|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  70 71 [72] 73 74   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Знаци на бременост
6.8.2012 23:34:41   
Melanija RR
Tila чекаме убава вест user posted image user posted image user posted image

3год= 8 кломифен,лапаро-хистеро, полупроодни јајцеводи,
3 IUI =/, без терапијаuser posted image август 2013г.
user posted image Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни

(Одговор на членот tila)
Непосредна врска до пораките: 1776
6.8.2012 23:35:07   
ana mari
tila ti ja pustam celata sreka sto postoi na ovoj svet..... od se srce ti posakuvam se najubavo daj boze da ne izraduvas so nesto novo.... i eden mal sovet ako ne si drzi se ne gubi nadez ke dojde i tvojot den......... cekam vesti

(Одговор на членот tila)
Непосредна врска до пораките: 1777
7.8.2012 21:03:40   
tila
, user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image , nema user posted image
. testot preku krv ispadna deka nema bremenost, utre odam na ginekolog da vidam sto se slucuva so meneuser posted image user posted image user posted image .
se custvuvam kako cel sevt da mi se srusil mnogu mi e tesko, atolku mnogu go posakuvav naseto najjmilouser posted image . no toa sto e.
daj boze da e se vo red so mene zasto sum premnogu zagrizena do sega vaka nikogas nemi ima kasneto.
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(Одговор на членот ana mari)
Непосредна врска до пораките: 1778
7.8.2012 21:09:44   
Maca25
тила, не очајувај!! user posted image
ајде водете љубов, уживајте и ќе биде!!!

To be a mother is to know how it feels to have your heart walk around outside your body...

(Одговор на членот tila)
Непосредна врска до пораките: 1779
7.8.2012 22:49:17   
tila
user posted image user posted image user posted image , ti blagodaram MACA RR.toa sekako bez toa ne se moze.
bez ogled na se nie rabotime na bebe , i samo go cekame denot koga ke ni dojde naseto angelce.user posted image user posted image .user posted image .

(Одговор на членот Maca25)
Непосредна врска до пораките: 1780
7.8.2012 23:08:40   
Gabriela V
Zenski mi treba vase mislenje!!! Bev na odmor i tamu mi bea plodnite denovi i bevme povekje aktivni e sega od kako se vrativme so mene nesto cudno se slucuva. Inaku imam neredoven ciklus i ne mi doagja na vreme ama pre d da dobijam podolgo vreme imam simptomi. Sega mi se slucuva ova. Mi docni nekoi 5 dena gradite me bolat nekogas mnooogu nekogas pomalku no bradavicite mi se premnogu istaknati ( inakuimam vovleceni bradavicki) sega se ona non stop nababreni i osetlivi ne bolni premnogu ama osetlivi epten i neznam cudni, a prostorot okolu niv kako potemen . Stomakot ne me boli no me boli polovinata a prethodno nikogas mi se nema sluceno. Nautro koga kje stanam ili preku den me tera da podzdrignuvam. Neznam dali da napraam test ama neznam nekako nesto od vnatre mi vika deka kje dobijam. Si mislam da ne si umisluvam posto svrsuvase vo mene pa da me mava psiha. Inaku gi koristev kapkite Femisan 2 meseci i mi izlecija policisticni jajnici. Ve molam vie sto ste poiskusnu da me posovetuvate sto da pravam.user posted image . Izvinete na dolzinata na postov.

(Одговор на членот tila)
Непосредна врска до пораките: 1781
7.8.2012 23:28:48   
bella80

