|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  20 21 [22] 23 24   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Хистероскопија
24.6.2014 10:51:04   
Kvisko
Scared немаш потреба да земаш слободен пред интервенцијата, освен ако тебе не ти е покомотно така. Чувај го слободниот ден за во петок после интервенцијата и така ќе ти се спои со викендот па тамн ќе се одмориш од се.

(Одговор на членот scared RR)
Непосредна врска до пораките: 526
24.6.2014 11:30:00   
Hopeful RR
Се слагам, ако веќе земаш ден, подобро петок, ќе си споиш со викенд. И мене исто вака ми дојде, земав два дена и се помина нај ок. Ајде со лесно user posted image

Обиди 2,5 години
HSG, HSC, отстранет септум, IUI x4, IVF успешно :)
2015 user posted image user posted image

(Одговор на членот Kvisko)
Непосредна врска до пораките: 527
24.6.2014 13:04:48   
scared RR
Fala devojki, jas sum malce zagrizena uste imam krvarenje a denes 6ti den mi e, ne e obilno ama sepak go ima pri brisenje user posted image

I da ve prasam mi rekoa utre da sum na tecna ishrana, osven supi sto mozam drugo da jadam, ovosni jogurtcinja moze? Pijam antibiotici i neznam kako so tecnosti cel den stomak ke me boli user posted image

(Одговор на членот Hopeful RR)
Непосредна врска до пораките: 528
24.6.2014 13:19:16   
Melanija RR
Даваа лист со мени пред 2 години, мислам беше супа,чај ,и бистри напитоци и тоа се докај 16 часот после тоа ништо само течноста за прочитување

3год= 8 кломифен,лапаро-хистеро, полупроодни јајцеводи,
3 IUI =/, без терапијаuser posted image август 2013г.
user posted image Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни

Непосредна врска до пораките: 529
24.6.2014 23:23:09   
scared RR
lele dosadivc jas znam so moive prasanja ama iljadnici mi se vrtat user posted image znaci den pred operacita ne smee voopsto leb da se kasne ? ni malce onaka popara so jogurt? :/

i onie tabletkine sto se pijat posle toa ( cikloproginova) mi gi kaza doktorot se pocnuvaat odma da se pijat ili posle toa? da znam ako odma se pijat da gi kupam uste utre ..
uff edvaj cekam da pomine ke mi padne golem tovar epten, isplasena sum najmnogu sto moze user posted image

(Одговор на членот Melanija RR)
Непосредна врска до пораките: 530
25.6.2014 0:05:39   
kapina
Na mene nisto ne mi dadoa samo znam den pred histeroilaparoskopija ne smeev nisto da jadam I od 18 casot ne piev ni Vida ni misto se do utreto koga me operiraa

Непосредна врска до пораките: 531
25.6.2014 11:38:30   
scared RR
Jas seuste imam krv pri brisenje user posted image denes mi e 7mi den a mu rekov na doktorot deka znae nekad da mi trae poveke neznam zasto taka rano na 8mi den mi ja zakaza. Smee da se ima malce krv ili ne? neznam dali da mu se javam da prasam

(Одговор на членот kapina)
Непосредна врска до пораките: 532
25.6.2014 11:59:26   
Melanija RR
Мислам дека ме е проблем но ако моѓеш јави се и прашак,не е на одмет а може и од стрес да е.Инаку може со малк леб не е проблем.Ќе видиш за час ќе помине и ќе се чудишuser posted image џабе е стресот user posted image

user posted image Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни

Непосредна врска до пораките: 533
25.6.2014 16:47:41   
Kvisko
Scared со лесно ич не се секирај. За циклопрогиновата ќе ти каже лекарот после интервенцијата. Јас за хистероскопијата бидејќи ми отстранија септум пиев и естофем и циклопрогинова ама ми кажаа дента и ми кажаа како да ги пијам.
Сега вториот пат бидејќи беше само дијагностичка ништо не пиев.

За хистероскопијата исто така не се прочистував туку претходниот ден бев на лесна храна, јогурт смееш до кај 18:00 леб само сабајле. После 18:00 само сокови.
За крварењето сепак прашај го лекарот најдобро си знае.

Непосредна врска до пораките: 534
25.6.2014 20:04:46   
scared RR
Devojki vi gi baraa li snimkite od hsg da gi nosite denta?

(Одговор на членот Kvisko)
Непосредна врска до пораките: 535
25.6.2014 23:32:46   
Hopeful RR
scared, баш сега те мислев user posted image Мислам дека не ги бараа снимките од ХСГ, имаат извештај кај нив, но може подобро земи си ги, за секој случај.
Како помина со храната?
Со среќа и лесно утре, пиши ни кога ќе можеш!
user posted image

Обиди 2,5 години

Непосредна врска до пораките: 536
26.6.2014 7:12:54   
scared RR
eve me devojki sega trgam za sistina ama imav krvarenje sabajlevo povtorno pa neznam sto ke bide, isto taka zborev so mojata doktorka i ke odam na spinalna anestezija mi rece deka mnogu pobezbedna e sega ima od nea glavobolki i se ama se ke izdrzam samo da ne me zaspijat skros
ke vi pisam sto ke napravam so krvarenjeto doktorkava vika mozno e da ti odlozat ne trebalo krv da ima :/

