pumpici za izmolzuvanje
Автор: fetusce
pumpici za izmolzuvanje elektricna Lun
Автор:
Редакција Рингераја
Иако корите Ви се чинат премногу тврди, кога ќе омекнат ќе ја пробате највкусната торта досега.
Брашното се замесува со маслото, 0,5 дл. вода, медот и содата, за да се добие тесто кои се сучи со сукало. На превртен калап се печат околу 5 кори. Крем: 300 гр. шеќер се топи со 1 дл. вода и на тивко се вари додека се добие густина на шербет. Се додаваат мелените ореви и 50 гр. чоколадо. Се филуваат сите кори освен последната, која се прелива со чоколадна глазура. Чоколадна глазура: 100 гр. чоколадо се растопува со 1 дл. вода, 100 гр. шеќер и непрестано се меша додека постане изедначена и густа смеса. При крај се додава 20-30 гр. путер и веднаш се прелива тортата.
Време на подготовка од: 60
Време на подготовка до: 120
Број на лица: 6+
Kомплицираност: 3
1.5 дл масло за јадење
2.5 дл. вода
1.5 дл. мед
1 лажичка сода бикарбона
150 гр. чоколадо
400 гр. шеќер
300 гр. ореви
200-400 гр. брашно
20 гр. путер
pumpici za izmolzuvanje
Автор: fetusce
pumpici za izmolzuvanje elektricna Lun
moite najmili
Автор: selvi
Продвижение групп ВК
Автор: prodvijenieVK
Привет! Занимаюсь раскруткой групп ВК!!
Онлайн вакансии
Автор: onlinerabota
Бизнес на дому! Проводите время в сети
moite najmili
Автор: jovanja
забава Бремените
Автор: bobik
Интервју со Маја Митрова, Маи Реи, холистички терапевт
Се посветувам на споделување знаења и техники за исцелување, саморазво...
Чекорење напред! Детски чевли со оптимално вклопување
Интервју со Дипл. бизнис економист (БА) Тристан-Себастијан Ниче, изврш...
Правилен избор на детски чевли
Најважната фаза во развојот на детските стапала е од раѓање до приближ...
Грижата за забите започнува уште од најрана возраст
Оралното здравје на децата е основен чекор за одржување на целокупното...
Што ве чека во првите три месеци од бременоста?
Доаѓањето на бебето комплетно ќе го промени вашиот начин на размислува...
За доилки.
пеперутка16
Малку чудно прашање, но ме интересира: дали мајките доилки пробале сопствено млеко?