baby_bump -> RE: Болести кои ни ги носи градинката (3.2.2012 23:58:10)
|
Нема потреба од паника, страстите се смирени. ;) Тоа беше само реакција на нашите ограничени умови и болни точки. Некому болна точка се финансиите, некому мајките што носат болни деца во градинка, а мене болна точка ми е лажниот морал. Јас немам потреба да пишувам никому ПП затоа што не се срамам од тоа што го пишувам, тоа што ќе го пишам во ПП ќе го пишам и јавно, и обратно. За да не сум off topic, еве една конструктивна тема: слушам од една пријателка од Ск, дека кај нејзиното 3годишно дете бил изолиран рота вирус, најверојатно добиен од градинка...... тешки проливи, повраќање, висока температура 2-3 дена, дехидрација.......истиот муабет го слушам и од докторка на педијатрија во мојот град, за среќа наодот кај моето дете беше негативен на овој вирус, иако ги имаше сите симптоми. Дали има некои случаи за кои знаете? Зошто оваа вакцина не се воведе и кај нас, како во сите развиени земји, кога се знае дека најпогодени се децата до 2 годишна возраст, а се даваат милиони од буџетот за вакцини за HPV на пример, или за птичји грипови, не дека овие болести не се страшни и опасни, но зошто да не се опфатат и најмалите членови на општеството??
|
|
|
|