Melanija RR -> RE: Дали е безбедно земањето лекови во тек на бременост? (21.5.2014 13:32:09)
|
ИЗВОРНА ПОРАКА: MMM27 Имам проблеми со вкочанет грб и врат, не можам ни да седам ни да спијам [sm=smiley19.gif] Не знам дали смеам да се напијам аналгин или парацетамол? Некако ми е незгодно да му се јавувам на докторот за вакво прашање, па ако прашала некоја од вас, ве молам да сподели. ИЗВОРНА ПОРАКА: sandriana RR MMM27, јас пиев парацетамол кога бев 7ма недела, ама поради прејака настинка, и тоа само 3 дена по едно дневно, додека малку не се оправив. Ако ти имаш мака со вкочанетост, обиди се прво со масажа да се среди, мене тоа секогаш ми помага. Аналгин половинка пијам само при неподнослива главоболка, кога не ми помага ни масажа, ни вода пиење, а тоа се случило до сега 2-3 пати ( а сум веќе 24та недела). ИЗВОРНА ПОРАКА: Mamita30 МММ27 Јас и пред да останам бремена имав проблем со грбот, односно со кичмата, но ете ја контролирам тежината, избегнувам слатко, газирано, леб. Сега сум крај на 23 недела и досега неколку пати имам осетено силна болка во пределот на грбот и кичмата и се мачкам со коњска маст, ја има скоро во сите аптеки и воопшто не е скапа, дури и ја користам за болки во нозете и мускулите, па и глава кога ме боли знам понекогаш да се измасирам благо на челото, мене многу ме релаксира.(тоа е како ментол гел и нетреба многу да се масира, само да се втрие) ИЗВОРНА ПОРАКА: MMM27 Фала на советите, ќе пробам и со тоа. Јас се мачкав со ментол викс мислам се вика, ама ќе купам и од таа.
|
|
|
|