ima nesto novo vo mene????
Pozdrav ringerajkiuser posted image

(Одговор на членот Andzi)
Непосредна врска до пораките: 1172
27.4.2011 11:45:39   
mimo
pi posauvam da ima nesto vo tebe user posted image  a koga treba da ne dobijesuser posted image ?

(Одговор на членот Arabika)
Непосредна врска до пораките: 1173
27.4.2011 21:23:51   
Arabika
Fala ti mimo za posakuvanjata.....Treba da dobijamuser posted image na 11ti Apr....Preokupirana sum mnogu i znam deka ne e dobro toa, zasto samo sto zapocnavme da se obiduvame...Vo sekoj slucaj moram da sum informirana sto e mozno poveke i da citam razni iskustva, nema popravilno mesto za toa od "ringeraja"...I olesnuvacki e koga ke se spodeli !
Pozdrav!!

(Одговор на членот mimo)
Непосредна врска до пораките: 1174
30.4.2011 19:46:17   
praski4ka
zdravo devojki...pred se jas sum nova na forumov vi posakuvam lesna bremenost na tie sto ja imate ,a ti e sto ste vo iscekuvanje da vi bidat testoviteuser posted image ....mene mi docni veke 20 dena,nemam praveno ivf mislam nisto takvi raboti,,,na 3 dena i na 10 dena napraviv test i mi pokaza negativen,,,megutoa mene nikogas ne mi docnelo olku ...sto mislite za sto se raboti dali testovite moze da bidat gresni ili..?mnogu sakam da sum bremena ,posto imav edna neuspesna bremenost vonmatericna ....vi blagodaram odnapreduser posted image

(Одговор на членот riba79)
Непосредна врска до пораките: 1175
Страница:   <<   < Претходна страница  45 46 [47] 48 49   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  45 46 [47] 48 49   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

predlozi
cacko5

maksim nikolas dino

1 (57%)

1 (43%)

Број на сите гласови: 37

Фала на гласовите. Гласавте веќе на сите актуелни анкети. Можеш да направиш своја анкета!