Сакаш да се откажеш? Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.
Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач. Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.
Дознајте повеќе.
Ќерка ми има 3 години, секоја вечер 'мие' заби пред спиење само, финтата со буквите пали и кај нас, ама миеме без паста, се мислам со која да почнеме.. Предлог?
Мислам која и да избереш нема да погрешиш, битно на керќа ти да и се погоди, да ја прифати, ама во секој случај и ако и биде необично во почетокот, ќе се навикне со тек на времето Еве ние со син ми, кога преминавме на паста со флуорид, имавме колгејт, па сега сменивме со бекутан. И кога и да му се сменеше паста тој прв пат одбиваше, еднаш се имаше и исповраќано, ама добро тој е посебен случај, мрази да испробува нови вкусови
И ние миеме со Бекутан, еднаш купивме друга - ама не била детска, немало дете на неа. Инаку да ви кажам што ме насмеа денеска - малку и е при крај пастава, и неколку дена ми вели - ај само со водичка, без паста (да не и се дотроши) и сабајлево станува ја гледа пастата и ми вели: Мамо, оти ваква ми е пастава? а јас се чудам каква - тоа кога сме ја затворале пастата влегол воздух во тубата и изгледа како полна. Па си стави на четката без проблем, нема галје сега е полна пастата, нема да и се потроши.
Најголемата трагедија во животот не е смртта, туку она што дозволуваме да згасне во нас додека живееме.
Зошто би ти се смееле, ако завртиш назад некоја страна, ќе не најдеш назад сите со истото прашање . Јас почнав некаде околу втората година со паста, ама ептен тешко ни одеше. Не ја сакаше, уствари уште не ја сака, па се лажеме некако, демек ние миеме, па и тој да мие со паста. Ниту една не му е погодена по вкус, а сите можни ги пробавме. Сега со лажги и плачки миеме заби со паста.
Ние забите ги миеме одкако ни никнаа првите запчиња некаде на 4,5 5 месеци. Почнавме прво со газа потоа со меки детски четкички, сега сме со четка за возрасни и со нашата паста. Детскиве не ги сака па бидејќи не внесува флуор по друг пат и дозволувам со нашата паста секако во екстремно мала количина.Паста користиме од година и 7 8 месеци.
Hunny, еве последна четкица купивме од Рамстор, колгејт некоја детска, гледам да пишува софт на неа. А со паста почнавме да речам некаде од годинка, ама ја користивме некоја детска без флуор, а сега имаме детска или бекутан или некоја друга, со флуор.
Nie zabi mieme od 14 meseci,ne koristam pasta,neznam kakva da kupam i mi e strav da ne ja gola,pa samo so voda gi mieme si fativme red samo sto ke stane od spienje odime i mieme zabi zaedno bidejki e visoko ja kacuvam na stolce.
Миа го слушнала Петко дека кажува како треба заби да се мијат по секое јадење. И таа сега касни соленка, миј заби, касни чоколатце миј, ручај, вечерај - миј. Никако не можам да ја разубедам дека тоа е многу, Петко така рече и готово
mislam ako e za 6 godini ne smee da se golta i mozebi e so pojak vkus, ama ako znae da pluka mij gi so nea. inaku jas bas vcera kupiv nova pasta za filip astera so vkus na sladoled :) cetkata ni e na vibracii od dm, se menuvaar cetkickite na osnovata. malku e skapa ama ubava e. cetkata e okolku 500 denari, a posle samo novi cetkicki se menuvaat i se okolu 300 dve. mene me sovetuvaa na sekoe kupuvanje nova pasta da se kupuva i nova cetka i taka pravam.
Знае да плука,ама нешто и голта,сеуште не ни е плукањето усовршено.Можеби најдобро да земам сега пак за помала возраст,па да ја зачувам таа додека има рок,ваљда ќе научи за брзо да плука скроз.А за четките,зошто сама се мие и некако и е интересно,повеќе си игра за месец дена се скроз рацветани.