ИЗВОРНА ПОРАКА: Gabriela V

Zenski mi treba vase mislenje!!! Bev na odmor i tamu mi bea plodnite denovi i bevme povekje aktivni e sega od kako se vrativme so mene nesto cudno se slucuva. Inaku imam neredoven ciklus i ne mi doagja na vreme ama pre d da dobijam podolgo vreme imam simptomi. Sega mi se slucuva ova. Mi docni nekoi 5 dena gradite me bolat nekogas mnooogu nekogas pomalku no bradavicite mi se premnogu istaknati ( inakuimam vovleceni bradavicki) sega se ona non stop nababreni i osetlivi ne bolni premnogu ama osetlivi epten i neznam cudni, a prostorot okolu niv kako potemen . Stomakot ne me boli no me boli polovinata a prethodno nikogas mi se nema sluceno. Nautro koga kje stanam ili preku den me tera da podzdrignuvam. Neznam dali da napraam test ama neznam nekako nesto od vnatre mi vika deka kje dobijam. Si mislam da ne si umisluvam posto svrsuvase vo mene pa da me mava psiha. Inaku gi koristev kapkite Femisan 2 meseci i mi izlecija policisticni jajnici. Ve molam vie sto ste poiskusnu da me posovetuvate sto da pravam.user posted image . Izvinete na dolzinata na postov.

Zemi test Sure chek 130 den i slucajot ke bide resenuser posted image Srekno!!!!!!

(Одговор на членот Gabriela V)
Непосредна врска до пораките: 1782
8.8.2012 11:34:36   
Anonimen
Zdravo zenski sakam da ve prasam nesto a se nadevam na brz odgovor. na moja drugarka i e 4 den posle ovulacija, taa imala nezastiten odnos 3-4 dena pred ovulacija dali e mozno da e bremena? Taa veke se trudi 3 god za user posted image no nikako ne se faca. Ne mozela da ima odnosi za vreme na ovulacija bidejki soprugot i bil na sluzben pat bas tie denovi user posted image Dali da napravi test za bremenost preku krv ili da ne go trosi 700 den zaludno?
Pozdrav i cekam odgovor

(Одговор на членот bella80)
  Непосредна врска до пораките: 1783
8.8.2012 11:42:51   
ana mari
pa zasto ne si kupi test za bremenosi i ako pokaze pozitivno neka si napravi termin za kaj ginekolog

(Одговор на членот Anonimen)
Непосредна врска до пораките: 1784
8.8.2012 12:11:04   
Anonimen
Rano e nekako 4 den od ovulacija,sigurno nema da bide tocen rezultatot bez razlika pozitiven-negativen. Lele cela depresivna e i tazna. Piela klomifen imala 4 folikuli i super endometrium 9 ama so MM nikako da se pogodat. user posted image user posted image

(Одговор на членот ana mari)
  Непосредна врска до пораките: 1785
8.8.2012 12:41:55   
zozozo
Testot za bremenost ke pokazi ako e bremena.Nema potreba od tolku brzanje za test od krv :) Znam kakvo i e cuvstvoto koga tolku dolgo ceka user posted image no veruvajte od iskustvo bremenost ke se sluci koga najmalku ke se nadeva i ke ocekuva(jas 4 god. se trudev da ostanam bremena so eden jajnik...) se dodeka e napnata i misli samo na toa ke pravi test na test i ke se nervira... go pominav istoto.Kupi obicen test i probaj da vidis rezultati... jas od nedoverba deka ke bidam bremena,bideki bog znae kolku pati proveruvav,bremenosta ja otkriv na test za bremenost od 55 den. user posted image
Se nadevam deka ke se izraduvate,pa kazeteni user posted image

Zivotot ne stanuva polesen,tuku ti stanuvas posilna...

(Одговор на членот Anonimen)
Непосредна врска до пораките: 1786
8.8.2012 13:55:46   
love4ever
A vistina li e deka testot ne pokazuval ako si poveke od mesec dena bremena ili pomalku od 5 dena? Please dajte mi odgovoruser posted image

(Одговор на членот zozozo)
Непосредна врска до пораките: 1787
8.8.2012 15:06:48   
tila
GABRIELA V i jas imam neredovna user posted image ne e problem toa ,ne se sekiraj no znacite sto gi kazuvas, mislam simtomite sto ti se slucuvaat i toa sto ti kasno 5 dena goooolema e verojatnosta da si bremena, napravi si test za bremenost no pocekaj barem uste 5 dena pa napravi go, za da bide posiguren.user posted image
user posted image .
ANONIMEN drugarkati najubavo da si pojde na ginekolog, a ako ima maticen neka si pojde kaj maticniot toj najdobro ke i kaze, a za bilo kakov test mislam deka e rano, no neka poceka barem nedela dena i neka pojde na ginekolog ili neka napravi test za bremenost.

