|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  63 64 [65] 66 67   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Знаци на бременост
5.4.2012 19:20:07   
Pepelaska *

ИЗВОРНА ПОРАКА: MinaBT

женски ве молам за еден совет, сигурно некоја од вас има поголемо искуство од мене...значи секој месец континуирано добиваав на 26тиот ден...овај месец добив на 27миот, мегутоа не со таков интензитет како претходните месеци...значи не беше баш бледо кафеаво како што читам дека на некоја од нас и се случило, но наместо 5 имав два дена, со псолаб интензитет...ве молам, што ми препорачувате, да праам тест или не???ви благодарам однапред

Мене ова ми се случи, само што јас не добивав редовно туку секогаш измешано.Значи како што кажуваш имав два дена кафеаво бледо нешто и тоа си го сметав за менструација и и го кажав на докторката претходниот датум од вистинската менструација па не ни се поклопија математиките. После испадна дека уствари ова било почетокот на бременоста.
Ако толку си нетрпелива земи тест ,ама којзнае дали ќе покаже точно ако е ептен рано, ти посакувам две цртки теб еи на сите кои чекатеuser posted image

Жената која мисли дека е интелигентна се бори за еднакви права со мажот. Жената која е интелигентна не го прави тоа !

(Одговор на членот MinaBT)
Непосредна врска до пораките: 1601
5.4.2012 19:45:31   
Maca25
Направи си тест. Не се мачи вака со мислење што е како е. Или отиди си на гинеколог за секој случај да те прегледа.

To be a mother is to know how it feels to have your heart walk around outside your body...

(Одговор на членот Pepelaska *)
Непосредна врска до пораките: 1602
5.4.2012 22:58:08   
anailisav
zdravo ringerajki me nemase odreden period bidejki sakav da si gi ottrgnam mislite malku od ovaa tema no neizbezno e da mislam na toa sto e moja najgolema zelba..inaku seuste nemam napraveno test ne ni mislam da pravam se do Veligden se nadevam deka togas ke bide mojot sreken den i ke mi se ispolni zelbata da gi vidam dolgoocekuvanite user posted image seuste odam cesto da mokram,a grcevi poveke nemam vo dolniot del od stomakot pa ke vidime sto ke bide se nadevam na pozitiven test...pozdravi i backi i vi pustam sreka na site sto si ocekuvate user posted image da gi vidite sto poskoro...

(Одговор на членот Maca25)
Непосредна врска до пораките: 1603
5.4.2012 23:26:19   
vanessa30
Kaj mene eden od simptomite bese sto mnogu mi se jadese salata od zelka i i stavav mnogu kiselina. Dali ti se jadi kiselo????

(Одговор на членот anailisav)
Непосредна врска до пораките: 1604
7.4.2012 15:32:16   
Bonce
извинете сакам да прашам нешто...треба да ми дојде за неколку дена и чувствувам некакви тегоби во долниот дел на стомакот како да треба да ми дојде а сабајлето имав само две три капки исцедок како црвено-кафеаво.не сум баш сигурна дека нешто направивме со дечко ми пошто пазевме и немаше ништо ама пак да прашам зашто се плашам user posted image инаку немам никакви други знаци дека е можно да сум бремена,баш напротив многу јадам,се движам енергично,спијам нормално како и до сега...ке ми даде некој совет?фалааа ви однапред

(Одговор на членот Pepelaska *)
Непосредна врска до пораките: 1605
7.4.2012 15:58:03   
kikicka
Почекај уште некој ден,кога ке помине терминот за менс. земи тест Sure Chek розев е јас со тој правев и видов за секунда user posted image .Инаку може имаш и др.знаци ама не си забележала. Јас имав мнг осет за миризба,половината чат пат ме болеше после трипати во различни денови нешто како да ме сечеше на стомакот.Прв знак ми беше гадење од вино и ми се сврти малку како притисокот да ми падна,никогаш не спиев преку ден,наеднаш почнавда спијам ,дуриеднаш и кај баба ми си се завртев и сум заспала .

Најважната работа која таткото може да ја направи за неговите деца, е да ја сака нивната мајка."

(Одговор на членот Bonce)
Непосредна врска до пораките: 1606
7.4.2012 16:01:08   
kikicka
И нема што да се плашиш свесна си за последиците колку и да се пазеш тоа е доволно е малку за да се фати user posted image

Најважната работа која таткото може да ја направи за неговите деца, е да ја сака нивната мајка."

