Сакаш да се откажеш? Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.
Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач. Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.
Дознајте повеќе.
blond jas mislam deka kako rastat ke i ke menjaat i mojata kerkicka zaspivase vo 12 i se budese vo 6 nasabajle od 5i30 veke pocne da kremecka a nekogas i tocno vo 6 a sega eve nekolku 4 5 dena unazad zaspiva pak vo 12 a se budi za dva tri saati i ne saka cel saat ja presoblekuvam jade i posle eden cas ke zaspie nekogas i dva zavisi i vo 6 pak ke stane pak ke jade i ke zaspie do kaj 8 i nestoa prek den koga ke ja izbanjam do 11 najkasno i zaspiva i spie edno tri saati a nekogas i samo na pola saat zavisi koga kako i mene me nervira samo sto ke zaspijam taa stane a baska i go navivam alarmot za da stavam drva vo ogan i epten sum mamurlija ovaa nedela se nadevam deka i e periodicno i nema da prodolzi taka
mamicka77...zosto ja presoblekuvas navecer?? taka ja oladuvas i ja rasonuvas...ako e gladna daj i da cica i nazad...samo dokolku osetis deka e kakana,togash presoblekuvaj ja
Ако заспие во креветче, спие помалку - околу 1-1,5 час (за денско спиење зборувам), а ако заспие на спална, па и уште татко му ако легне до него, може и повеќе од 3 часа да спие. За навечер немаме проблеми со спиење, никогаш сме немале. Од првата ноќ како што дојдовме од болница па до ден денес од 21-21:30 часот заспива, се буди во 7 за во градинка. Преку викенд и по 12 часа спие навечер.
mamicki kazete mi dali e normalno nie sme si mnogu malecki edna nedela i 3 dena ama ceeeel den bebusko spie i posle navecer se budi kaj 12 -1 i cela nok bara cicka gi iscicuv i ke podzadremi i pak i se taka do sabajle dodeka ne se razdeni pa da si zaspie spokojno...pocnav da se mislam dali da go budam preku den nekolku pati za da mi spie navacer aj kazete mi nekoj iskustvo gledam deka vasite bebusi se pogolemki pa neznam dali ova e vaka na poctokov neli do tie famozni 40 dena pa ke si se ponasa poinaku ili trebit da prezemam nesto bidejki sum hronicno nenaspana i gradite me bolat navecer od tegnenje :)))
Пробај буди го денски ама не верувам дека ќе успееш стварно е многу малечко и неможеш ти ред да му воспоставиш.За 1-2 недели ќе видиш дека ќе смени повеќе ќе си спие и навечер. Ние навечер немаме никаков проблем заспива околу 21h се буди за цицање околу 2h и 6h и продолжува до 8h.Е затоа преку ден ме пукнува спие 3-4 пати по максимум 30 мин.Навечер заспива сам во креветчето а преку ден во раце и тоа мора да шетам и да пеам едно 10-15мин.
vodickata pa vie ste mnogu mali za fakjanje red,bebinjata do 3meseci ne znaat sto e den sto e nok,istoto mi se slucuvase i mene do sabajle ke guga ke saka da mu trpoas so tropcinja da mu pustas igracki sto svirat a preku den si spiese,i tocno na denot koga napravi 3 meseci pocna da menja s kako po kniga duri ne mi se veruvase i si fati red navecer spiese preku den budna so po 1 saat spienje a od 5 meseci navaka sega imame skoro 9 si legnuva vo 8 vecer stanuva vo 8 sabajle preku den ima 2 spienja po 1 cas max 1,5.
Навечер спиеме од 20.30-21 до сабајле до 8 со будење два пати кај 1 и 5 за цицање.Преку ден преспива од 10 до 10.45-11, од 13.30- 14.30 и од 17 - 18. Зависи ако сме излезени и едно спиење прескокне после знае да спие и 2-3 саати,ама ако сме дома ако не го заспијам во тој период станува нервозен.Инаку заспиваме во раце 5-10 мин. нишкање.
lele bombica pa nasive se isti eve samo sto zaspa i ja slusam pak kenka ne mozam od nea nisto rabota da fatam ponekogas ostanuvame i bez rucek Na 5ti ke pravi 6 meseci belki koga ke pocne da sedi ke se zalazuva.........
nie preku den dremuskame i ako zaspie vika vo sonceto i mora da sum do nea da i ja stavam cuclata,toa e macno malku....ama pa navecer ke zaspie kaj 22h do kaj 9 nautro spie a denes,ja razbudiv vo 08 i pak zaspa,ja cekam da vikne............dusicka mala.....
