|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  68 69 [70] 71 72   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Знаци на бременост
10.6.2012 23:55:54   
kapina
ima testovi za bremenost sto pokazuvat  dali si ili ne si bremena uste pred da ti zakasne ciklusot samo se poskapi taka mi kaza na mene farmacevtot bas pred edna nedela

(Одговор на членот Maca25)
Непосредна врска до пораките: 1726
11.6.2012 9:53:31   
Yummy Mammy
Jas sabajle si napraviv Self clear, i ne me mislete, ne sum trudna user posted image
Na raat ke si prodolzam so tretmanite za slabeenje i zateganje, posto do sega jandza me izede da ne sum, pa da ne napravam nekoi komplikacii user posted image user posted image user posted image

There are no strangers, just friends you haven''t met yet!

(Одговор на членот kapina)
Непосредна врска до пораките: 1727
11.6.2012 17:44:02   
Natasa981

ИЗВОРНА ПОРАКА: Yummy Mammy

Jas sabajle si napraviv Self clear, i ne me mislete, ne sum trudna user posted image
Na raat ke si prodolzam so tretmanite za slabeenje i zateganje, posto do sega jandza me izede da ne sum, pa da ne napravam nekoi komplikacii user posted image user posted image user posted image

..ahh steta sto ne si! :)) sto ubavo ke bese ! i jas ke pobrzav da napravime vtoro,pa pak zaedno da se poragame ma Yummy! :))

Моќните нешта доаѓаат од малите почетоци - Џон Драјден

(Одговор на членот Yummy Mammy)
Непосредна врска до пораките: 1728
11.6.2012 21:07:36   
**IRENA
Treba jas denes da dobijam ama od simtomi nema ni S user posted image user posted image ! ni zauser posted image nitum pak za user posted image !user posted image user posted image Sto cudo ke da e ova samo toj sto e nad nas znae!!

(Одговор на членот Natasa981)
Непосредна врска до пораките: 1729
14.6.2012 22:55:47   
SandraR
Ringerajki jas imam nesto da vi kazam vcera napraviv test za bremenost i se pojavi edna crta jasna i uste edna ama bleda crticka dali to treba da znaci deka ke imam bebuska :)))))?
**irena fala ti mnogu daj boze i kaj tebe vo najbrzo mozno vreme da vidis user posted image . Na site koji cekate dve crti daj boze uste utre da gi dobiete ve sakam site pozdrav

(Одговор на членот Maca25)
Непосредна врска до пораките: 1730
15.6.2012 6:45:20   
Zoja
user posted image DA Sandra toa znachi deka si bremena user posted image
Chestito i imaj si Najlesna i ubava bremenost so Bog napred!!!
Uzivaj si vo blazenosta user posted image Gushki

(Одговор на членот SandraR)
Непосредна врска до пораките: 1731
15.6.2012 13:02:05   
SandraR
Fala mnogu zoja fala od srce backi i guski......ii na site vi posakuvam se najubavo i site sto cekate user posted image da gi vidite uste utre......ve sakam

(Одговор на членот Zoja)
Непосредна врска до пораките: 1732
15.6.2012 13:30:33   
Zoja
prefrlaj se ajde vo temite na bremenost vo prvo 3mesechije user posted image
I kazuvaj kako proshlo prvo eho user posted image
YeeeeY

Непосредна врска до пораките: 1733
15.6.2012 13:38:08   
Melanija RR
SandraR имај убава бременост user posted image

3год= 8 кломифен,лапаро-хистеро, полупроодни јајцеводи,
3 IUI =/, без терапијаuser posted image август 2013г.
user posted image Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни

(Одговор на членот Zoja)
Непосредна врска до пораките: 1734
15.6.2012 20:59:48   
SandraR
Vazi ....obavezno ke ve izvestam :)))) :*

Fala melanija se najubavo i kaj tebe :***

< Поракaта ја уредил Melanija RR -- 15.6.2012 23:33:52 >

(Одговор на членот Zoja)
Непосредна врска до пораките: 1735
18.6.2012 12:19:09   
SandraR
Ringerajki....zoja sto se slucuva.....?napravib nov test sega pred 10 min i izleze negativen a prethodniot bese so dve crti ama ednaa bleda kako so vi napisav so se slucva....ne svakam???? Pomos kissss

