RE: Знаци на бременост (Целосна верзија)

Форум >> [Забременување] >> Сакаме нов член

Порака

eca10 -> RE: Знаци на бременост (14.2.2012 23:24:21)

Zdravo vi povtorno zenicki.Mene mi docnese nekolku dena i napravtv test i mi izleze negativen [sm=smiley13.gif] i si mislev deka ke dobijam,arno ama jas uste ne sum dobila,a veke ima 10-tina dena kako mi docni,i sega mi e strav da otidam vo apteka i da zemam drug test.Bidejki se plasam da ne izleze pak negativen.[sm=smiley13.gif][sm=zmeden.gif]

miana -> RE: Знаци на бременост (14.2.2012 23:54:07)

eca 10 moja drugarka pravese tri testa koi ispadnaa negativni a taa sepak bese trudni a..Dokolku i voobicaeno ti kasni pa si dobivala ti si znaes..Dokolku prv pat ti kasni tolku dolgo ne e loso da si pojdes i na lekar toj ke ti kaze najdobro..Ti posakuvam [image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/rozacrtici.gif[/image] i mnogu radost

dostickage -> RE: Знаци на бременост (15.2.2012 8:21:53)

vcera bese 14-ti a denes 15-ti.Ke se prijavi nekoja so [image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/rozacrtici.gif[/image] ?
Ajde stiskam palci za vas.

slatka87 -> RE: Знаци на бременост (15.2.2012 10:09:33)

Sekoj den ve citam i si naogam uteha so vas. Eve i ovoj mesec cekam utre mi e den za NEdobivanje :) pa ke vidime. Vi ja prakam seta sreka na ovoj svet.[sm=smiley1.gif]

Eva8 -> RE: Знаци на бременост (15.2.2012 10:26:57)

ova testovive izgleda ne im se vo red:)))), mene sega mi pokaza pak negativen, a veke mi kasni.na site ni kasni i negativni testovi imame.sto e rabotava?[sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif]jas bi otisla i krv da davam ama mnogu se plasam od cinot na vadenje krv, pagam vo nesvest:) sega uste kolku ke treba da cekam?[sm=zmeden.gif]

slatka87 -> RE: Знаци на бременост (15.2.2012 10:57:42)

Koj znae Eva8 mozebi navistina ne se vo red.Ako imas redovna menstruacija i veke ti kasni a testot e negative najdobro e da go pobedis stravot i da otides da ti proverat preku krv ili direkno kaj ginekolog na pregled :)

JovanaJ -> RE: Знаци на бременост (15.2.2012 11:04:52)

Eva8, neznam kolku dena ti docni ama ako se plasis od bockanje [sm=smiley1.gif] odi na ginekolog. Taka ke bides najsigurna...
Pozdravce i daj boze da ni se pofalis navistina so bremenost! [sm=bravo.gif]

MinaBT -> RE: Знаци на бременост (15.2.2012 14:15:39)

Здраво на сите најубави МАМИЧки, сегашни и идни!

јас сум нова на форумот, сакам сите да ве поздравам и да им честитам на уредниците на странат6а за прекорисната и преубавата идеја за ваков „сериозен“ форум..(сериозен велам, бидејки има многу форуми на многубројни страни, но има недолични кометари, невкусни шеги и слично, а некој навистина си има мака).
Јас релативно сум нова и во брачните води[image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/smiley36.gif[/image]па со моето маженче,„интензивно работиме на случајот„[image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/smiley36.gif[/image] и се надевам дека ке биде што поскоро. Инаку веќе 5 месеци сме целосно посветени, па што би рекла баба ми„кај е Господ, никој не е“. Бев на гинеколог пред да почниме, ги направив сите анализи, се беше во ред..редовно пијам и фолна киселина, па сега си чекаме и си работиме:)) бидејки малку сум „подебелка“ од вообичаено:))(ама не екстремно), почнав да идам и на нутриционист, за да ја намалам-колку толку за да немам проблеми после. Е сега имам една дилема, дали апчињаата за слабеење Slim line би можеле евентиално да влијаат на забавување на процесот на забременување? испив една доза во мегу време, па си викам да не си ја зафркнам работата[image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/zmeden.gif[/image]
од срце ве поздравувам сите, само убави вести да си споделуваме, на сите се што ќе посакаме да ни се оствари, и да си ИМАМЕ најслатки бебуфчиња на цел свеееет...
Бацкааааа

dostickage -> RE: Знаци на бременост (15.2.2012 14:24:38)

Ne znam konkretno za slim line no sum protivnik na site tipov tableti za slabeenje.
Nikako ne preporacuvam hemija osobeno ne  vo preiod na pravenje bebe.
Super sto odis na nutricionist i ostani si dosledna na toj rezim sto sigurno dobro izbalansiran.
Drugo ama bas nikako.