(Одговор на членот kikicka)
Непосредна врска до пораките: 1607
7.4.2012 18:02:19   
Bonce
немам никакви други симптоми инаку би ги забележала ама нема везе...ајде ке почекам уште малце фалаа за советотuser posted image

Непосредна врска до пораките: 1608
22.4.2012 5:11:25   
maleckamk
поздрав до сите на сајтов и јас како и сите вас чекам две цртки , но што ми се случува , минатиот месец добив 4 дена понапред слаба менструација со 3 дена траење, овој месец ми касни 6 дена со што направив тест и тестот испадна негативен,за веќе на 7 ден ми протече крваво-кафеава-розеникава тецност која што е доволно само да ми ја испрља улошката мн е слаба.деновиве додека да ми протече ( така да се изразам ) имав симтоми на надуеност , поспаност , во момент се смејам во момент плачам , незнаев што ми е.Ми треба ваша консултација дали кај некого се појавиле вакви симтпми и што да правам дали да чекам да видам колку дена ќе ми трае овој исцедок или да сејавам на лекар , многу ми мути памет тој негативен тест .:( поздрав

(Одговор на членот Bonce)
Непосредна врска до пораките: 1609
22.4.2012 9:03:42   
sitalia
maleckamk pred da prezemas bilo sto povtori go testot ama zemi ako si vo moznost od poskapite mene najtocen mi ispaga clear blue. i mene obicnite eftini testovi mi pokazuvaa negativno, a clear blue pozitivno. Ti posakuvam uspeh. I ne se sekiraj ke bide koga najmalku ocekuvas.

ИЗВОРНА ПОРАКА: maleckamk

поздрав до сите на сајтов и јас како и сите вас чекам две цртки , но што ми се случува , минатиот месец добив 4 дена понапред слаба менструација со 3 дена траење, овој месец ми касни 6 дена со што направив тест и тестот испадна негативен,за веќе на 7 ден ми протече крваво-кафеава-розеникава тецност која што е доволно само да ми ја испрља улошката мн е слаба.деновиве додека да ми протече ( така да се изразам ) имав симтоми на надуеност , поспаност , во момент се смејам во момент плачам , незнаев што ми е.Ми треба ваша консултација дали кај некого се појавиле вакви симтпми и што да правам дали да чекам да видам колку дена ќе ми трае овој исцедок или да сејавам на лекар , многу ми мути памет тој негативен тест .:( поздрав

(Одговор на членот maleckamk)
Непосредна врска до пораките: 1610
22.4.2012 10:46:02   
Melanija RR
maleckamk прво консултирај се со гинеколог или пак тест исклучиво преку тест.Со плаво картонче ти е 50ден од кај општ лекар.Ти посакувам user posted image user posted image user posted image

3год= 8 кломифен,лапаро-хистеро, полупроодни јајцеводи,
3 IUI =/, без терапијаuser posted image август 2013г.
user posted image Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни

(Одговор на членот sitalia)
Непосредна врска до пораките: 1611
22.4.2012 15:59:35   
maleckamk
ви благодарам ситалиа и меланија , закажав за во понеделник на гинеколог па држете ми среќа.поздрав па ќе ви пишам што сум направила

(Одговор на членот Melanija RR)
Непосредна врска до пораките: 1612
23.4.2012 0:40:22   
sunshine2
Здраво на сите, јас сум нова на форумов и испраќам голем поздрав до сите сегашни и идни мамички user posted image
Инаку вчера ми беше датумот за добивање ама не можев да издржам и направив тест, Be safe и излезе една многу бледа розева линија, градите ме болат но не многу но осекам и мали грчеви во стомакот.
сакав да ве прашам какво искуство имате со "бледите линии" и дали да го повторам тестов и што да правам, ептен сум загрижена user posted image

(Одговор на членот maleckamk)
Непосредна врска до пораките: 1613
23.4.2012 9:03:31   
arh_diz
Dobredojde sunshine2 na RR
Sto mi videla bleda linija bremena si user posted image , cestitki

Биди тоа што си

(Одговор на членот sunshine2)
Непосредна врска до пораките: 1614
23.4.2012 9:15:21   
kikicka
Честитки за твојата бременост саншајн2 еве ОВДЕ можеш да ни напишеш повеќе за тебе.Ти посакувам пријатна дружба на РР.user posted image

(Одговор на членот arh_diz)
Непосредна врска до пораките: 1615
24.4.2012 1:11:45   
Funny Girl
Zdravo devojki, jas sum nova tuka i sakam da ve prasham: imam 18 godini i so dechko mi imavme seks ama so zashtita normalno, treba da dobijam negde okolu 2ri, ama mnogu se plasam bidejki imam sekakvi simptomi na bremenost, gradite mi se oteceni i me bolat, imam mnogu gasovi, premnogu mi se jade.. mozno e da sum bremena? user posted image

Непосредна врска до пораките: 1616
25.4.2012 9:08:13   
Melanija RR
Funny Girl добре дојде на РР
Ако сте имале заштитен секс со кондом,а не сте приметиле дека пукнал неможе да си трудна.Отечени гради кај некој се симптом за добивање.Како и да е не паничи имаш уште 1 недела,рано е за тест.Смири се и опуштисе

3год= 8 кломифен,лапаро-хистеро, полупроодни јајцеводи,
3 IUI =/, без терапијаuser posted image август 2013г.
user posted image Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни

(Одговор на членот Funny Girl)
Непосредна врска до пораките: 1617
4.5.2012 13:43:01   
fiore
zdravo na site si kupiv test za ovulacija sakav da prasam dali toj test e samo za ovulacija ili i pokazuv aku si bremena.jas go napraviv deneska i ne mi izleze nisto na stakloto tuku edna sina temna linija i edna pobleda na stikot sto se stava vo testot.

