natus
|
Jas ke vi pisam od sopstveno iskustvo...moeto e 2.5 meseci i mozam da kazam deka e golema spanka, no toa na pocetokot mi napravi neviden problem, dojde do toa sto bevme vo bolnica na nejzini 15 dena i bese vo zivotna opasnost 2 dena . Imeno koga dojdovme od bolnica jas imav malku mleko, a taa bese lakoma i demek cicase i toa jas neznaejki ja ostavav da vlece po saat, posle toa ona pak placese, i davav samo malku dohrana ubedena deka od kaj mene iscicala, i posle pak placese, ama site mi vikaa grcevi se, da ne se sekiram, i da ja ostavam da spie. Ona spiese mnogu. Pa skoro celo vrwme, i dodeka cicase spiese...mi vikaa ne ja budi, navecer 4-5, pa i 6 saati 1,2 veceri spiese. Za toa vreme, so ovoj nacin, i sovetite od site da ne ja budam, nie sme namaluvale od tezina (jas primetuvav, ama starive okolu mene, ne, veze nema, sekoj den sum so nea i ne primetuvam deme deka napreduva), da ona eden den za prvpat ispovrati epten, se zadrgna, jas ispaniciv i samo za toa ja odnesov vo bolnica, od strav, i ne zadrzaa edna vecer radi namalena tezina, utredenta krvnata slika super, da ne ispustat bevme spremni i sreka ednata doktorka rece uste eden den. Utredenta pred idenje se vkocani, kaci naednas temperatura, i deteto edvaj mi go spasija, se pokaza bakterija vo krvta, mi rekoa deka golem udel ima toa sto namalila tezina, dehidrirala, mada postoi i somnez deka e od poragajot nesto, ne od mene infekcija, tuku od teskiot poragaj ili nesto ne sterilno, ne znam, no dehidrirala, i bakterijata zavladeala. Moj sovet do 6 nedeli da gi budite na 2-3 casa i da gi hranite i nikoj da ne slusate, posle e druga pesna, jas i sega sum vo panika, eve denes mnogu spie, si spie i celi noki, naspana sum, ama od iskustvoto togas ova e moj sovet.
|