RE: Знаци на бременост (Целосна верзија)

Форум >> [Забременување] >> Сакаме нов член

Порака

Melanija RR -> RE: Знаци на бременост (28.9.2012 23:42:29)

slatkicka11 добре дојде
На кога дата си добила ?Зависи кога си добила и колку ти трае циклусот.Според она што си пишала ти веќе треба да добиеш,или?Знаеш ли кога имаш овулација?

SandraRo -> RE: Знаци на бременост (3.10.2012 15:45:39)

Eve me mene pak.....Od bremenosta nisto :(((( ama sega sakam da prasam nesto drugo znaci na 16Ti pred posledno imav odnosi a na 26ti pak imav odnosi i stoev so nozete na zid 15-20 min...sega imam mali bolki vo stomakot polovinata me boli mnogu koga se navednuvam ili sedam....osekam nekoja macnina ama poretko...Gradite nemam nikakva bolka samo krugovite mi se mnogu siroki,zgolemeni...napraviv test i kaza negativno...a mnogu mi se spie duri pocnav i denje da prespivam so drug pat mozev da go zanemaram a ona so najpoke mi go mati umot e to so veke 5-6 dena imam bel iscedok i toa mnogu a sum citala deka toa se slucuva vo bremenosta sovet ve molan

LoveableMe RR -> RE: Знаци на бременост (3.10.2012 15:58:31)

Napravi test preku krv, ama od 16-ti do denes e rano, treba da pominat barem uste 2 nedeli za toa.

pozdrav,

heidi -> RE: Знаци на бременост (3.10.2012 22:21:54)

Здраво девојки... Ми треба совет и мислење =)

На 30ти август ми беше последниот циклус...Во принцип имам редовни циклуси. Крајот на септември правев тест за бременост, (најефтиниот, и не го направив со прва утринска) а сепак излезе фино видлива втора линија. Се испорадувавме со мм, почекавме да пројде викендот и отидов на гинеколог во понеделникот. Докторот ме погледна со вагинално ехо и ми вели: Јас овде бременост не гледам [sm=zmeden.gif] Ама гледам циста на левиот јајник..[sm=smiley19.gif] Мала е, но можно е таа да ти дала лажно позитивен резултат на тестот...[sm=smiley13.gif] (И нам ни се сруши светот во тој миг мислам...) -Сепак, ми рече,- можно е и да си затруднела покасно па да е уште рано да се види на ехо... Дојди пак за 7-10 дена тогаш ќе знаеме за сигурно...
И еве четири денови поминаа, јас сеуште немам добиено, стомакот и градите ме болат и сум омалаксана... Ужасно ми е тешко да чекам, затоа ви се обраќам вам, ако некоја имала слично искуство или мислење за мојов проблем ја молам да ми пише...
Поздрав

kapina -> RE: Знаци на бременост (3.10.2012 22:28:27)

heidi napravi se test za bremenost preku krv najtocene

Barbicki2 -> RE: Знаци на бременост (3.10.2012 22:31:26)

Neznam vistina,moze taka e ama prv pat slusam od cista da e pozitiven testot za bremenost? Aj drugi mislenja da vidime,ama ne mi se veruva da e taka. Ti pocekaj uste 5 dena i odi kaj drug doktor. Ajde zeni kazuvajte dali od cista pozitiven e testot za bremenost??

mmbucko -> RE: Знаци на бременост (3.10.2012 23:16:38)

Heidi, znaci vaka prvo smeni si go genikologot odma idiot retardiran!!!!! Da postoi sansa da se pojavi cisa koa producir Hcg ama vo 1/100 000 slucai, a taa cista moronov sto ja gleda e zgolemeno zolto telo koe ja prevzema ulogata na stitnik na bremenosta dodeka ne se formira placentata. Moj sovet ti e da si go pogalkas meseto i da si najdes drug ginekolog. Istovo mi se ima sluceno so drugarka na koja jas vo laboratorija i go pravev testot i pozitiven. Ginekolot i rece deka nema vrska od bremenost tuku ima cista i duri i dade tableti za indukcija na menzis. Koi retardi. Devojceto sto si go rodi sega ima 15 god. Oozdrav i :* do meseto.
PS moe mislenje ti e deka nemoras da pravis test od krv. Nepostoi lazno pozitiven test
So srekno i lesno neka ti e

mmbucko -> RE: Знаци на бременост (3.10.2012 23:20:30)

