Melanija RR -> RE: Болести во бременоста (23.9.2014 0:47:06)
|
ИЗВОРНА ПОРАКА: Slonceo1 Здраво мамички еве повторно јас. Значи кој малер сум страшна раб [sm=zz_banghead.gif] [sm=zz_banghead.gif].Баш кога се друго е во ред фатив сипаници за моја несреќа. ај ве молам за совет. Отидов дирекно во брза помош и ми кажа дека чим сум 22 недела не е страшноСекако закажав за утре кај гинеколог ама да го слушнам и вашето искуство и мислење ИЗВОРНА ПОРАКА: Felly RR Слонче, а какви сипаници се - мали или големи? АЈде не се секирај, сигурно и тие во брза помош знаат. Јас дури бев бремена баш се консултирав за тоа со матичниот гинеколог, и исто ми рече и тој - не е страшно, исто и јас бев второ/трето тромесечие, не памтам баш. ИЗВОРНА ПОРАКА: Slonceo1 Golemi se ne se bas sitni, ama veke pocnaa da pominuvaat. Mi prepisaa tecna pudra poleka pominuvaat. Samo edna doktorka mi spomna deka ne e strasno no da sme napravile nekakva kontrola do Skopje a za kakva kontrola ne mi objasni. Najverojatno nesto za sipanicite ИЗВОРНА ПОРАКА: Melanija RR Slonceo1 и јас сум слушнала дека некако нешто се проверувало,незнам како дали е доволно некакво ехо навистина незнам.А штом поминуват дали се сипаници? ИЗВОРНА ПОРАКА: Felly RR Snowhite мислам дека проверуваше нешто во втората бременост синчето мисалм дека прележа сипаници. АКо прочита сигурно ќе пише како беше кај неа. ИЗВОРНА ПОРАКА: Slonceo1 Ajde ega e se vo red. utre odam na ginekolog i ve izvestuvam. Blagodaram za moralnata podrska. Ubavo e sto se ima vakvi strani kade mozeme da si gi spodelime makite a voedno da prasame za sovet [sm=smiley1.gif] ИЗВОРНА ПОРАКА: Snowhite RR Sloneo1 не проверував ништо бидеjки каj мене синот и мм имаа баш во првото тромесечие, ама докторката рече дека jас имам прележано моjот имунитет го штити и бебето, е сега во твоjов случаj ти си добила сипаници ама мислам пошто си во поодмината бременост не би требало да му штети, сепак наjдобро да се консултираш со доктор ИЗВОРНА ПОРАКА: deluxe RR Slonce1 ne se plasi, edna prijatelka go imase tvojot slucaj ,mislam deka odprilika vo isti nedeli od bremenosta preleza krupni sipanici. Doktorot za da bidat mirni gi upati vo Sk na podetalno ispituvanje. Tamu samo na eho ja videle i i kazale deka nema nikakva opasnost za bebeto,istovremeno i toa se steknalo so imunitet na tie sipanici. Na kraj ispadna taka,bebeto si se rodi zdravo I zivo.Sega e veke golemo.[sm=smiley1.gif] ИЗВОРНА ПОРАКА: lolla Слонче, пиши што ке ти кажат, но и јас мислам имам слушано дека сипаници се опасни додека трае органогенезата те во првиот триместар. Ајде среќно, се надевам дека се е ок. ИЗВОРНА ПОРАКА: Slonceo1 Bev denes na ginekolog ama ne smeese da me pregleda da ne gi zarazime drugite trudnici sto se do 3 mesec. Inaku mi rece da ne se sekiram cim me fatilo posle 20 nedela, bebeto bilo oformeno nemalo sto da se plasam. Do treti mesec ako me fatilo bilo mnogu rizicno a sega ne.Koga ke mi pominat mi rekoa da odam pa ke vidam sto ke mi kazat samo ega e se vo red.
|
|
|
|