|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.

Риба на скара

Автор:
Редакција Рингераја

Рибата, освен со селен, богата е со омега 3 масни киселини, неопходни за функционирање и развој на мозокот. Игра голема улога против заштита од мозочен удар и во подобрување на памтењето. За здраво срце и мозок се препорачува конзумирање риба еднаш до двапати неделно



Подготовка

Рибата се чисти на вообичен начин и се зарезува по должината на грбот. Ако е поголема се зарезува на повеќе пати рибата да се испече подобро. Потоа рибата се посолува и се става на скарата. Рибата до 400 гр се пече цела а поголемите се сечат на парчиња. Се премачкува со масло. Кога рибата ќе се испече се поставува на тањир и се посипува со ситно исецкан магдонос, лимон, растопен маргарин, зелена салата.

Време на подготовка од: 30
Време на подготовка до: 40
Број на лица: 2
Kомплицираност: 1

Состав



Анкета

За доилки.
пеперутка16

Малку чудно прашање, но ме интересира: дали мајките доилки пробале сопствено млеко?