Izvinete kucav od tel i me iznervira dr-ov pa gledam sum lapnala dosta bukvi

heidi -> RE: Знаци на бременост (3.10.2012 23:59:30)

mmbucko [sm=bravo.gif] Господ здравје да ти даде! За надежда што ни ја врати бар...мм е посебно радосен =) А јас бев тотално падната во депресија, и веќе кренав раце од се`... Ќе почекам до Понеделник па ќе побарам второ мислење...:*

mmbucko -> RE: Знаци на бременост (4.10.2012 0:56:17)

Heidi, ne zboruvam napamet. Navistina sansite da mlada devojka ima cista koja laci Hcg se miniminiminiminimalni. Pocekaj ako sakas do ponedelnik pa pojdi kaj nekoj posalam lekar so dobro vaginalno eho. Mene poslednovo bebce mi go vidoa na eho 4 dena odkoga mi docnese. Aj ke vidis pa da ni kazes.[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

PS. Sega kucam od komp. i nema lapnati bukvi [sm=jezicek.gif]

viskaja -> RE: Знаци на бременост (4.10.2012 20:03:21)

Zdravo na site, samo sto se zacleniv na vasata strana iako prethodno gi citav statiite i imam samo pofalni zborovi. No, sega imam i edno prasanje do vas -

So soprugot sakame da imame bebush, i normalno rabotime na slucajot. Vo izminative dva meseca se osekam da recam poinaku. Neznam dali glavata si igra so mene, ili ... [sm=smiley1.gif]

No, eve vaka, od normalnite znaci na bremenost jas ne osekam nitu eden. Posleden pat dobiv na 15 septemvri, tocno na vreme, bidejki vodam smetka za toa, mi traese 3 dena, da ne recam 1 bidejki samo eden den imav krvarenje ostanatite recisi i da nemase (normalno mi e 5 dena). Pred da dobijam napraviv domasen test, no bese negativen.

No, ona sto zabelezuvam e deka vo izminative dva meseci mene preku den mi se spie i a prilegnam zaspivam za sekunda, bez razlika kolku i da sum odmorna, a koga ke dojde vreme za spienje mene ne mi se spie (ne sekogas no se slucuva). No, ona sto mi e najcudno e sto primetuvam deka veke dva meseca i da ne treba da se depiliram ili izbricam na nozete, sto prethodno mozev samo da sonuvam za toa, i ako sum gi izbricela nozete denes, utre vecer veke ke se poznavaa novi vlaknenca. Raspolozenieto mi e ok, iako na momenti se slucuva odednas da se oneraspolozam, nekogas i zaplacam, no trae nekolku minuti a potoa se e vo red. I kako posledno nesto ovie nekolku dena primetuvam deka imam bel iscedok...no neznam dali e bidejki sum edna nedela pred da dobijam ili nesto drugo.
Iskreno, neznam sto da mislam, treba da dobijam za edna nedela spored kalendarot.
Imate li nekakov sovet ili mislenje ili dali imal nekoj od vas nesto slicno (osobeno momentot so vlaknata na nozete, bidejki toj mi e najcuden, poznavajki ja mojata istorija so depiliranje i bricenje)
Blagodaram [sm=smiley1.gif]

Barbicki2 -> RE: Знаци на бременост (4.10.2012 20:33:12)

pa ako sumnjas na bremenost napravi si uste eden test.

Maca25 -> RE: Знаци на бременост (4.10.2012 20:41:33)

ИЗВОРНА ПОРАКА: mmbucko

Heidi, znaci vaka prvo smeni si go genikologot odma idiot retardiran!!!!! Da postoi sansa da se pojavi cisa koa producir Hcg ama vo 1/100 000 slucai, a taa cista moronov sto ja gleda e zgolemeno zolto telo koe ja prevzema ulogata na stitnik na bremenosta dodeka ne se formira placentata. Moj sovet ti e da si go pogalkas meseto i da si najdes drug ginekolog. Istovo mi se ima sluceno so drugarka na koja jas vo laboratorija i go pravev testot i pozitiven. Ginekolot i rece deka nema vrska od bremenost tuku ima cista i duri i dade tableti za indukcija na menzis. Koi retardi. Devojceto sto si go rodi sega ima 15 god. Oozdrav i :* do meseto.
PS moe mislenje ti e deka nemoras da pravis test od krv. Nepostoi lazno pozitiven test
So srekno i lesno neka ti e

ммбуцко, постои лажно позитивен тест. и јас имав еден таков пред да останам навистина трудна. Ми каснеше неколку дена, направив тест, беше позитивен, отидов следниот ден на лекар ама немаше бременост - само циста на јајникот (ама тоа ми се случуваше често).
Добив после неколку дена, а следниот месец веќе бев бремена.

