|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.

Класична пица

Автор:
Редакција Рингераја

@martinascookingg ви препорачува - пица со класично тесто



Подготовка

Измешајте го квасецот со водата, маслото и 1 лаж шек?ер, па постепено додавајте брашно и мешајте со лажица или шпатула. Кога век?е нема да се меша со лажица, додадете сол и префрлете го тестото на работна површина и додавајте уште брашно дури не оформите меко тесто кое не лепи. Оставете го тестото да се удвои, па формирајте си пици. Исукајте кори или оформете ги со рака, наредете додатоци по желба, испечете и уживајте и во целиот мирис и во преубавиот вкус оваа варијанта е и подобра од претходната, затоа што овој пат може да си направите и веге и посни пици. Follow martinascooking on Instagram

Време на подготовка од: 40
Време на подготовка до: 60
Број на лица: 3
Kомплицираност: 3

Состав

250 мл. млака вода
500 гр брашно
20 гр. свеж квасец
70 мл. масло
шеќер, сол



Анкета

За доилки.
пеперутка16

Малку чудно прашање, но ме интересира: дали мајките доилки пробале сопствено млеко?