MinaBT -> RE: Знаци на бременост (15.2.2012 14:35:35)

Фала ви многу на брзата реакцијаааа[image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/smiley36.gif[/image]убав ден на сите...mwaaaaaaaaaaaaaaa

Melanija RR -> RE: Знаци на бременост (15.2.2012 15:26:40)

Eva8 колку што пратам ти касни еден ден,или сум грешка?Ако не сакаш преку тест од крв,повториго за 3 дена а за на гинеколог ти си знаеш ама мислам дека е рано.
Немој да ме сфатиш погрешно важи и за другите,кога се почнува со обид за забременување често се случува да се измести циклусот и до 35 ден,но секое тело е индивидуално.Навистина ти посакувам [sm=rozacrtici.gif] и само опуштено

Eva8 -> RE: Знаци на бременост (15.2.2012 17:57:25)

Melanija srce, da eden den mi kasni, no vo princip mi e redovna.inaku kako sto razbrav koga pocnuvame da pravime vreme se poremetuva ciklusot ili?znaci do kaj 35 ti den bi trebalo da dobijam dokolku ne sum trudna.?da vi kazam najiskreno jas ne osekam nikakvi simptomi nitu za dobivanje nitu za bremenost, samo sto denes pocna malce glavata da me boli...aj ke pocekam uste nekolku dena, a vo meguvreme ke vi pisam.imame li nekoja nova trudnica da se prijavi[sm=bravo.gif]ajde oddamna nikoj ne pisal za nekoe novo[sm=duda.gif]

Admin -> RE: Знаци на бременост (16.2.2012 9:22:31)

Еве едно прашање од членката malo bebce.

Zdravo , imam edno prasanje :) Se somnevam deka sum bremena mi docni menstruacija veke 5 dena a i imam nekolku simptomi kako na pr: Mn me bolat gradite, imam bolka kaj jajnicite, a i mn se osekam poudueno vo stomakot.......Ali pred dva  meseca isto taka mi docnese 8 dena pa dobiv ali ne gi imav ovie znaci ....sakav da ve prasam dali ima moznost da sum bremena ?? Zedov test ali mislam deka e rano da go napravam se plasam :) Ve molam za mala pomos i odgovor pozdrav !

JovanaJ -> RE: Знаци на бременост (16.2.2012 9:25:20)

ИЗВОРНА ПОРАКА: Admin

Еве едно прашање од членката malo bebce.

Zdravo , imam edno prasanje :) Se somnevam deka sum bremena mi docni menstruacija veke 5 dena a i imam nekolku simptomi kako na pr: Mn me bolat gradite, imam bolka kaj jajnicite, a i mn se osekam poudueno vo stomakot.......Ali pred dva  meseca isto taka mi docnese 8 dena pa dobiv ali ne gi imav ovie znaci ....sakav da ve prasam dali ima moznost da sum bremena ?? Zedov test ali mislam deka e rano da go napravam se plasam :) Ve molam za mala pomos i odgovor pozdrav !

Ako ti docni 5 dena testot bi trebalo da pokaze...jas do sega bi go napravila [sm=smiley1.gif]
Ajde napravi test pa spodeli so nas....ti posakuvam uspeh [sm=smiley1.gif]

ljubavi -> RE: Знаци на бременост (16.2.2012 11:06:28)