Moeto bebe spie kako ,,zajak,,.Ni prvoto dete a ni ova sega nemaa ubav son.Ili ke go razbudi nekoe pozdrignuvanje i ke pocne da place ili pak ke sonuva nesto ke mrda so ocinjata voznemireno dise i na kraj sleduva plac.I samo se niskame i na kraj pak ne naspani,a navecer do 12 casot iako ke zaspie mora da se budi da poplace, i taka sekoj dennn...P.S i mnogu bljuckame
blond jas mislam deka kako rastat ke i ke menjaat i mojata kerkicka zaspivase vo 12 i se budese vo 6 nasabajle od 5i30 veke pocne da kremecka a nekogas i tocno vo 6 a sega eve nekolku 4 5 dena unazad zaspiva pak vo 12 a se budi za dva tri saati i ne saka cel saat ja presoblekuvam jade i posle eden cas ke zaspie nekogas i dva zavisi i vo 6 pak ke stane pak ke jade i ke zaspie do kaj 8 i nestoa prek den koga ke ja izbanjam do 11 najkasno i zaspiva i spie edno tri saati a nekogas i samo na pola saat zavisi koga kako i mene me nervira samo sto ke zaspijam taa stane a baska i go navivam alarmot za da stavam drva vo ogan i epten sum mamurlija ovaa nedela se nadevam deka i e periodicno i nema da prodolzi taka
mamicka77...zosto ja presoblekuvas navecer?? taka ja oladuvas i ja rasonuvas...ako e gladna daj i da cica i nazad...samo dokolku osetis deka e kakana,togash presoblekuvaj ja
andrijance eve sega veke ne ja soblekuvam na pocetokot ne ja soblekuvav no sveki ona kako sto znae vo se da se mesa i da sum ja soblekuvala i preku nok ajde vikam da ne pravam problemi mozebi za dobro mi veli no so nekolku prijatelki razgovor i site mi rekoa deka ne e ubavo deka si se utople i ne i smeta samo loso i pravam sto ja soblekuvam i veke ne ja soblekuvam gledam posleden pampers da i smenam okolu 11 bidejki vo 12 zaspiva i za da ne bide mnogu dolgo vo nea i ja soblecam duri vo 10 i 30 koga ja spremam za banjanje osven ako osetam deka e kakana
nemoj da gi presoblekuvate decata noke.jas ja presoblekuvav kerka mi zatoa mi stanuvase uste nekolku pati,sega ne ja presoblekuvam i spie cela nok,pelenata e utop nautro,koga ke stane togas smenuvam.....za da si pospiete sovet od mene;-)))
Моето бебе додека беше ептен мало, воопшто и многу малце спиеше, посебно преку ден. А сега (2и пол месеци сме), преку ден сака да јаде, малце се поигра и ако не заспие за 1 до 1 и пол откога е буден станува многу нервозен. Заспива ми во раце така што ја мушне главата под мојот пазув да му биде темно, на каучот легнат на страна кога сум до него, или во релаксатор пак ако го држам за рака. Ама амо се префорсира, многу станува нервозен и потешко заспива. Навечер заспива сам во креветчето со цуца наравно и сега зависи некогаш се буди на 4 сата, некогаш на 6. Мада можам да кажам дека ја разликува ноќта од денот барем.
Ние вчера спиевме од 14:30 до 18:00 и вечерта заспа во 00:00 часот.....денес еве ја заспа кај 14:00 па ќе видиме до кога ќе тера некогаш спие по саат ипол некогаш два а некогаш три....пред тоа ич не спиеше ....а навечер сега нешто овие 3 дена ми кенка за цуцла пошто ја одвикнувам и често ми бара млеко а пред тоа со цуцла не ми бараше млеко многу ама ајде ќе издржам нека се учи без цуцла еве веќе 4 ден заспива без неа.
Моето синче кога беше малечок бебуш до кај 4-5 месеци, не спиеше скоро ич, дремнуваше само по пола саат јас за тоа време не успевав ни да јадам, и цело време ми беше во раце. После тоа дојде друг период кога почна да спие по два-три пати по саат, два зависи колку пати спие. А сега веќе недела дена почна многу проблематично да се успива и преку ден и навечер, цели церемонии, тегнења па дури и плачки...му се спие, а не може да заспие. Веќе три дена пошто почна покасно да заспива преку ден му доаѓа по едно преспивање од негде дваипол саата...Навечер заспива од 22-23часот, а му се има случено и кај 24.
[/quote] andrijance eve sega veke ne ja soblekuvam na pocetokot ne ja soblekuvav no sveki ona kako sto znae vo se da se mesa i da sum ja soblekuvala i preku nok ajde vikam da ne pravam problemi mozebi za dobro mi veli no so nekolku prijatelki razgovor i site mi rekoa deka ne e ubavo deka si se utople i ne i smeta samo loso i pravam sto ja soblekuvam i veke ne ja soblekuvam gledam posleden pampers da i smenam okolu 11 bidejki vo 12 zaspiva i za da ne bide mnogu dolgo vo nea i ja soblecam duri vo 10 i 30 koga ja spremam za banjanje osven ako osetam deka e kakana
[/quote]
navecer nemam problem, 20 :30 se banja i legnuvame na krevet cica i si zaspiva, se budi 2-3 pati za cicanje i spie do 7-8, zavisi. a preku den katastrofa, ne zaspiva tesko ama se budi na 30 min i saka da cica i da spie. nemozam ni vo vece da odam, celo vreme sedam do nego da ne stane i koga ke go vidam deka mrda mu davam odma da cica i ke prodolzi i sto ako spie saat ipol.ima 8 ipol meseci, se nadevam deka ni e period
navecer go banjam okolu 7 saat cica i zaspiva i spie dokaj 5ipol 6 sabajle so toa sto se budi 2-3 pati da cica a denski so ziv zort dva tri pati vo denot po pola saat-saat a pa si velam podobro navecer da spie denski e drugo sega za sega e dobro ne se zalam...