Maca25 -> RE: Знаци на бременост (4.10.2012 20:46:58)

ИЗВОРНА ПОРАКА: viskaja

Zdravo na site, samo sto se zacleniv na vasata strana iako prethodno gi citav statiite i imam samo pofalni zborovi. No, sega imam i edno prasanje do vas -

So soprugot sakame da imame bebush, i normalno rabotime na slucajot. Vo izminative dva meseca se osekam da recam poinaku. Neznam dali glavata si igra so mene, ili ... [sm=smiley1.gif]

No, eve vaka, od normalnite znaci na bremenost jas ne osekam nitu eden. Posleden pat dobiv na 15 septemvri, tocno na vreme, bidejki vodam smetka za toa, mi traese 3 dena, da ne recam 1 bidejki samo eden den imav krvarenje ostanatite recisi i da nemase (normalno mi e 5 dena). Pred da dobijam napraviv domasen test, no bese negativen.

No, ona sto zabelezuvam e deka vo izminative dva meseci mene preku den mi se spie i a prilegnam zaspivam za sekunda, bez razlika kolku i da sum odmorna, a koga ke dojde vreme za spienje mene ne mi se spie (ne sekogas no se slucuva). No, ona sto mi e najcudno e sto primetuvam deka veke dva meseca i da ne treba da se depiliram ili izbricam na nozete, sto prethodno mozev samo da sonuvam za toa, i ako sum gi izbricela nozete denes, utre vecer veke ke se poznavaa novi vlaknenca. Raspolozenieto mi e ok, iako na momenti se slucuva odednas da se oneraspolozam, nekogas i zaplacam, no trae nekolku minuti a potoa se e vo red. I kako posledno nesto ovie nekolku dena primetuvam deka imam bel iscedok...no neznam dali e bidejki sum edna nedela pred da dobijam ili nesto drugo.
Iskreno, neznam sto da mislam, treba da dobijam za edna nedela spored kalendarot.
Imate li nekakov sovet ili mislenje ili dali imal nekoj od vas nesto slicno (osobeno momentot so vlaknata na nozete, bidejki toj mi e najcuden, poznavajki ja mojata istorija so depiliranje i bricenje)
Blagodaram [sm=smiley1.gif]

а да си отидеш на лекар и сето ова да му го кажеш на докторот?!
мене многу ми се спиеше кога бев бремена, така по 15 мин морав да дремнам, а за влакна не се сеќавам.

heidi -> RE: Знаци на бременост (5.10.2012 12:23:24)

Вчера правев повторно тест преку урина, и веднаш се појавија две бордо линии [sm=zmeden.gif] Јас незнам дали е возможно цистата да прогресира по некаков начин, [sm=zmeden.gif] иако се ова ми звучи многу налудничаво... Првиот тест ми беше со побледа линија, па затоа и докторот ми рече (може да е од цистата, затоа и линијата е по бледа)..ама еве сега после една недела, тестот пука од бременост...Јас насабајле повраќам, никогаш во живот не ми каснела волку [sm=hudicek1.gif] ниту сум имала водена циста, градиве убиваат...
Ако сум јас тој баксуз, да ми се појави толку редок вид на циста, баш кога се обидувам да имам дете,[sm=smiley13.gif] -браво за мене!!!