(Одговор на членот love4ever)
Непосредна врска до пораките: 1788
1.9.2012 20:32:06   
anailisav
здраво драги рингерајки!се оттргнав малку од форумите бидејки бев зафатена со други обврски,но еве сега ме мачи нешто што не можам да си го објаснам.овој месец си ги осетив плодните денови и бевме активни со мм тој период и секако свршуваше во мене бидејки се трудиме за бебе веке 2.5 години.еве сега ми е 33 ден од циклус мене сеуште ми ја нема :devil: ,градите ме болат веке една недела,а пред 3 дена забележав исцедок како на белка од јајце баш како што имав и плодните денови,јајниците ме болат повремено и нешто под папокот како да ме боцка на моменти но поретко,јајниците исто ме болат веке една недела како за добиванје а сеуште ми ја нема а утрово имав густ бел исцедок,навистина сум збунета не знам што е работава.ве молам ако некој може да ми одговори што може да е.поздрав4е и посакувам на сите се што си посакувате да ви се оставари. :*

(Одговор на членот tila)
Непосредна врска до пораките: 1789
1.9.2012 21:36:04   
Barbicki2
pa kupi si test utre sabajle,ako ti kasni,a redovna ti e inaku?

(Одговор на членот anailisav)
Непосредна врска до пораките: 1790
1.9.2012 23:35:12   
Dreamline
Anailisav sto posto si bremena.i jas go imav toj iscrdok i se cudev od kade koga veke imav ovulacija.toa e znakuser posted image ajde test pod itnouser posted image

(Одговор на членот Barbicki2)
Непосредна врска до пораките: 1791
2.9.2012 7:25:45   
Maca25
анаилицав, одма тест да си купиш. ние можеме се и свашта да ти кажеме, ама тестот ќе ти каже најточно user posted image
чекаме да ни пишеш резултат!

To be a mother is to know how it feels to have your heart walk around outside your body...

(Одговор на членот Dreamline)
Непосредна врска до пораките: 1792
2.9.2012 13:17:39   
anailisav
dragi moi ne mozam da kazam deka mi docni bidejki mi e neredoven ciklusot,a eve veke od vcera gi snema i simptomite sto gi imav porano,znaci nemam bolki vo jajnicite i gradite veke ne me bolat tolku samo malku od stranite koga se dopram osekam bolka,navistina sum zbuneta a za test mi e strav da napravam za da ne se razocaram si velam uste 5 6 dena da pocekam pa ako ne mi dojde togas ke zemam.
Dreamline tebe ti prestanaa li simptomite odposle ili gi imase podolgo vreme,aj se nadevam deka ke bidam kako tebe i ke si gi vidam i jas user posted image .
Vi blagodaram na site za podrskata se nadevam nesto pozitivno da izleze ovoj patuser posted image !
user posted image user posted image

(Одговор на членот Maca25)
Непосредна врска до пораките: 1793
3.9.2012 9:15:59   
Dreamline
mene me bolese stomakot kako za dobivanje ama ne mnogu..samo taka po malce..gradite me bolea... i mnogu sonuvav navecer vividni sonista ( ova imam citano deka i isto znak na bremenost) i nesonica.i imav bel iscedok i se cudev od kaj mi e bidejki veke imav ovulacija...
Ajde pocekaj nekoj den ne se brzaj i napravi test user posted image  so srekauser posted image

(Одговор на членот anailisav)
Непосредна врска до пораките: 1794
3.9.2012 9:28:38   
Barbicki2
dreamline kakvi se tie vividni sonista,zosto i jas sonuvam mnogu a sakam da sum bremena,ama tie sigurno se javuvaat od koga ke ti kasni. jas pak od so sakam samo sonuvam test so dve crticki,bebinja,kako sum bremena,kako sum rodila...