Denes za prv pat bevme na stomatolog,i jas sum prezadovolna od doktorkata,a i od kerka mi koja bese poslusna i pravese se sto ke i kazese stomatologot,i ja izbravme za maticen cel cas ni se posveti,so edukacija kako pravilno da gi mieme zapcinjata,pa duri i gi izmivme Zapcinjata se super,osven sosema malku karies na 5 kata,no nisto strasno,sekoja nedela vo rok od tri nedeli ke ideme na edno izmivanje so nivna specijalna pasta-lekce za da se sanira Bidejki ne znaeme da plukame,treba da vezbame na toa,i da ne koristime pasta si fluor,duri ni rece voopsto da ne koristime,no se resivme nsepak na pasta bez fluor
М гледа реклама од орбит, и ми вели - Кажи мамо не се мастики за здрави заби.Четка и паста е за здрави заби. И Така правиме, сама си мие запчиња, со паста, и си ја плука пастата без проблем. Сите запчиња ни се супер.
Nie pocnavme so mienje da zabite posle edna godinka,bes pasta.Probav ednas mu staviv malku ama odma ja goltna I zasega odlozivme koristenje na pasta.Mnogu saka da mie zabi samo na kraj imame problem so odzemanje na cetkata,saka da si igra so nejze
Почнавме веќе некој период,ама тешко оди,сака да си игра со четката ,ја гризе,ама не трие ниту пак ми дава јас да чи ги четкам,а гладам едното запче покажува лоши знаци Да ја носам на забар ама со 18 месеци колку ќе седи . Имал некој искуство?
Мами, внимавајте и на исхраната - помалку сокчиња, да не го држи нон стоп шишето во уста, помалку благо - чоколади и сл работи. А за миење запчиња, ќе се научи, па уште сте мали. Пробај да се миете заедно, па од тебе да гледа како треба. Или таа да те мие тебе, и ти нејзе Може така ќе ти дозволи.
Nie od koga posetivme zabar,pocna sama da si bara da si gi mie zapcinjata,sto me raduva toa bar si stekna navika pred spienje da gi mie,bidejki zabarka bas i kaza deka mnogu e vazno pred spienje da gi mie,ponekogas bara i nasabajle pred idenje vo gradinka..
N veke 2-3 meseci sama si gi mie zapcinjata so cetka i toa za nejzina vozrast (30meseci) me raduva mnogu. Sama bara da si gi mie i sama si stava i pasta . Otpozadi nie i gi cetkame posto ipak nemoze sama ubavo da si gi iscetka. Na zabar uste ne sme bile, toa malku tesko ke e. Sega za sega zabite i se super zasto i davam samo razredni sokcinja so voda da pie i mnogu malku blago da jade.
Почнавме веќе некој период,ама тешко оди,сака да си игра со четката ,ја гризе,ама не трие ниту пак ми дава јас да чи ги четкам,а гладам едното запче покажува лоши знаци Да ја носам на забар ама со 18 месеци колку ќе седи . Имал некој искуство?
site taka pocnuvaat, no so tek na vreme ke naucat, mij i ti zabi vo isto vreme da te gleda i ke pocne da te imitira a na zabar da ja nosis, mozebi sega nema da sedi, no ako stvorite navika za odenje na kontrola i ako ne stvori strav od zabarot ponatamu koga ke treba da odi na zabar polesno ke vi bide nie na primer ne gledavme problem so zabite i ne ja odnesovme na zabar nitu ednas se dodeka ne pocna so menuvanje na mlecnite zabi i togas bidejki edno rastese a drugo ne izvadeno da vidis kakov strav detevo, edvaj se ubedivme da pojdeme na zabar pa tamu strav edvaj se ubedivme da sedne na stolica i da otvori usta, a golema zatoa po navreme pocnuvajte na kontroli da gi nosite decata, da se naviknat i na toa
Синчето ми мие заби, секоја вечер обавезно, имаше периоди кога едвај му ги погодувавме забите, имаше период кога само тој сакаше да ги мие, е сега ми дозволува на мене јас убаво да му ги измијам, со паста, и ја голта, ама нема врска не е тоа голема количина. Преку ден кога ја види четката, или нас кога не види, бара и тој да ги мие забите, и му ја давам четкичка без паста и тој сам трие. Ама битно веќе ја има навиката и не се буни.
Мамички, пред две недели ни се појави првото запче, еве денес излезе и второто. Ме интересира со што им ги чистите запчињата, дали користите нешто? Не знам дали има нешто во аптеките за таа намена за бебиња.
ИЗВОРНА ПОРАКА: sandriana RR
За почеток доволно е да се поминуваат запчињата само со влажна газичка, а инаку има Чикова паста 0-6 месеци без флуор, наменета за почеток на оралната хигиена.