|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.

Крцкави ќофтиња од тиквички

Автор:
Редакција Рингераја

Од тиквички никогаш доста



Подготовка

Тиквичките изрендајте откако претходно ги излупивте. Ставете ги во поголем сад и посипете ги со сол. Ќе ја исцеди водата од тиквичките. Потоа префрлете ги во цедалка и притиснете ги со рака да се отстрани вишокот вода. Вратете ги во садот. Скршете ги двете јајца. Додадете ги презлата, сирењето, магдоносот кој претходно сте го издробиле (без дршките). Со раце убаво замесете ја смесата и формирајте ќофтиња (добро е да имаат порамна форма за да се пржат лесно). Секое од ќофтињата извалкајте го во брашно. Загрејте го маслото во тава на средна топлина. Пропржете ги ќофтињата од тиква од двете страни по неколку минути.

Време на подготовка од: 40
Време на подготовка до: 50
Kомплицираност: 3

Состав

3 средни тиквички
2 јајца
200 гр кравјо сирење
150 гр брашно
100 гр презла
50 мл масло
1 прстофат сол
1 прстофат црн пипер
? врска свеж магдонос



Анкета

За доилки.
пеперутка16

Малку чудно прашање, но ме интересира: дали мајките доилки пробале сопствено млеко?