|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  19 20 [21] 22 23   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Хистероскопија
10.6.2014 22:27:39   
Melanija RR
scared зошто толку страв, така себе си си штетиш се вознемируваш.Сите низ темава што сме пишале живи и здрави сме и добар дел и со бебчињаuser posted image
А 1,5 година бев на лапаро и хистеро и царски,и двата пати одлично поминав со анестезијата

Само убави мисли и за поубаво одиш user posted image

3год= 8 кломифен,лапаро-хистеро, полупроодни јајцеводи,
3 IUI =/, без терапијаuser posted image август 2013г.
user posted image Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни

(Одговор на членот Lilja Maria)
Непосредна врска до пораките: 501
10.6.2014 23:05:20   
kapina
Jas vo zivotot imam primeno 4 celosni anesteziI pa eve ziva I zdrava sum prviot pat bese kogame operiraa od ispukano slepo crevo togas imav samo4 I pol godinkivtoriot pat koga mi pravea endometrijalna biopsija tretiot pat koga mi pravea histeroilaparoskopija cetvrtiot pat koga mi vadea jajcekletki za vreme na IVF I nikogas ama bas nikogas ne pomisluvav oti moze nesto losho da mi se sluci

(Одговор на членот Melanija RR)
Непосредна врска до пораките: 502
11.6.2014 11:57:07   
Kvisko
Lilja Marija хистероскопија и лапароскопија не заказажуваат заради летни одмори за да не се надеваш па да ти откажат. Од истите причини не прават ни инсеминации во текот на месец Август. Хистероскопијиите и лапароскопиите с еправат на точно одредени денови од циклус и може да се случи баш тие денови лекарот да не е тука или да нема доволно анестезиолози и слично. Чисто логистички е проблемот. Јас хистероскопија правев во Ремедика и ја преместуват од Декември за во Февруари зашто фаќаше период пред празници, сега правев хистеро/лапароскопија на ГАК и за малку фатив ден пред продолжен викенд (на Велики Четврток беше интервенцијата), значи за малку пак ќе ми ја одложеа ама се се заврши пред празникот. Едноставно околи прасници и во лето тимовите се намалени и затоа не се планираат интеревнции кои не се итни или ептен неопходни.

(Одговор на членот kapina)
Непосредна врска до пораките: 503
13.6.2014 12:28:14   
Lilja Maria
Фала ти за одговорот,Тофоски на извештајот ми напиша доколкку не забремени до септември да се направи Хистероскопија па сега не ми е јасно во септември пак ќе треба да закажувам најверојатно мој термин за кај Тофоски и после тоа да мми закаже за операција,искрено ќе чекам многу ми е скапо по приватниве клиники,истрошена сум и финанскиски и физички и психички,одмарам до септември па од септември хистероскопија позз user posted image

(Одговор на членот Kvisko)
Непосредна врска до пораките: 504
13.6.2014 18:16:37   
Melanija RR
Lilja Maria најдобро е да се остави малку простор ако не биде тогаш лапаро и хистеро и најдобро е и двете.Ти посакувам во септември веќе да има user posted image

user posted image Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни

(Одговор на членот Lilja Maria)
Непосредна врска до пораките: 505
15.6.2014 16:24:20   
butterfly1
Doktorov mi predlozi da napravime histeroskopija bidejki nemam praveno pa da vidime kako e vnatre matkata a i nesto kako polip mal mu se vide problemi vrz problemi idat user posted image nejse toa tuku me interesirase posle kolku vreme od histeroskopijata moze da pocnat da se pravat prvite obidi za bebce? Nekoi vikaat 1 mesec da pomine , nekoi 10 dena..user posted image

Непосредна врска до пораките: 506
15.6.2014 18:26:45   
Melanija RR
butterfly1 зависи и што ќе се дијагностицира ,сепак најдобро е по интервенција да добиеш циклус и после може да пробувате.Мислам во текои потешки случаи повеќе се прави пауза 2-3 месеци.