Непосредна врска до пораките: 537
26.6.2014 19:11:04   
scared RR
еве сум јас пак user posted image завршив со хистероскопијата , се на се страшно ми беше , сите тие припреми процедури , па заспивањето и будењето ми беше мачно ми се вртеше и имав болки во стомакот ама брзо помина. Али персоналот во систина на 3ти кат катастрофа влечки едни невидени, нејкеа докторот да го викнат да ме види и пушти па така да окапав до 6 саат таму за на крај да ми речат докторот си отишол дома , е добро утро сигурно не ке седи цел ден user posted image значи ме разочара тоа што не се виде со мене да ми објасни ништо само на маж ми кога ко побарал зашто не знаеше за мене ништо 2 часа му рекол дека се ок поминало, терапија пишал на листата Трицеф таблетки кои ги платив 700 денари, а да се видев со него ке го потсетев дека пред тоа пиев Клиндамицин со кои требаше да продолжам и после операцијата . Искрено за тие пари ништо посебно од третманот сестри што вртат очи и се неуслужливи ги има и тука и на државно, a а докторите страшно зафатени и заборавени , дури ни во сала не го видов само прашав кај е докторот рекоа се облака и толку user posted image

< Поракaта ја уредил scared -- 26.6.2014 19:12:56 >

Непосредна врска до пораките: 538
26.6.2014 22:57:32   
Melanija RR
Спинална анестезија за хистероскопија???Првпат слушам
А за Систина и тој однос тоа е парите се дадени ,сега бркај го да се видиш и да ти каже што интервенирал,што терапија.
Колку што сум читала и лично искуство сите сме задоволни од ГАК за најмногу 3.ооо денари

Непосредна врска до пораките: 539
27.6.2014 8:50:10   
scared RR
Тоа е тоа помина важно , пишал на листата циклопрогинова еден месец и контрола после менструација воедно и антибиотикот да го пијам неколку дена. И на листата пишал демек што работел ама ништо не разбрав од тоа , на мажми му рекол се поминало како што планирал и дека ме видел добра сум била сега се присетив дека како да му го слушнав гласот додека лежев на интензивна ама целата во бунило бев па кој знае дали ми зборел нешто user posted image иначе срека што ги носев снимките од хсг без тоа не се влагало во салаuser posted image Вчера само ме болеше многу кога сестрите промивка ми правеа онака за болките ми дадоа нешто за секунда ми минаа . Едино што е асално во приватниве се средените соби со телевизори, чисти, сама бев во соба, веце само за мене, пред тоа ме тераа да се туширам user posted image и цело време маж ми седеше во соба со мене user posted image односот на вработените..не смеат само да ти се развикаат ама да прават намуртени фаци е тоа не велико го имаше од одредени user posted image

Нормално ли е инаку да ме пече таму доле по малце кога мокрам?user posted image

< Поракaта ја уредил scared -- 27.6.2014 8:51:48 >

Непосредна врска до пораките: 540
27.6.2014 9:30:06   
Anonimen
ajde scared pominalo vazno sega da rezultira so bebce e najvaznoto !! jas nemam praveno nisto na klinika ali lani na tetka mi i pravea biopsija za greota zenata bese gladna i zedna a bese tamu od 8 casot duri vo 2 ja viknaa, i za razlika od privatnive kade sto si sedis lezis vo soba na udobno so tv i internet ona vamu stoese, i sedese po hodnici celo vreme nemase mesto vo sobite pa taka da imase po 2-3 zeni da sedat na eden krevet ( jas so nea bev celo vreme) ona deka krupnicka golema i dadoa edna spavaka ispocepana celata zal mi padna za zenana cel zadnik i se gledase umirase od sram user posted image vo vrska so personalot toa do coveka zavisi, ako e nekoj nemtur i 2000 evra plata daj mu takov ke si e, ako si e nekoj pozitiven vesel dobrodusen i za mngu pomalce ke e takov. vo sistina ima mnogu golema naezda na bolni od kosovo toa cudo e kolku ima i mislam doktorive poradi toa se kako raseani nemozat da postignat premnogu pacienti ima bitnoto e deka sega si poblisku do user posted image pij si ja terapijata i na kontrola ke si prasas sto te interesira ako se seti sto rabotel user posted image malce sala user posted image

Непосредна врска до пораките: 541
27.6.2014 10:28:08   
Hopeful RR
scared, важно помина, готово user posted image Докторот сигурно дошол да те види кога си била на интензивна нега, и мене дојде да ме види, иако и јас бев во бунило. Ме чуди ова што го викаш за односот, јас бев доста задоволна и од сестрите, и од анестезиолозите, и од докторот, но се е можно. Факт е дека имаат баш наезда на пациенти од Косово и не можат да постигнат, ама секако тоа не оправдува лош однос. Штом рекол дека поминало ок, тоа е најбитно - види дали има нешто за полипи или нешто друго освен септумот, ако не, тоа е тоа. Пиј ја терапијата што ја пишал, правете бебе user posted image и ако ти е ептен шубе, оди на контрола пред да помине месец. Ајде, најлошото помина, фокусирај се на убави работи user posted image