Melanija RR -> RE: Знаци на бременост (5.10.2012 12:32:23)

heidi а тест преку крв,ако се зголемува бетата бременост е со сигурност.Оди испитај по 2-3 дена пак тоа е најсигурен показател и таман до тогаш ќе се покаже и на ехо [sm=bravo.gif]

Barbicki2 -> RE: Знаци на бременост (5.10.2012 12:47:06)

heidi odi kaj drug doktor so podobro eho,sigurno ke vidi nesto,a ako ne se gleda nisto toj samiot ke te prati da ispitas hcg.

macika11 -> RE: Знаци на бременост (6.10.2012 18:01:42)

Ke ve molam dali ke mozete da mi objasnite za protiv strii kakov treba da bide soodnosot na pavlovicevata pavloderm od 300ml so Ad kapkite i jekordermot, kolku so kolku i kolku pati dnevno treba dase mackam i dali ovaa kombinacija mi e dobra ili postoi nekoja podobra fala vi

Maca25 -> RE: Знаци на бременост (6.10.2012 18:25:04)

macika 11, малце си ја утнала темата [sm=smiley36.gif]
слободно прочитај си овде за соодносот ( јас не можам да ти помогнам, затоа што никогаш не сум ја правела таа крема)

Maca25 -> RE: Знаци на бременост (6.10.2012 18:29:12)

ИЗВОРНА ПОРАКА: heidi

Вчера правев повторно тест преку урина, и веднаш се појавија две бордо линии [sm=zmeden.gif] Јас незнам дали е возможно цистата да прогресира по некаков начин, [sm=zmeden.gif] иако се ова ми звучи многу налудничаво... Првиот тест ми беше со побледа линија, па затоа и докторот ми рече (може да е од цистата, затоа и линијата е по бледа)..ама еве сега после една недела, тестот пука од бременост...Јас насабајле повраќам, никогаш во живот не ми каснела волку [sm=hudicek1.gif] ниту сум имала водена циста, градиве убиваат...
Ако сум јас тој баксуз, да ми се појави толку редок вид на циста, баш кога се обидувам да имам дете,[sm=smiley13.gif] -браво за мене!!!

хајди јас би отишла на проверка преку крв. толку веќе не им верувам на тестовите искрено. Не сакав да те разочарам со мојот пост погоре, но јас и мм се прерадувавме кога видовме две цртки, а после немаше бременост и јас си добив. Затоа оди и провери си преку крв, најсигурно ти е. Може се работи за многу рана бременост, па да се се гледа ништо на ехо.

Ти посакувам се најдобро!! И чекаме да ни пишеш одма после тестот.

heidi -> RE: Знаци на бременост (8.10.2012 17:35:25)

Девојки само што се враќам од преглед[sm=jezicek.gif] Бремена сум [sm=bravo.gif] Значи никаква циста немало, можеби било само премногу рано за да се види... Ми рече да одам за три недели за да провери срцева акција, но она што ми е чудно е - не ме праша дата на последен циклус и не ми кажа г.недела?!?! Премногу сум среќна, и фала ви на сите за поддршката, многу тешка недела ми беше минава [sm=nosecka.gif]

temjana -> RE: Знаци на бременост (8.10.2012 17:52:41)

јејјејеее честитки Heidi[sm=sloncek.gif][sm=sloncek.gif][sm=sloncek.gif][sm=sloncek.gif] Ти посакувам прекрасни 9 месеци и сега само искулирано, никакви нервози и непријатни ситуации, од сега само ти си важна[sm=smiley1.gif]

Melanija RR -> RE: Знаци на бременост (8.10.2012 17:53:48)

heidi честитки да имаш убава бременост [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

Gardenia -> RE: Знаци на бременост (8.10.2012 18:27:09)

Честитки срце,имај лесна бременост,уште кога ти го читав постот знаев дека не се работи за циста тука бременост[sm=bravo.gif]

Anonimen -> RE: Знаци на бременост (8.10.2012 18:36:51)

[sm=smiley32.gif] Heidi cestitki [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=smiley32.gif] So lesno da si ja iznosis bremenosta. Sakam da ve prasam MM ima astenospermia i vcera navecer imav ovulacija ( ja osetiv po bolkite vo jajnicite) a odnosi imavme vo petok i sabota vcera nemavme bidejki MM bese 3 smena na rabota[sm=zmeden.gif] sabajle koga si dojde jas bev zaminata narab. i duri vecer ni ostanuva da imame odnosi. dali moze da se ostane bremena od 2 dena prethodno so malku los spermogram?? Nie eve 3 god se macime za [sm=duda.gif] no nisto zasega. Moze vasi mislenja!!
THANKS

Страница: <<   < Претходна страница  75 76 [77] 78 79   Следна страница >   >>