(Одговор на членот butterfly1)
Непосредна врска до пораките: 507
17.6.2014 15:18:42   
frosina55
Zdravo . Nova sum ovdeka imam zakazano histeroskopija za naredna nedela i sakam da ve prasam kolku vreme pred operacijata ne smee da se ima odnosi? I uste ovoa malce mozi smesno e ama dali vo operacionata sala si idi odejki ili vo kolicka ne nosat?

Непосредна врска до пораките: 508
17.6.2014 15:41:05   
Kvisko
Frosina55 на хистероскопија не смета толку многу односите колку присуството на сперма и можноста за инфекција. Ако имате односи тогаш обавезно со кондом. Мене до сега двете хистероскопии ми биле одма после циклусот и сум немала односи неколку дена пред тоа бидејќи сум имала циклус.
Инаку ако си на ГАК ќе си одиш сама до делот за подготовка (како шок соба) па од таму те туркаат сосе кревет во сала.
Во Ремедика бидејќи дел од подготовката за анестезија ми беше во соба ме гураа со количка до сала.

(Одговор на членот frosina55)
Непосредна врска до пораките: 509
17.6.2014 19:22:43   
frosina55
lele zar mora taka nekam ic da me gurka nekoj sakam sama da si idam do salata user posted image inace na gak ke pravam i malce pojke taka strav me faka
kako e custvoto da zaspivas so anestezija posle ko ke se razbudis loso li se osekas? imam citano deka si svesen ali nemozis da zborvis nisto user posted image

Непосредна врска до пораките: 510
17.6.2014 22:00:47   
sesilia
Хехехе,после ќе се смееш на ова user posted image Нормално е да те фаќа страв малку,јас двапати се правев па за 2та пак ми фуфкаше,али не се секирај ,нормално е после анестезија да си малку зашеметена,малку да ти се врти,ќе ти се спие,но после 2,3 саати ќе бидеш како нова.Со среќа user posted image

Инаку бев на контрола после 2та хистероксопија и се е во редuser posted image

Непосредна врска до пораките: 511
17.6.2014 22:02:50   
sesilia

ИЗВОРНА ПОРАКА: butterfly1

Doktorov mi predlozi da napravime histeroskopija bidejki nemam praveno pa da vidime kako e vnatre matkata a i nesto kako polip mal mu se vide problemi vrz problemi idat user posted image nejse toa tuku me interesirase posle kolku vreme od histeroskopijata moze da pocnat da se pravat prvite obidi za bebce? Nekoi vikaat 1 mesec da pomine , nekoi 10 dena..user posted image

Батерфлај,мене ми рекоа до септември да чекам значи околу 2,3 месеци ама бидејќи двапати ме правеа.Инаку се чека регуларно месец дена,така мислам,ти најубаво прашај си го докторот тој ќе знае спрема тежината колку ти треба да чекаш.

(Одговор на членот butterfly1)
Непосредна врска до пораките: 512
18.6.2014 15:51:46   
Kvisko
Frosina на ГАК ќе си слезеш сама до долу од втор спрат нормлано во придружба на сестра. Потоа влегуваш во стерилен дел во салите и таму само те гураат со креветот неколку метри не те гураат низ цела болница де.
После хистероскопија анестезијата навистина брзо поминува. Малку си само поспана и толку. Мене се ми беше нормално зо зборувањето после хистероскопијата. Исто и после лапароскопијата која оди со поинаква анестезија се ми беше ОК. Тоа со анестезијата зависи од човек до човек. Ич не му ја мисли и не се секирај околу тоа. Има лекари и сестри ќе се грижат за тебе.

butterfly1 мене и после хистероскопијата и сега после лапаро-хистероскопијата ми рекоа дека може да почнам да се обидувам после првиот добиен циклус. Така што со тоа ништо не губиш само добиваш.

