|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.

Посна баклава

Автор:
Julie1

Баклавааа...колку примамливо звучи тоа!



Подготовка

1/2 л. кисела вода,1/2 л. масло,750 гр.шеќер и 2 пецива се мешаат заедно. Се отвораат корите една по една и секоја се прска со смесата од кисела вода и масло. Исто така секоја кора откако ќе се испрска се поросува со кокосот. Две кори се поросуваат со кокос а три кори со сусам и се така додека да се потрошат состојките. Се пече 45 минути на 200 степени. Се попарува баклавата ладна а шербетот топол. Шербетот се вари 15 мин.

Време на подготовка од: 30
Време на подготовка до: 45
Број на лица: над 6
Kомплицираност: 3

Состав

1кг. кори
1/2 л. кисела вода
1/2 л. масло
750 гр. шеќер
2 пецива
200 гр.кокос
200 гр.сусам
Шербет:1л.вода,1 кг. шеќер, ванила



Анкета

За доилки.
пеперутка16

Малку чудно прашање, но ме интересира: дали мајките доилки пробале сопствено млеко?