(Одговор на членот Melanija RR)
Непосредна врска до пораките: 1618
4.5.2012 16:07:40   
new york
fiore testot e samo za ovulacija i ne pokazuva bremenost. za da ti pokaze bremenost ti treba test za bremenost.

(Одговор на членот fiore)
Непосредна врска до пораките: 1619
7.5.2012 8:09:07   
arh_diz

ИЗВОРНА ПОРАКА: ana mari

zenski mi treba pomossss.... so mm imavme odnosi bes zastita i pred da svrsi stavi kondom problemot e vo toa dali moze da se zabremeni taka ili ...... se plasam mn mi kasni 2 nedeli ve molam kazete mi nesto za ova i izvinete sto ve prasuvam vakvo glupavo prasanje ....... mn se plasa pomossssssssss

Биди тоа што си

(Одговор на членот new york)
Непосредна врска до пораките: 1620
7.5.2012 8:09:46   
arh_diz

ИЗВОРНА ПОРАКА: kikicka RR

Не се плаши,со мм намерно имавме незаштитен однос со цел да останам user posted image ама ништо ,ми каснеше и мене 2 недели мислев дека сум трудна ама испадна дека не сум, Е сега почекај уште малку па направи тест. А и незнам што воопшто сте ставале кондом,пикај,вади,стави кондом пак пикај не гледам некое задоволствоuser posted image може е смешно ама поарно да свршел на себе или на тебе отколку да го става кондомот.user posted image Или со или без кондом !

zenski mi treba pomossss.... so mm imavme odnosi bes zastita i pred da svrsi stavi kondom problemot e vo toa dali moze da se zabremeni taka ili ...... se plasam mn mi kasni 2 nedeli ve molam kazete mi nesto za ova i izvinete sto ve prasuvam vakvo glupavo prasanje ....... mn se plasa pomossssssssss

Биди тоа што си

Непосредна врска до пораките: 1621
7.5.2012 8:10:25   
arh_diz

ИЗВОРНА ПОРАКА: eni

ana mari ne se plasi tuku napravi si test za bremenost. Ako si bremena sega sigurno ke pokaze, posto ti kasni 2 nedeli. Mene eden den mi kasnese i odma pokaza user posted image A mislam deka teoretski moze da se zabremeni i ako ne svrsi, posto se ispustalo pomalo koicevstvo sperma vo tekot na celiot odnos, no najcesto toa ne e dovolno za da se zabremeni.

Биди тоа што си

Непосредна врска до пораките: 1622
11.5.2012 13:08:07   
ana mari
abe nie ne stavivme na karj kondom kako da kazam pocnavme malku taka i posle stavivme kondom i toa me plasi a od edna strana mislam deka od tolu malku pa da ostanam trudna ako e taka togas sum golem baksus inase seuste ne mi doslo eve zemav dva testa i dvata mi bea negativni ama zasto uste ne mi doslo....... lele zenski ako sum trudna imam veke bebce 5 meseci uff user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

< Поракaта ја уредил ana mari -- 11.5.2012 13:09:06 >

Непосредна врска до пораките: 1623
11.5.2012 13:36:54   
temjana

abe nie ne stavivme na karj kondom kako da kazam pocnavme malku taka i posle stavivme kondom i toa me plasi a od edna strana mislam deka od tolu malku pa da ostanam trudna ako e taka togas sum golem baksus inase seuste ne mi doslo eve zemav dva testa i dvata mi bea negativni ama zasto uste ne mi doslo....... lele zenski ako sum trudna imam veke bebce 5 meseci uff user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Ајде не се грижи не верувам дека си трудна но и да си ваљда не е до толку лошоuser posted image Кај едно таму уште едно дур да трепнеш ќе пораснат, ние со сестра ми сме 11месеци разлика. Верувам дека на мајка ми и било претешко на моменти но кога потпркнавме малку па си немаше гајле се сами си правевме малтене и да не ни беше потребна. После 11 год. ни роди уште една сестричка таа па скрос ние си изгледавме, како кукла ни бешеuser posted image Иако искрено не верувам дека ви се фатилоuser posted image

(Одговор на членот ana mari)
Непосредна врска до пораките: 1624
11.5.2012 19:07:13   
ana mari
deneska kupiv uste eden test ke vidime utre

(Одговор на членот temjana)
Непосредна врска до пораките: 1625
Страница:   <<   < Претходна страница  63 64 [65] 66 67   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  63 64 [65] 66 67   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

ime
milicka85

koe ime e poubavo?

anastasija (45%)

Jovana (55%)

Број на сите гласови: 153

Фала на гласовите. Гласавте веќе на сите актуелни анкети. Можеш да направиш своја анкета!