(Одговор на членот sesilia)
Непосредна врска до пораките: 513
18.6.2014 19:07:13   
scared RR
znaci da znaev nemase da idam da pravam vo sistina lopuzani se pravi aj operacijata sto mi lupnaja cena od 40-50 iljadi ok, tuku sega moralo brisevi od nos i grlo zadolzitelno i tie prvo demek vo taa cena sega gledam 700 den, posle onie analizi na krv 4000 zasto ako se zadsolzitelni mi gi naplakaat? ali ne planiram da plakam 4000 za niv koga toa za 200 den ke proveram na drzavno i taka da ke gi napravam na drzavno neka drndaat ako sakaat posle
.Vtoro tamu ludnica bilo be ja si vikam privatno e podobro ono sestite katastrofa doktorive prepolni so guzva ne znam veke strasno. Mene pa ne mi dojde seuste od stres si mislev, i odam da me vidi doktorot i mi vika ima
ENDOKOMORNA cista 44mm, kakva e taa prvta slusam? i ne mi objasni nisto zamislete samo deka ne e siguren dali e cista dali nekoe folikulce sto ne puknalo samo mi go pokaza na ekranot deka mi e pozadi matkata bozee sega sum preplasena , mi rece da pocekam da dobijam pa da ja pravime operacijata da de pari da se zeme odma vise mi se place user posted image

Непосредна врска до пораките: 514
18.6.2014 20:42:34   
sesilia
Оф бе мила,кај кој доктор беше во Систина,кај Ивановски да не е ?
Не мора да ја правиш таму де,ако сакаш ќе ти дадам конктакт од мојот др во ремедика што ме правеше таму е 32 000 со сите испитувања.Тоа што те тераат да правиш нема врска,брис нос и грло бе!!! Немора таму да одиш у авицена е 300-400ден.Не се скирај види уште едно мислење ако ти треба помош,тука сме user posted image

(Одговор на членот scared RR)
Непосредна врска до пораките: 515
19.6.2014 9:51:58   
Anonimen
na 27 mi juni mi e zakazana histeroskopijata jas na 29 ti sum na svadba kaj koleska, ne mozam da ne idam bliska mi e epten , ke bidam li sposobna da idam? Inaku cel den treba da sum prisutna i kaj nea doma i vo maticno se po red :/

(Одговор на членот sesilia)
  Непосредна врска до пораките: 516
19.6.2014 9:56:22   
Anonimen
inaku doktorkata mi rece mozeme i za 30ti Juni da ja odlozime togas da ja pravime ama pa kaj jas predhodniot cel den na svadba utreto operacija ic ne ide ni toa aj sovet sto da pravam???user posted image

(Одговор на членот Anonimen)
  Непосредна врска до пораките: 517
19.6.2014 10:27:43   
Zoya
Анонимен, не би требало да имаш проблем на 29ти. Дента која ќе ти ја направат хистероскопијата истиот ден ќе си одиш. Во текот на тој ден може да си поспана од анестезијата, ама толку. Јас следниот ден бев како нова, така што мислам дека нема потреба да се секираш. Единствено имај на ум дека ќе имаш слабо крварење, барем кај мене беше слабо. И не се секирај, сѐ ќе биде во ред user posted image

Обиди од 2012;
IUI x 4 = /;
HSC 2013 (отстранет септум, изваден полип)
IVF #1 - /

(Одговор на членот Anonimen)
Непосредна врска до пораките: 518
19.6.2014 11:15:21   
Hopeful RR
Anonimen, ич не се замарај за свадбата, направи си ја хистероскопијата претходно и таман ќе се опуштиш после на свадба user posted image Јас имав минимално крварење, ама скоро ич, и гадењето ми траеше само дента на операцијата, следниот ден се си беше ок. Ако сеа ептен те фати гадење на свадбата, ќе си седнеш, не мора на нозе да стоиш цел ден и цела ноќ user posted image Ајде со лесно, па пиши ни после тоа!