(Одговор на членот Zoja)
Непосредна врска до пораките: 1736
18.6.2012 12:35:34   
sonce7
Duso bez panika ..tebe veke ti docni poveke od 10 dena a lazno negativen rezultat na domasen test za bremenost e mnogu cesta pojava user posted image taka da zakazi si pregled na lekar sekako e veke vreme user posted image

Непосредна врска до пораките: 1737
3.7.2012 15:24:21   
Нивеа
jas si vetiv deka ovoj pat nema da pravam nikakov test, tuku si ja sledam bazalnata temperatura.ako mi namali znaci ke dobijam, taka mi bese i minatiot pat...pokacena mi bese se do denot pred da dobijam

Do not go where the path may lead; go instead where there is no path and leave a trail.

(Одговор на членот sonce7)
Непосредна врска до пораките: 1738
3.7.2012 15:30:14   
kikicka
Чим е бледа доволно е user posted image најсигурно закажи си преглед ехо и ке си го видеш гравчето мало!user posted image user posted image
ИЗВОРНА ПОРАКА: SandraR

Ringerajki....zoja sto se slucuva.....?napravib nov test sega pred 10 min i izleze negativen a prethodniot bese so dve crti ama ednaa bleda kako so vi napisav so se slucva....ne svakam???? Pomos kissss

Најважната работа која таткото може да ја направи за неговите деца, е да ја сака нивната мајка."

Непосредна врска до пораките: 1739
3.7.2012 15:47:38   
mmbucko
Nivea ne si ja maci dushickata sekoj den. Testot nitu ke te napravi bremena nitu ako postoi bremenost ke ja iscezne. Samo ke ti ja razjasni dvojbata. Jas posebno za vtorata bremenost doktorirav na testovite. Ako se e ok i ako testot se napravi kako treba (da ne se vroni podlaboko od obelezanata crtka ili da se stavi urina vo pogreshno prozorce) na 2-3 dena pred terminot za menzis kveke se dobiva tocen rezultat. Na denot koga treba da se dobie veke nema utka vo testot. A shto se odnesuva do koj test? Site funkcioniraat i najeftinite i site se so osetlivost od 25 mIU/ml. Se ostanato e marketing trik.

(Одговор на членот Нивеа)
Непосредна врска до пораките: 1740
3.7.2012 16:24:10   
Нивеа
rano mi e za test mmbucko, treba da dobijam vo nedela...ke vidam do petok ako nema nikakov simptom i ako bazalnata mi ostane ista ke napravam test, ako ne zosto da trosam dzabe pari, ne znam kolku pari imam dadeno do sega

Do not go where the path may lead; go instead where there is no path and leave a trail.

(Одговор на членот mmbucko)
Непосредна врска до пораките: 1741
3.7.2012 20:27:57   
**IRENA

ИЗВОРНА ПОРАКА: Нивеа

rano mi e za test mmbucko, treba da dobijam vo nedela...ke vidam do petok ako nema nikakov simptom i ako bazalnata mi ostane ista ke napravam test, ako ne zosto da trosam dzabe pari, ne znam kolku pari imam dadeno do sega

Ne sum sigurna kolku ke ti pomogne ova ama prethodniot mesec koga otidov po test (a mi kasnese eden den) aptekarkata mi rece deka pravela test 4 dena pred da dobieuser posted image i se pokazalo pozitiven a testo bese sure cheek taka da daj boze ima user posted image ili user posted image !ipak kaj sekoj e razlicno neli?user posted image user posted image

Непосредна врска до пораките: 1742
3.7.2012 21:17:55   
Melanija RR
SandraR што направи беше на гинеколог?