Непосредна врска до пораките: 1795
3.9.2012 9:33:34   
Dreamline
vividni se realni sonista polni so cuvstva...jaki sonovi. i jas koga posakuvav bebe postojano sonuvav kako sum bremena i kako ima dete, no toa bese pred da zabremenam, sega sonuvam pak realni, jaki sonovi polni so emocii...toa e najverojatno od hormonite user posted image

Непосредна врска до пораките: 1796
3.9.2012 9:34:26   
ss87
Zdravo dragi moi ringerajki eve sdenes sakam da spodelam edna ubava vest so vas ..pred nekolku dena doznav deka sum bremena vo mnogu rana bremenost.imam poveke detali za nasiot slucaj pisuvano na sterilitet kj mazot i isnseminacija..... jas prosto nemozam da poveruvam deka gi vidov dvete na 5 dena od docnenjeto na menstruacija resiv d si napravam test ama cisto onaka bez nikakva nadez mozebi mala kako kapka... kupiv test od 50 den mi pokaza dve crtki no vtorata pobleda istrcav do apteka istoto utro da kupam uste eden togas go zedov sure check i isto taka gi vidov dvete crtki ednata bese istot aka pobleda no za razlika od prviot test pointenzivno crvena si rekov ova e cudo! Tuku da ne se raduvam predvreme otidov istiot den na ginekolog za da mi ja potvrdi bremenosta, na eho rece deka seuste nemozi da vidi bremenost deka sigurno e mnogu rano pa za da se osigurame da napravam beta HCG, napraviv i rezultatot e pozitiven bremena sum... vo mnogu rana bremenost pa zatoa nemoze da se vidi ni tockicka na ehoto mi kaza doktorkata po eden mesec da odam na kontrola deka ke se vidi i bi trebalo i da ja cueme srcevata akcija... no se dodeka ne go vidam toamalecko cudo i nemu go slusnam srcenceto nemozam da bidam mirna ete... sakam da kazam deka pokraj tolku problemi jas ostanav prirodno trudna mojot soprug imase astenoteratozoospermia no od trojca doktori go slusnav istoto mislenje deka so takov rezultat moze i prirodno da se zacne samo opustenost... od in vitro, pa inseminacija jas ostanav po priroden pat trudna seuste ne mozam da poveruvam!! Bev tolkav skeptik tolku razocarana si rekov nas kade ni e krajot se umorivme tolku mnogu a bevme na pocetok... dragi moi ringerajki eve denes sakav da go spoelam ova so vas da vi dadam edna uteha se nadevam deka ovoj moj post malku ke ve raspolozi i dade uste pogolema nadez od onaa stoja cuvate vo sebe.. ve gushkam silno vi posakuvam na sekoja od vas ovde da si gig vidi posakuvanite

Непосредна врска до пораките: 1797
3.9.2012 10:12:07   
Barbicki2
cestitkiii,da si imas ubava i lesna bremenost. Znaci so malku opustenost se se dobiva,pa i bebence.

(Одговор на членот ss87)
Непосредна врска до пораките: 1798
3.9.2012 10:15:48   
Dreamline
ss87 super... sepak postojat cudauser posted image  bravo. se najdobro ti posakuvam i samo opusteno user posted image

Непосредна врска до пораките: 1799
3.9.2012 11:09:03   
ss87
Vi blagodaram od SE SRCE!!! Z a mnogu brzo i vie da ni pisuvate vakvi ubavi postovi ke bide se veruvajte mi jas taa koja bev najgolemiot skeptik ostanav bremena cuda se desavaat a pred da zabremenam sonuvav mnogu jajca kafeavi bile site a samo dve beli a isto i sveta petka pred praznik na son mi dojde i mi kaza deka ke zabremenam i deka otkako ke doznam da odam kaj nea vo crkvicka

Непосредна врска до пораките: 1800
Страница:   <<   < Претходна страница  70 71 [72] 73 74   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  70 71 [72] 73 74   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

Ime za nasata kerkicka
LeelooN

Koe ime najmnogu vi se dopagja?

Zorica (28%)

Zorana (47%)

Zoja (25%)

Број на сите гласови: 288

Фала на гласовите. Гласавте веќе на сите актуелни анкети. Можеш да направиш своја анкета!