|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.

Бифтек

Автор:
Редакција Рингераја

Неговото Височество бифтек!



Подготовка

Бифтекот се сече на дебелина од 1 - 2 цм. Од месото се вади мрснотијата а се препорачува бифтекот претходно да отстои некое време во масло за да омекне. Се пече на јако загреана скара од 3 до 6 мин. Кога ќе се испече едната страна се врти на другата. Бифтекот се спрема според желбите: крваво,полукрваво или скроз печен. Ако под притисок на прстите е многу меко тогаш во внатречноста е уште сирово, Ако под притисок на прстите е нешто поцврсто тогаш е полупечено, И ако е цврсто значи да е потполно печено Кога е место готово се додава пиперка исечена на парчиња претходно испечена со масло или маргарин На крај се посипува со мелен бибер или пармезан.

Време на подготовка од: 10
Време на подготовка до: 60
Број на лица: 4
Kомплицираност: 3

Состав



Анкета

За доилки.
пеперутка16

Малку чудно прашање, но ме интересира: дали мајките доилки пробале сопствено млеко?