user posted image Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни

(Одговор на членот **IRENA)
Непосредна врска до пораките: 1743
3.7.2012 23:35:43   
mmbucko
Znaci shto se odnesuva do testovite shto pari dadov vo 4-te godini koga se macevme za vtoroto dete leleeeee maka me faka koga ke pomislam. Nema vrska koj test ke go koristite, site se so limit na detekcija od 25mIU/ml. Rekov se drugo e marketing. Znaci Hcg pocnuva da se laci 7-ot den od oploduvanjeto, te od migot na implantacija i koncentracinata se duplira sekoi 1,5-2 dena. Koncentracijata koja moze da se detektira vo urinata kaj nebliznacka bremenost e okolu 9-10 den po ovploduvanjeto ili 4-5 dena pred dobivanje. Vo takov slucaj linijata e bleda i se pojavuva po okolu 5-10 minuti od apliciranjeto ili uronuvanjeto na uri.ata. Bitno e koga vaka rano se pravi test najmalku3h pred uriniranjeto da ne se zema mnogu tecnost za da ne se razredi urinata. Na den pred da se dobie testot veke e jasen i moze da se napravi so bilokakva urina vo bilo ke vreme.
Prvoto dete go "fativme" 4 dena pred da dobijam, vtoroto 5 dena pred da dobijam a tretovo 3 dena. Znaci za niedno necekav da mi docni :)))))
Se nadevam deka Vi pomognav i Ve cekam da javite ubavi vesti :))))))

(Одговор на членот **IRENA)
Непосредна врска до пораките: 1744
4.7.2012 9:16:10   
Нивеа
ама душо јас ставав прегнил инекција + пиев кломифен така да рано ми е, таа инекција има во себе hsg голема е веројатноста да покаже user posted image има поминато 12 дена од инекцијата и сабајлево кога се избришав имав течност како кафеава како пред да ми дојде...што значи џабе ќе го купувам тестот, ќе си почекам нема тука што

Непосредна врска до пораките: 1745
4.7.2012 15:20:42   
mmbucko
E da nivea, mada kafeavkoto moze da bide i znak na implantacija :))))). A shto se odnesuva do pregnilot jas ke napravev test, normalno ke se pojavi bleda crtka pa posle 2 dena pak i sporeduvav dali crtkata e poslaba ili podebela....a be manijak bev ...... Boze koga ke mi tekne.....Ama jas ednostavno nemav nervi da cekam da mi docni. Ajde eve pomina veke ushte eden den i nedela blisku e. :******

Непосредна врска до пораките: 1746
5.7.2012 2:34:16   
fernandez
devojki jas nemam simptomi samo imam kako mali grcevi vo stomakot.mi docni mens.veke 1 ned dali e vreme za test?mozno lie da sum user posted image znaete kolku sakam.a mm mi veli deka moze sum trudna ?

Непосредна врска до пораките: 1747
5.7.2012 14:15:51   
Melanija RR
Штом ти доцни 1 недела и тоа како е време за тест user posted image
Сега прочитав дека си правела тест,тогаш само тест преку крв е најдобро

< Поракaта ја уредил Melanija RR -- 5.7.2012 14:19:52 >

(Одговор на членот fernandez)
Непосредна врска до пораките: 1748
5.7.2012 14:41:58   
fernandez
a mislis deka testot e lazno negativen ,bidejki do sega se trudevme mnogu i nikako da ostanam sekoj mesec mi doagjam ama ne mi kasni povekje od 1 den.a seka vekje 7-8 dena ,da pocekam da vidam dali ke mi dojde ili najdobro da odam na lekar user posted image

(Одговор на членот Melanija RR)
Непосредна врска до пораките: 1749
5.7.2012 17:02:11   
bella80
Zenski imam edno prasanje do tie sto piele Vitex,dali im isceznale PMS simptomite i dali im docnel ciklusot?

(Одговор на членот fernandez)
Непосредна врска до пораките: 1750
Страница:   <<   < Претходна страница  68 69 [70] 71 72   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  68 69 [70] 71 72   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

Државно или приватно
mami

Да имате услови да бирате би се одлучиле за :

државна пракса (18%)

приватна пракса (82%)

Број на сите гласови: 11

Фала на гласовите. Гласавте веќе на сите актуелни анкети. Можеш да направиш своја анкета!