Обиди 2,5 години

(Одговор на членот Anonimen)
Непосредна врска до пораките: 542
27.6.2014 10:56:58   
scared RR
пишува само асиметричен субсептус не пишува ни милиметри колку бил ни ништо само пред операцијата ми кажа дека бил мал не бил голем, исто нешто тогаш ми спомнуваше дека малце и матката ке ја прошири а гледам тоа не пишува дали викам хсг то дало лоша снимка па кога влегол со камера видел дека матката е ок стварно не знам ама мисли ме јадат на велико сега user posted image незнам дали може контрола пред мензис user posted image
анестезиолозите стварно беа ок , ама тоа сестрите бе леле , една црна што беше горе како главна само нешто изводеше 5 пати притисок дојде да ми измери и на крај со неизмерен притисок отидов user posted image ми вика лежи да го измериме, лежам јас се здрвив нејзе ја нема искачам да видам кај е она ми вика а ништо од мерење чим не лежиш, одам јас пак да видам она си прави муабет со колешките и пак ми вика аа нејкеш ти да ти мериме не лежиш и пак одам јас нејзе пак ја нема user posted image на истата 5 пати и реков ке дојде ли докторот да ми каже што како минало, за терапија да ми каже јавете му се да не си отиде, таа , нема да отиде мора да дојде да те пушти и на крај ми скисна више и викам ке дојде докторот или да си одам и она сега ке видиме дали ке дојде и му звони во 6 саат тој си отишол дома , и некоја друга докторка гордана ми е пишана на отпусната , пишуваше каква терапија нели , јас од упатството на циклопрогиновата видов како се пијат и толку.

Непосредна врска до пораките: 543
27.6.2014 10:59:42   
scared RR
Сега незнам вагиналетите кога да ги ставам ми е срам веке на сестра сашка да звонам ми рече после операцијата да ги ставав како заштита од кандида ради многуте лекови ама незнам од кога поточно а ете вчера не успеав да го прашам user posted image а тебе хопефул во соба дојде да те види и пушти? user posted image

Непосредна врска до пораките: 544
27.6.2014 11:36:27   
Hopeful RR
Вагиналетите ставај ги уште денес, ако веќе не си ставила вчера. Инаку, не дојде во соба, туку кога бев на интензивна нега. Штом ми кажа дека поминало се ок и дека нема полипи чуда, мене не ме ни интересираа детали - што е важно колкав бил септумот, кога веќе го немам user posted image После кога ме вратија во соба, си поседов уште некое време да се олабавам од анестезијата, ми ставија уште некоја инфузија и ми рекоа ај да дотече, освежи се па може да си одиш. Плативме и си отидовме, не ни мислев дека докторот треба пак да дојде, не гледам ни зошто. Не знам ни кој е потпишан на отпусната листа, не е ни важно. Одмарај сега по дома, биди позитивна и расположена, после хистероскопија големи се шансите за природно user posted image

Обиди 2,5 години

Непосредна врска до пораките: 545
28.6.2014 14:27:29   
scared RR
Девојки имавте ли некое ограничување за шетање работење? Јас денес се зезнав искочивме со маж ми божем да купиме нешто само и се разодивме пешки бааги па шубе ми дојде сега user posted image

Непосредна врска до пораките: 546
28.6.2014 15:13:13   
Melanija RR
Нема зошто шубе кога можеше да се движиш ок е ,нема никаков проблем, и секако без претерување. Одмори сега помина тоа што те плашеше user posted image

Непосредна врска до пораките: 547
2.7.2014 11:55:12   
scared RR
Deneska mi e 6ti den kako ja napraviv , vcera nemav nisto ama sabajlevo koga stanav imav lokva iscedok vo rozevo-crvena-zolta boja, e bas vakov i imam bolka vo jajnicite i kicmata kako za pred dobivanje user posted image normalno li e na 6ti den da e vaka? neznam da ne e od cikloproginovata nesto..user posted image

Непосредна врска до пораките: 548
2.7.2014 12:23:45   
Hopeful RR
Боли дека е работено таму, сепак е операција. Не се секирај, исцедокот не е страшен, се чистиш, а болките ќе поминат. Ако не издржуваш, бапни аналгин или кетонал user posted image

Обиди 2,5 години

Непосредна врска до пораките: 549
2.7.2014 13:44:00   
scared RR
izdrzlivi se samo me isplasi toa sto pred toa ne me bolese, samo prviot den me bolese i tolku. Si velam da ne e od umor vcera na rabota me rastrcaa na site strani user posted image

Непосредна врска до пораките: 550
Страница:   <<   < Претходна страница  20 21 [22] 23 24   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  20 21 [22] 23 24   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

Дали ви се менструации болни?
пеперутка16

Во последно време имам толку болни периоди што дури и се онесвестувам..итно е, ми дава инекција и толку..А сега кога стареам како што стареам. Имам 29 години, уште не сум се породила итн.