Vi blagodaram na site za sovetite no sepak jas moite[sm=rozacrtici.gif] ke vi vidam nekoj drug mesec [sm=smiley13.gif] i ajde cekame [sm=modricrtici.gif od ostanatite :) kako sto se molam za mene se molam za site vas .....znam kako e :PP .A sega eden pozdrav do MINABT i pod itno da zaboravis na sekakvi tableti za slabeeneje a pogotovo i tie sto si gi piela.... ne sakam da te plasam ama ne postoi nitu edna sto jas ja poznavam sto gi konsumirala tie apcinja da ne dobila problem so srceto za toa ti preporacuvam malce aerobik i polesna hrana i ke bides super

Eva8 -> RE: Знаци на бременост (16.2.2012 11:47:42)

sto se sluci ljubavi?dobi?jas da vi kazam veke nitu testovi pravam nitu se zamaram sto bide neka bide, inace mi docni, a nemam nikakvi simptomi:)

MinaBT -> RE: Знаци на бременост (16.2.2012 14:18:44)

@Ljubavi ti blagodaram mnogu...veke gi prekinav, samo sto sakav da prasham sto e i kako e, da ne slucajno nekoja od ans ima bilo akkvo iskustvo..pozdravce do site!!!

Eva8 -> RE: Знаци на бременост (17.2.2012 11:01:47)

dobiv[sm=smiley19.gif]

Melanija RR -> RE: Знаци на бременост (17.2.2012 11:09:09)

Eva8 мила ако ти е тешко исплачисе,нека мине денот од утре ќе видиш ќе бидеш ок.Не само затоа што така треба туку и зошто сама знаеш дека така е најдобро.Една голема [sm=smiley31.gif] до тебе

dostickage -> RE: Знаци на бременост (17.2.2012 11:09:40)

Da si zdrava i ziva,nisto strasno.
Mlada si , nemas prostor za razocaruvanje.Mnogu mala e verojatnosta da se zabremeni od prv obid taka da celoto vreme e pred tebe.
Jas bi ti rekla da ne se pritresuvas mnogu mnogu , tuku samo opusteno da si vodite ljubov.

Eva8 -> RE: Знаци на бременост (17.2.2012 11:13:18)

jas ne znam sto zgresivme, racunavme plodni denovi, se si bese po propis.ginekoloski sum zdrava, znaci problemot doprva treba d bide otkrien.sto li ke e ke vidime[sm=zmeden.gif]

AnnaMolly RR -> RE: Знаци на бременост (17.2.2012 11:18:11)

Леле, Ева, те молам немој да бидеш веднаш рзочарана. Ништо не сте згрешиле, нема никаков проблем.
Радувај се што сте здрави и прави и двајцата. Тоа што не си забременила од прва не значи автоматски дека имаш проблем!

Јас искрено ти посакувам брзо да забремениш, само без стрес! [image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/smiley31.gif[/image]

Melanija RR -> RE: Знаци на бременост (17.2.2012 11:19:04)

Полека полека тоа што си добила при прв обид воопшто ама воопшто не значи дека нешто не е во ред.Знам дека на почеток се ти е чудно,но еве кога ти ќе мислиш прочитај повеќе теми и ќе видиш дека не е се така како што сега ти се чини.Те молам не мисли на лоши работи,и те молам не се оптеретувај со симптоми,зошто многу ќе се оптеретиш и ќе си наштетиш а треба да бидеш што по рилекс.[sm=smiley31.gif]

Eva8 -> RE: Знаци на бременост (17.2.2012 11:24:12)

fala vi srcki

JovanaJ -> RE: Знаци на бременост (17.2.2012 11:25:17)

ИЗВОРНА ПОРАКА: Eva8

jas ne znam sto zgresivme, racunavme plodni denovi, se si bese po propis.ginekoloski sum zdrava, znaci problemot doprva treba d bide otkrien.sto li ke e ke vidime[sm=zmeden.gif]

Eva8, nikade ne ste zgresile [sm=smiley1.gif] I ne znaci deka imate problem sto doprva ke treba da go otkriete. Imam pisano pogore deka zabremeniv na 9-tiot mesec, znaci posle 9 obiduvanja. Nemase nikakov problem, site ispituvanja sto bi trebalo da gi pravite za da utvrdite nekakov problem se pravat posle 1 godina nesupesni obidi. Ne se razocaruvaj, eden neuspesen obid ne znaci nisto [sm=smiley1.gif]

Страница: <<   < Претходна страница  59 60 [61] 62 63   Следна страница >   >>