Rossana -> RE: Од град или од село (8.4.2010 15:49:04)
|
ИЗВОРНА ПОРАКА: Еца Како што има предностио градот, така има и селото свои предности, а многу од нив ги надминуваат предностите кои ги нуди градот. Многу помирен, стабилен живот живеат луѓето во село отколку во град ИЗВОРНА ПОРАКА: melody Jas ne bi otisla da ziveam na selo mozebi odmor od nekoi 5 dena da ke mozam da isteram ИЗВОРНА ПОРАКА: Annabel .а така ми се трча по ливади, сакам да се тркалам по трева со децата, да го слушнам секој звук на природата, што овде во Скопје е пригушен од возилата...а сакам и да се изнаспијам како човек... ИЗВОРНА ПОРАКА: Adrijana moze i da si poziveam malku na selo. Nekako zivotot na selo si go zamisluvam kako malku pozdrav. ИЗВОРНА ПОРАКА: BILE.F сакам на село да се одморам, ИЗВОРНА ПОРАКА: caci20 Inaku bi sakala da ziveam na selo. A sakam odmor vo takva sredina, eko turizam Ah sto ke pravam jas bez vas... me iznasmeavte... da znaet koooolku samo i jas kopneam po cist vozduh... Pred da se omazam ziveev navistina mirno i disev svez vozduh. jas i majkami otsekogas sme gi sakale cvekinjata pa zatoa gi imame vo site boi, si izgradivme gradina, sopstven mal park i mal ovostarnik, imame prilicno golem dvor i uzivame vo nego. Da vistina e deka navistina moze da se odmori vo selo, pa koga ke se razbudis da si napravis kafe i da si sednes pod senka, da si gi gledas cvekinjata... Abe sto da kazam ubavini. Sega ne da kopneam za toa... Ovde kaj mm nemame nekoj si kojznae sto dvor, edvaj si najdov mesto kade da si posadam malku cvekinja a ne pa gradini i parkovi da pravam, a ziveam i blizu do patot pa prasina kolku ti dusa saka, no toa e toa... ИЗВОРНА ПОРАКА: brineta88 Јас сум од град, ама се омажив во село. И искрено уште не се навикнав, нема каде да излезеш, ако ти текнало во моментот да купиш нешто немоеш тука мораш во град да одиш, не дека нема продавници ама има само најнеопходни работи, не е како во град. Сите може да викате дека сакате да живеете во село, природа, помирно, ама не е тоа тоа. Немаш кај да прошеташ, на кафе кај да излезеш да си шеткаш по продавници. Te razbiram potpolno kako ti e... navistina otkako se omaziv go pocuvstvuvav zatvorot na seloto, iako sme od isto selo, ne e ni malku isto kako porano. Koga bev doma izleguvav kade sakav, odev na kafe vo strumica, nekogas se pagase da odam i po 2-3 pati do gradot zatoa sto so taxi e navistina evtino... no sega... neznam mi nedostiga ponekogas mojot zivot... Zatoa i ja otvoriv ovaa tema, zatoa sto duri sega pocuvstvuvav kako e da zivees vo selo... Mislev deka ne e vazno koj kolku ima deka ljubovta e najvazna, togas na se gledav rozevo mislev deka nema da se promeni nisto no...
|
|
|
|