niki -> RE: менструален циклус (15.8.2009 23:54:04)
|
15.08.2009 Eve mami i ja da ti se pridruzam. Lele se izvadiv od pamet vecerva. Do pred poroduvanjeto mene ciklusite mi bea bolni, a bolkite mi pocnuvaa 2-3 dena pred ciklus i sekogas znaev sto me ceka. No otkako se porodiv se smenija rabotite. Denes mi se sluci fijasko, obicno mi doaga pomegu 28 i 33 den, ama ovoj pat mi porani mnogu, moze edna nedela. Neznam so sigurnost bidejki vo posledno vreme ne belezam ama bas mesecov bev na ginekolog i cekav da mi zavrsi i da pomine edna nedela pa da pojdam na lekar i po toa orjentirajki se ne ja ocekuvav pred 23. I sto e najtragicno i sega i minatiot mesec mi se sluci da ne osetam voopsto, naglo mi protekuva bez nikakvo prethodno predupreduvanje, nikakov znak. A jas denes u beli pantoloni i na rabota u 9 saat koga se poglednav cela krvava lele katastrofa. Isto i minatiot mesec ne sum se osetila i si se navednuvam da zemam nesto od frizider a kerka mi mi vika mamo sto tie toa crveno, si se isekla, koga se vidov ima sto da vidam. Aj toa, ama zosto tolku rano mi dojde pa 20 dena nema pominato, vi se slucilo vam nekogas?
|
|
|
|