RE: Знаци на бременост (Целосна верзија)

Форум >> [Забременување] >> Сакаме нов член

Порака

enaeci -> RE: Знаци на бременост (17.2.2012 17:02:49)

Eva ne si sama i jas dobiv...znaev .....samo zdravje ke bide se ubavo ti pisala JovanaJ ne znaci deka ima problem obicno sami si gi pravime problemite.....te guskam i ideme dalje na sleden mesec :) pa moze ke se pofalime :)

Eva8 -> RE: Знаци на бременост (17.2.2012 19:26:17)

enaeci, jas i ti imame mnogu zaednicki raboti:)))) vo isti den ovulirame i vo isti den dobivame:)))) ali ovoj mesec imame mnogu rabota (vodenje ljubov) ajde zaedno ke merime temperatura i ke se dogovarame za se:))))) ke se bodrime ovoj mesec i ke se konsultirame, pa sigurna sum deka ke bide:) golem pozdrav do site vas .ve sakam mnogu[sm=sloncek.gif][sm=sloncek.gif][sm=sloncek.gif][sm=sloncek.gif][sm=sloncek.gif][sm=sloncek.gif][sm=sloncek.gif][sm=sloncek.gif]

enaeci -> RE: Знаци на бременост (18.2.2012 13:33:45)

:) Evicka vcera i pokraj toa sto znaev deka ke dobijam sepak mi bese tesko zatoa srce ti kazuvam da ne se optovaruvas mn mn najiskreno...a i smetam deka toa e Bozja rabota ti kolku sakas meri sto sakas pravi Gospod za sekogo ima plancinja i ke ni dade [sm=duda.gif] ama koga on ke saka...zatoa mn da ne se optovaruvame da rabotme na slucajot a za toa on ke si se pogrizi ..jas srce imam prijateka na koja i kaza genekologot deka nemoze da ima deca a ona tvrdese deka ke ima i ostana trudna .....zatoa nekogas ne se znae daj Boze naredniot mesec da si docekame [sm=nosecka.gif] te guskam i se citkame kako i da i ke si se konsultirame zaedno pzodravce Eva

bebic -> RE: Знаци на бременост (18.2.2012 13:34:07)

najnapred zdravo na site. jas sakam da prasam za simptomite za bremenost. kaj mene se javija bolki vo polovinata, bolki vo dolniot del t.e. kaj jajnicite, mi kasni veke 23 dena, gradite mi se osetlivi ama poinaku od koga treba da dobijam, imam glavobolki i nizok pritisok sto nikogas ne sum go imala, zgolemen apetit i mnogu mi se spie. napraviv test 10 den koga mi kasnesei mi bese negativen pa sega mi e strav da napravam uste eden da ne se razocaram kako porano. ako moze kazete mi go vaseto mislenje i kakvi simptomi ste imale. odnapred blagodaram [sm=zmeden.gif]

enaeci -> RE: Знаци на бременост (18.2.2012 13:54:33)

bebic napravi pak test .....ako ne pokazalo prviot pat ne mora da znaci deka nema da pokaze 2 pat napravi odma test a ako ne vo ponedelnik idi preku krv neka ti kazat ...toa e mn 23 dena kasnenje :) znaci ima nesto daj Boze [sm=duda.gif] .......simtomite sekoj razlicno si gi ima taka da tebe simtomite sto si gi imas ti se dovolni :) napravi i ne se razocaruvaj mozno e da ne ti pokazuva tocno ...zosto ako ti pokaze negativen ne znaci deka e tocno......vidi vikendov toa a posle toa direktno na genekolog .....

bebic -> RE: Знаци на бременост (18.2.2012 14:07:11)

ke napravam test i ke vi pisam sto kako. mene mi kasnelo i porano ama najmnogu 10 dena. so maz mi se obiduvame veke godina i pol aMa nisto. toa vreme imav premnogu nervozi i stresovi pa moze da bilo i toa precka. ne znam dali se precka i policisticni jajnici ama znam deka toa nemora da znaci bidejki mn zeni sto gi znam go imaat toj sindrom pa imaat po dve deca. da napravam test pa so Bozja pomos [sm=smiley1.gif]

enaeci -> RE: Знаци на бременост (18.2.2012 14:15:03)

Daj Bozeee da ne izraduvas .......ti posakuvam da gi vidis 2 crti i Gospod da ti podari edno malecko......napravi test...ne cekaj .....cekame pozitivni rezultati .....nikogas ne se znae......inace da mn zeni ostanale trudni so policisticni jajnici no im trebalo podolg period....samo opusteno Gospod e golem i ke ni ja podari na site taa radost eden den....ajde Bebic izraduvaj ne pozdravce

Anonimen -> RE: Знаци на бременост (18.2.2012 16:56:28)

Minatiot mesec dobiv na 29 den, denes mi e 31 den, dali da pravam test ili e rano?

ana_banana -> RE: Знаци на бременост (19.2.2012 16:42:28)

Zdravo.Denes mi e 24 den od pocetokot na menstruacija.Za tie sto se zapoznaeni ovoj mesec bev na proverka na proodnost na kanalite,bese bolno no rezultatite ispadnaa vo red.Treba da dobijam [sm=hudicek1.gif] na 22 ovoj mesec no nekako denes me boli stomakot vo dolniot del i grbot,sto moze da bide?Plodnite denovi mi pominaa eve i gradive sega mnogu me bolat.Imav eden spontan pred 2 god.Smaceno mi e od razocaruvanje [sm=smiley19.gif] Ako dobijam vo sekoj slucaj odam na inseminacija, Samo sto ovaa bolka me nervira.Ah zenski maki[sm=smiley13.gif]

eca10 -> RE: Знаци на бременост (20.2.2012 20:10:57)

