boni25
|
A bre Ring, svativ deka nema pravila okolu spienjeto, pred da se porodam se iznacitav literatura za toa kako da se stavi red za spienje na bebe pa ponatamu i dete, i resena bev da se pridrzuvam do nekoi si moi principi, ali ne iskoci taka, vnuk moj od brat koj uste malku ke polni 2 godini, seuste se budi po 4 do 5 pati navecer, brat mi i snaa mi zivi nenaspani, de se budi za mleko, de za vnimanie i ne znam za uste sto. Mojata malecka kolku tolku fati nekoj red za nokno spienje, i toa pred nekoe vreme bidejki na pocetok ne znaese sto e den a sto nok, preku den spie, navecer budni, ali nema pravilo deka nema da smeni, tek koga ke pocnat da vadat zapcinja, pa mislam deka i togas ke bide haos. Na mnogu stranski sajtovi, pedijatrite preporacuvaat posle vtoriot ili tretiot mesec na bebeto, ako bebeto si napreduva normalno, da se skrati noknoto hranenje i bebinjata da imaat neprekinat son od minimum 8 do 10 casa, bidejki objasnuvanjeto e deka budenjeto navecer e poveke navika otkolku realna potreba za hrana i deka vo noknite saati isto kako kaj vozrasen covek, ne treba da se opteretuva zeludniceto na bebeto. E sega ova teoretski ima smisla, ali primenuvanjeto vo praksa mislam deka e mnogu potesko. Kako koga ke se razbudi sred nok i bara jadenje, ti da i reces, izvini mame, nema jadenje za tebe,prodolzi da spies, moze nekoi uspeale, ako ima takvi neka pisat pa i nie ostanatite da primenime nekoi tehniki, jas ne bi imala srce da si go ostavam bebeto da place celi 4,5 saati za jadenje do sabajle, makar sto znam deka ne bi mu napravila nisto loso.
|