majka 79 -> RE: Едно дете-предност или не? (30.4.2010 12:22:01)
|
ИЗВОРНА ПОРАКА: Annabel ИЗВОРНА ПОРАКА: majka 79 ja sum kerka edinica i moeto mislenje e " nikako ne ostanuvajte so edno dete" ne e dobro ni za roditelite ni za deteto. premnogu se povrzani. siot svet na roditelite se vrti okolu ednoto dete, sekogas se premnogu zagrizeni, zivi zatreseni, nesakaat ni vlakno da mu fali..... isto taka i deteto, nema nikoj drug blizok osven roditelite i navistina se cuvstvuva mnogu samo. sekoj si ima svoe mesto drugarite se drugari, bratucedite bratucedi.....nemora da znaci deka ako ima brat ili sestra mnogu ke bidat bliski tuka e razlikata vo godini ,karakteri,polot... no sepak dajte mu sansa na deteto da si ima nekoj svoj. jas kako edinica sega imam dve deca, dve sincinja itoa na mala razlika od 2god. boze zdravje moze ke rodam uste edno. majka mi sega mi vika deka e presrekna sto sega ima tri deca (jas i moite dve) Потпис, и јас сум единица, а и мм, и сега имаме две деца со разлика од 2 г. и 8 м. Кога се разболе свекрва ми и кога мм немаше со кого да ја сподели тагата и кој да му помогне околу сето тоа, си ветивме дека ќе имаме две деца, да не поминуваат сами низ тешки моменти. Се надевам дека моите ќе се сакаат цел живот и ќе се чуваат.... annabel, od vakva situacija kako vasata najmnogu sum se plasela. vasite deca nemaat ni tetka , cicko , vujko, prvi bratucedi.....ljubov od mnogu bliski luge. i ubavo sto imate dve deca. a vo idnina poveke deca ke bidat vo vakva situacija, bidejki se poveke i poveke roditelite se resavaat za edno dete. spored mene losa odluka.
|
|
|
|