|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.

Крокети од компири со пармезан и пекорино

Автор:
Редакција Рингераја

Превкусно предјадење



Подготовка

Сварете ги компирите додека не омекнат. Излупете ги и испасирајте ги. Измешајте го пирето со брашното, половина од презлата, јајцата, двата вида сирење, магдоносот и малку сол и бибер. Се меси убаво додека се мешаат состојките. Загрејте повеќе масло во длабока тава на средна топлина. Крокетите формирајте ги со раце и треба да добиете цилиндрична форма. За да го направите ова, прво формирајте кружни ќофтиња, а потоа свиткајте ги за да добиете цилиндри. Секоја крокетка убаво извалкајте ја во преостанатата презла. Пржете ги додека не поруменат. Исцедете ги на хартија.

Време на подготовка од: 40
Време на подготовка до: 60
Број на лица: 4
Kомплицираност: 3

Состав

1 кг компири
100 гр брашно
300 гр презла
4 јајца
75 гр пармезан, рендан
75 гр пекорино, рендано
2-3 лажици. свеж магдонос, сечкан
Сол и бибер по вкус
Растително или маслиново масло за пржење



Анкета

За доилки.
пеперутка16

Малку чудно прашање, но ме интересира: дали мајките доилки пробале сопствено млеко?