elenak -> RE: Искуства со производи на Топ шоп (29.6.2012 13:09:28)
|
ИЗВОРНА ПОРАКА: elenak ИЗВОРНА ПОРАКА: boni25 Sakav da ja otvoram ovaa tema so cel da gi prasam novite mamici dali nekoja od vas cula ili pak go koristela blenderot baby bullet sto se prodava preku top shop, na um sum da go kupam, mi izgleda dosta prakticen za priprema za bebeska hrana a nie so dohrana ke pocneme zdravje za mesec dena. Megjutoa pokraj blenderot ima i dosta dodatoci koi se i za zacuvuvanje na bebeskata hrana vo frizider i specijalni sadovi za zamrznuvanje na istata. Site pedijatri se so razlicen stav vo vrska so ova prasanje, pa me interesirase i vase mislenje, moze ima nekoj na forumov sto se razbira poveke vo tie prehrambeni procesi pa bi mozel podobro da mi objasni. Eve za ovoj vid na blender vi zboram, bas bi mi doslo dobro nekoe mislenje za vo skoro da se odlucam dali da go zemam ili pak da si kupam obicen racen blender za priprema na kasisckite na moeto bebence. Јас го имам Бејби Булет освен што е многу бучен немам други замерки. Ми врши работа,сега засега само едниот нож оти јадеме кашесто ама има уште еден за блендирање на покрупни парченца што мислам дека е предност. И има и голем сад како оние обичните блендери, можеш и поголема количина да блендираш. Инаку оние за замрзнување ги немам уште употребено оти тек почнавме да јадеме тврда храна ама во секој случај добри калапчиња се за домашен сладоледuser posted image Мој совет ако можеш да си го дозволиш, купи го, нема ништо помалку од обичен блендер, напротив има повеќеuser posted image Па не би се согласила, освен што има повисока цена нема ништо плус, 10тина чашки кои нема да ги користиш (во случајов ми звучи као утеха - ај калапчиња за сладолед), зафаќа повеќе место итд... Абе иди земи си нормален блендер со плус рачен за 1000 ден. и ќе бидеш раат, само немој тој од ТОП ШОП затоа што пушта р'ѓа и се полни капакот со вода па не работи како што треба. А ако на некој му треба идеја за смрзнување, јас вака правев: Смрзнував само варено телешко со ориз (правев количина пр. за една недела бидејќи секој ден јадевме месо), потоа го ставав во стаклените тегличли од кашичките на ХИПП и во замрзнувач. Секој ден си вадев по една и си додавав различни зеленчуци и имавме различно јадење. Па и сто пати боље во стакло да смрзнам него во пластика. Калапчињата не се пластични туку гумени и многу лесно излегува замрзнатата храна, а стакло како стакло може и да пукне. И да, ИМА повеќе работи од обичен блендер, си ја врши својата функција и мене ми користи, па кој како сака.
|
|
|
|