nie veke mozeme da kazeme deka si fativme red na spienje,nasabajle ja banjam okolu 11 i zaspiva okolu 12 ke spie do 15i 30 pa nekogas i 16 ja fati,potoa okolu 17 i 30 samo 20 min i okolu 20 i 30 samo 20 min pa i pola saat nekogas i potoa zaspiva duri vo 24 casot stane okolu 3i 30 za jadenje jade i okolu 6 pak stane jade dokaj 8 i 30 spie i tolku
navecer nemam problem, 20 :30 se banja i legnuvame na krevet cica i si zaspiva, se budi 2-3 pati za cicanje i spie do 7-8, zavisi. a preku den katastrofa, ne zaspiva tesko ama se budi na 30 min i saka da cica i da spie. nemozam ni vo vece da odam, celo vreme sedam do nego da ne stane i koga ke go vidam deka mrda mu davam odma da cica i ke prodolzi i sto ako spie saat ipol.ima 8 ipol meseci, se nadevam deka ni e period
Mila, i kaj nas e slicno preku den, samo shto spie vo relaksator, pa si sedam do nea surfam i ja klackam koga kje se razbudi, inaku nikako ne vrzuva povekje od 45 min do saat...
Ехх кај нас е вака денски едвај заспива и тоа сака многу во релаксатор да нана ако ја префрлам секундарно се буди А навечер се бањаме,се гушкаме легнуваме во креветче и заспани сме без проблем!!!
Вечерта се бањаме околу 8-8:30, јадеме околу 9 и заспива воглавном лесно во креветче, со цуцла наравно. Се буди околу 2 или 3 за јадење и спие до 7. Некогаш продолжи до 8,9 дури и 10, а некогаш не. Е сега преку ден е друга прича, гледам дека му се спие, душа му спие, ама не сака да заспие, многу е активен и обавезно мора да поплаче малце или малце повеќе . Сите можни пози, позиции и места имаме испробано. Во релаксатор, во транспортер, на грб, на страна, на кауч, на мене, во раце.... и сето трае само одреден период и после морам да измислувам нешто друго. Најдобро ми е кога излегуваме некаде, во транспортер и во кола тоа се уште секогаш пали.
nie si imame red koga stanuva zbor za spienje.. preku den na sekoi dva casa po pola saat, a koga kje zaspie nakaj 16 spie 2h...go banjam pokasno zasto nema sansi da zaspie pred 23h...samo shto recisi sekogas zaspiva razlicno...koga mu se spie...samo go stavam u relaksatorot - lulaska i zaspan za 2 min...nekogas so nani nani u race, a nekogash na grada...navecer najcesto kaj tato vo race ili u relksator pa go prefrlame vo krevetce..kako i da ne se zhalam...dobar e..eve vcera bevme na rodenden.go izbanjav go nacicav i majka mi go cuvase..se zaspale brzo..normalno mallu si pokenkal...
< Поракaта ја уредил Andriance -- 8.12.2011 13:33:20 >
Off lele sto da pisam na ovaa tema.. Ke pravime dva meseci i seuste bez nikakov ama bas nikakov red za spienje. Moram da napomenam deka moevo bebence mnogu go macat grcevi, celata e izremetena od niv. Jas pocnav kosi da kubam:) ja banjame navecer, edvaj zaspiva.. Ako zaspie, toa vo glavno e vo race zaspana, taka izvrtena istutkana ke spie - ke ja spustam vo krevetce- pisti place.. Ajde pak uspivanje.. Ako imam sreka ke pospie saat ipol a potoa ja budi grc place i okokoruva oci..pa posle dolgo vreme ne uspevam da ja zaspijam. Taka vrtime vo krug. Nemozam da odredam koga se budi za cicanje zasto pretezno grcevite ja budat. Eve najnovo nesto- vo posledno vreme samo moze da spie so stomak svrtena kaj mene na stomak! Taka svrzuva dva saati, pa ke se razbudi. Ama jas cela nok sum budna zasto vnimavam na nea. Neznam koga ke pomine ova ludilo.
Znaci, navecer fala bogu nemame problem, se budi normalno za cicanje i si prodolzuva. Ama zatoa preku den, luge ne spie ni 10 min. Zaspiva vo race ili na relaksator koga e epten umorna i veke ne moze da si gi drzi ocite otvoreni, paga vo koma, i toa trae 5-10 min. Tolku. Cel den sara-bara so glavceto, i saka da ja zanimavas. Kolku spijat vasite bebinja na 3 meseci?! Imaat onaka red, ednas otsabajle, ednas porucek po saat-dva? Prvata kerka mene taka mi spiese...