Lele luge jas neznam sto im e na testovite za bremenost eve mene mi docni veke 20 dena i pravev veke 2 testa i izlegoa deka se negativni, prv pat mi docni tolku vreme.Mi ima docneto po 2-3 dena najmnogu.Pred nekoe vreme imav bolki vo polovinata,me bolese glavata.bolki vo dolniot del na stomakot,mi se spiese,a sega nemam nisto od toa.Inaku eve veke 2 meseca kako se obiduvame da praveme[sm=duda.gif] ajde pisete ako znae nekoj da mi kaze sto da pravam,a mi e strav da odam na ginekolog za i toj da ne me izraduva.

bombica -> RE: Знаци на бременост (20.2.2012 21:56:35)

Еца10 20 дена каснење не е малку затоа мој совет е да го посетиш твојот гиниколог да те прегледа и да види дали е во прашање бременост или од нешто друго ти касни.

Melanija RR -> RE: Знаци на бременост (20.2.2012 23:25:33)

eca10 нема друго чаре или преку крв и на гинеколог ,но најдобро на гинеколог но не чекај што поскоро оди да видиш што и како е.Со лесно[sm=smiley1.gif]

Grizlince -> RE: Знаци на бременост (20.2.2012 23:41:55)

ИЗВОРНА ПОРАКА: enaeci

Eva ne si sama i jas dobiv...znaev .....samo zdravje ke bide se ubavo ti pisala JovanaJ ne znaci deka ima problem obicno sami si gi pravime problemite.....te guskam i ideme dalje na sleden mesec :) pa moze ke se pofalime :)

I jas da vi se pridruzam...posle 13 dena docnenje dobiv......zdravje Boze nareden mesec site da si docekame [sm=nosecka.gif]

Eva8 -> RE: Знаци на бременост (21.2.2012 15:04:04)

devojki, ima edna cudna rabota, site nie koi se obiduvame da zabremenime, ni docni:) pokraj toa sto gi imame site simptomi ni docni ciklusot:) mene mi docnese 3 dena i dobiv.vi posakuvam sto poskoro da si gi vidite vasite [image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/rozacrtici.gif[/image][image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/modricrtici.gif[/image]

zaklina -> RE: Знаци на бременост (22.2.2012 13:20:52)

нешто во последниве денови се чувствувам чудно, како да сум бремена. направив тест и ми покажа негативно. ако има шанса да сум бремена тоа би било 2 недели. може и затоа на тестот ми покажува така. сакав да ве прашам дали би можело да се види на крвната слика бременост од 2 недели? да знам дали да одам да правам или да си почекам? поздрав 

Beatris -> RE: Знаци на бременост (22.2.2012 13:27:40)

На крвна слика ќе се покаже веднаш, тоа ти е и најсигурен метод. Ајде побрзај, чекаме убави вести [image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/bravo.gif[/image]

zaklina -> RE: Знаци на бременост (22.2.2012 13:38:20)

на обична крвма слика може да покаже, онаа од прст, или мора венски? леле, ова ми беше непланирано ама ај така било пишано. фала ви многу

bombica -> RE: Знаци на бременост (22.2.2012 18:59:11)

Бременост се утврдува преку испитување на бета хцг а за неа се вади крв од вена. Обична крвна слика од прст нема шанси да покаже бременост....Планирано, непланирано јас стискам палци за висока бета[sm=smiley1.gif]

zaklina -> RE: Знаци на бременост (27.2.2012 12:35:55)

еве јас да се пријавам дека не сум бремена. може и подобро вака во овој период. позз

slatkamala -> RE: Знаци на бременост (28.2.2012 15:24:58)

Zdravo idni majki i cestitki, megutoa sakam da prasm dali moze dase zabremeni bez koristenje zastita, i pokraj sto mazot sekogas ejakulira nadvor fala pozz

Viktori -> RE: Знаци на бременост (29.2.2012 7:51:01)

да слаткамала. Може. Прекинување на однос, не е контрацепција.

klum -> RE: Знаци на бременост (29.2.2012 22:20:59)

zenski mene mi docni 3 dena , gradite malku me bolat a drugo nisto ne osekam, ne znam koga bi bilo najdobro da pravam test sto mislite?

bella80 -> RE: Знаци на бременост (29.2.2012 22:43:04)

Ako ima bremenost ke pokaze sigurno utre sabajle,zatoa ako ne sakas da si u neizvesnos pravi test[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]Ti pustam sreka i da ne sraduvas...

slatkamala -> RE: Знаци на бременост (29.2.2012 23:38:58)

a od kade znaes za toa, imas nekoi iskustvo ili toa e sekogas taka, i te molam objasnimi ti ili drygite ako znaat kkao moze dase zabremeni koga mazot zavrsuva nadvor fala pozz

MamaOhrid -> RE: Знаци на бременост (29.2.2012 23:44:36)

ИЗВОРНА ПОРАКА: klum

zenski mene mi docni 3 dena , gradite malku me bolat a drugo nisto ne osekam, ne znam koga bi bilo najdobro da pravam test sto mislite?

Klum, јас направив тест на третиот ден од задоцнувањето и излезе позитивен. Тоа ми се случи и со првата бременост, а еве и сега пак направив на 3 ден од задоцнувањето и беше позитивен. А бидејќи имав осип на лицето мораше да отидам на лекар и за да знам што да зборувам (сум или не сум бремена) истиот ден направив и тест преку крв и ми покажа бета > 1000. Од гинеколог уште не ми е потврдено. Сеуште е рано за срцева реакција.
Така да мој совет, утре науто направи го тестот. Ти ја праќам цела среќа на светот за [image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/modricrtici.gif[/image] .

Страница: <<   < Претходна страница  60 61 [62] 63 64   Следна страница >   >>