Обиди 2,5 години
HSG, HSC, отстранет септум, IUI x4, IVF успешно :)
2015 user posted image user posted image

(Одговор на членот Zoya)
Непосредна врска до пораките: 519
19.6.2014 15:30:12   
Kvisko
Anonimen јас наредниот ден по хистероскопијата бев на концерт. Не е ништо страшно само дента кога ја прават интервенцијата си поспана. Јас си го прашав лекарот дали смеам да одам и добив потврден одговор. Значи слободно можеш да одиш на свадба утредента само не се замарај премногу, бе скокај не рипај кога ќе почувствуваш умор седни си и толку. Сега пак правев дијагностичка хистероскопија заедно со лапароскопијата и се е во ред се уредно зараснало после првата хистероскопија значи рипањето на концертот не влијаело на исходот од интервенцијата.

Scared секогаш посоти опција за државно да си ја правиш интервенцијата. Јас имам искуство со Ремедика и со ГАК. Третманот на лекарите и сестрите мене ми се виде скоро ист. На ГАК само фали онаа „ресторантска“ храна и давање сокчиња, шарена постелнина итн итн. На ГАК сокчињата од дома си ги носиш, постелнината е бела. За хистероскопија искрено каде во болница си само дента не вредат парите што ќе ги дадеш во приватните клиники. Освен ако не инсистираш на одреден лекар кој цело време те води и ти ја знае историјата па не можеш на друг да веруваш. Инаку секаде има стручни лекари.

(Одговор на членот Hopeful RR)
Непосредна врска до пораките: 520
21.6.2014 19:05:35   
scared RR
Jas da kazam deka mi e zakazana histeroskopijata za cetvrtok i kako ide vreme mene se poveke mi prpa sto bi se reklo user posted image se nesto mi e strav deka naopaku ke pojde, nekoi misli mi idat ne mozam da gi izbegnam user posted image
Sega sum na terapija so Sumamed a od ponedelnik prodolzuvam so Klindamicin koj posle operacijata ke go prodolzam zaedno so vaginaletki i Cikloproginova. Antibiotikov mi e daden radi nekoja Streptokoka mi se javi na brisot i morav , nekoj iskustvo so pienje antibiotik pred HSC?

Непосредна врска до пораките: 521
22.6.2014 14:14:27   
frosina55
scared ne si sama vo stravot ja utre pravam i denes se seknav samo mislite na toa mi idat user posted image mnogu mi e strav , jas sum so aritmija i od toa uste tolku me panici

sakav da ve prasam dali denta pred operacijata se viduvavte so anesteziologot? Zaboraviv nesto da mu kazam pa ne znam dal ke go vidam pred toa ili direktno v sala vlaga user posted image

(Одговор на членот scared RR)
Непосредна врска до пораките: 522
22.6.2014 20:44:30   
frosina55
devojcinja aj kazite mi do kolku smeam da se banjam deneska? utre ja pravam a sakav posle da se istusiram da se opustam malce smeam ili ne?

Непосредна врска до пораките: 523
23.6.2014 10:46:00   
Kvisko
Frosina55 нема ограничување за бањање. Можеш да се бањаш до кога сакаш дури и утроро пред интервенцијата можеш да се истушираш ако сакаш.

Непосредна врска до пораките: 524
23.6.2014 21:46:32   
scared RR
da ve prasam ne znam dali da zeam sloboden den vo sreda ( cetvrtok ja pravam) potrebno li mi e? Rabotata ne mi e teska a rabotam od 9 do 5 user posted image

Непосредна врска до пораките: 525
Страница:   <<   < Претходна страница  19 20 [21] 22 23   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  19 20 [21] 22 23   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

Дали ви се менструации болни?
пеперутка16

Во последно време имам толку болни периоди што дури и се онесвестувам..итно е, ми дава инекција и толку..А сега кога стареам како што стареам. Имам 29 години, уште не сум се породила итн.